CRYPTOPSY
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Mol
- zahartowany metalizator
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
Re: CRYPTOPSY
z calego cryptopsy najbardziej podobaja mi sie wasy lorda robaka w teledysku do poprzedniej plyty
kurwa
kurwa

this is a land of wolves now
- Mol
- zahartowany metalizator
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
w swojej kategorii to pewnie fajne granie, ale mi wystarcza raz na 3 lata.
swoja droga numer z teledyskiem o ktorym wspomnialem jest bardzo dobry, tylko ten klip kompletnie spierdolil mi wrazenia.
swoja droga numer z teledyskiem o ktorym wspomnialem jest bardzo dobry, tylko ten klip kompletnie spierdolil mi wrazenia.
this is a land of wolves now
- Glene
- weteran forumowych bitew
Wieki juz tego zespolu nie sluchalem, z tego co pamietam to najlepsze wrazenie zrobily na mnie Non So Vile, Whisper Supermacy i And Then You'll Beg. Szkoda, ze sie tak zjebali na ostatniej plycie, o wygladzie muzykow nawet nie bede wspominal 

- AroHien
- rasowy masterfulowicz
Zasadniczo mogę się podpisać, choć dwójkę uważam za równie dobrą jak te z numerami 3 i 4. Ostatnia, jak dla mnie, nie istnieje. Muszę jednak przyznać, że jak grali, już w nowym składzie, w Londynie ponad dwa lata temu, to zagrali niszczący koncert.Mol pisze:trojka=czworka>dwojka>jedynka>piatka
-
- zaczyna szaleć
Podpisuję się dwie rękoma pod wypowiedzią że: "trojka=czworka>dwojka>jedynka>piatka", z tym ze 3, 4 i 2 to genialne i jak dla mnie klasyczne juz albumy DM. Dodałbym jeszcze tą wypowiedz:
"I jeszcze dobra koncertówka - jak z reguły koncertówki olewam tak tą bardzo lubię" i już można temat zamknąć.
"I jeszcze dobra koncertówka - jak z reguły koncertówki olewam tak tą bardzo lubię" i już można temat zamknąć.
- Self
- rasowy masterfulowicz
Dwie pierwsze płyty to kult, nie ma co do tego wątpliwości. Obstaję wciąż przy tym, że warstwa muzyczna NSV połączona z wokalami z BMF to byłby ich opus magnum. Trójka bardzo dobra, chociaż jak dla mnie mogliby jakieś bardziej adekwatne gardło zatrudnić. Czwórki mało słucham, trochę mnie brzmienie odpycha. Piątkę zarządzają kosmiczne i obłąkańcze gary Flo, mistrz nad mistrze. O ostatnim stolcu nie warto co sobie nawet klawiatury strzępić.
A jak się zapatrujecie na Realms of Pathogenia nagrane jeszcze jako Necrosis? Jak dla mnie całkiem elo młodzieżowe granie. Podjazdu do jedynki to oczywiście nie ma, no i widać, że chłopaki wciąż się miotali i nie do końca wiedzieli, co chcą grać, ale można słuchać bez zapity i przegryzania razowcem.
A jak się zapatrujecie na Realms of Pathogenia nagrane jeszcze jako Necrosis? Jak dla mnie całkiem elo młodzieżowe granie. Podjazdu do jedynki to oczywiście nie ma, no i widać, że chłopaki wciąż się miotali i nie do końca wiedzieli, co chcą grać, ale można słuchać bez zapity i przegryzania razowcem.
-
- rasowy masterfulowicz
dawno Cryptopsy nie sluchalem, ale jezeli mam na nich ochote to z polki zdejmuje debiut albo dwojke
I AM MORBID
-
- mistrz forumowej ceremonii
o tak, właściwie tylko ze względu na niego słucham czasem tej płyty. kapitalny perkusista, uwielbiam jego stylSelf pisze:Piątkę zarządzają kosmiczne i obłąkańcze gary Flo, mistrz nad mistrze. O ostatnim stolcu nie warto co sobie nawet klawiatury strzępić.
- antek_cryst
- postuje jak opętany!
W moim odczuciu Crytopsy to trochę "nieszczęśliwy" zespół. Niby jest w nim wszystko, czego potrzeba w porządnym death metalu - jest nakurw, jest technika, jest zajebisty growl. No wszystko jest, a jednak mam ochotę przypomnieć sąsiadom, że nie mieszkają sami, to zawsze znajdzie się coś innego pod ręką.
Brakuje tego "czegoś", czego zatrzęsienie znajduje się w zasadzie na dowolnym longu CC.
Brakuje tego "czegoś", czego zatrzęsienie znajduje się w zasadzie na dowolnym longu CC.
uważam, że cudownie być pijanym. Nawet chyba lepiej niż oświeconym.
- Headcrab
- weteran forumowych bitew
- Kontakt:
Wymieniłeś najsłabsze płyty z tych deathmetalowych Cryptopsy. Whisper Supremacy muzycznie jest jeszcze spoko tylko wokal mi nie do końca pasuje. And Then You'll Beg niezbyt mi podchodzi, już wole posłuchać nawet znienawidzonego przez wielu ostatniego albumu, mimo tego że fanem deathcora nie jestem.Mol pisze:bos gluchy jak pien, Whisper Supremacy i And Then You'll Beg to obowiazkowe pozycje.
Edytowano ponad rok poźniej: Wstyd mi za ten post, albo byłem naćpany albo bawiłem się w trolla.
Ostatnio zmieniony 13-08-2012, 23:15 przez Headcrab, łącznie zmieniany 2 razy.
Ỏ̷͖͈̞̩͎̻̫̫̜͉̠̫͕̭̭̫̫̹̗̹͈̼̠̖͍͚̥͈̮̼͕̠̤̯̻̥̬̗̼̳̤̳̬̪̹͚̞̼̠͕̼̠̦͚̫͔̯̹͉͉̘͎͕̼̣̝͙̱̟̹̩̟̳̦̭͉̮̖̭̣̣̞̙̗̜̺̭̻̥͚͙̝̦̲̱͉͖͉̰̦͎̫̣̼͎͍̠̮͓̹̹͉̤̰̗̙͕͇͔̱͕̭͈̳̗̭͔̘̖̺̮̜̠͖̘͓̳͕̟̠̱̫̤͓͔̘̰̲͙͍͇̙͎̣̼̗̖͙̯͉̠̟͈͍͕̪͓̝̩̦̖̹̼̠̘̮͚̟͉̺̜͍͓̯̳̱̻͕̣̳͉̻̭̭̱͍̪̩̭̺͕̺̼̥̪͖̦
- Jimmy Boyle
- rasowy masterfulowicz
Widzę, że niektórzy próbują być kontrowersyjni na siłę.
-
- mistrz forumowej ceremonii
Inne posty nie liczą się w tym temacie;)Mol pisze:trojka=czworka>dwojka>jedynka>piatka
Choć tak szczerze zrównałbym piątkę z jedynką :D
-
- rasowy masterfulowicz
I AM MORBID
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
Póki nie wyjebią tego wyjca z wokali to się nic nie zmieni. Z drugie strony, gorzej już (chyba) być nie może, ino lepiej ;)
The madness and the damage done.
- Self
- rasowy masterfulowicz
Nie kuś losu. ;) Wyjec musi odejść!Kurt pisze:Z drugie strony, gorzej już (chyba) być nie może, ino lepiej ;)
- Frosthark
- rozkręca się
Ciekaw jestem czy znowu zaproszą do zespołu jakąś dupencję na sesję zdjęciową.
- Self
- rasowy masterfulowicz
Lepiej nie, bo znowu będzie wylewać żale w internecie, jak ją wypierdolą z zespołu.