Dwójka też jest bardzo, bardzo dobra. a i na niemal każdej kolejnej coś ciekawego się znajdzie, mimo ewidentnego spadku formy.Arisowicz pisze:tylko debiut się tak naprawdę broni imo. nie wyszło im na dobre wygłaskanie brzmienia, mocno stracili tym na sile rażenia. a czyste wokalizy są już z dupy na maksa, gwóźdź do trumny.
ANAAL NATHRAKH
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- mistrz forumowej ceremonii
Re: ANAAL NATHRAKH
- PrzemoC
- postuje jak opętany!
Trudno się nie zgodzić z powyższym, ale faktycznie niszczy tylko jedynka, dwójka i mini "When Fire..." (czy jak tam było).
Nowy stuff przesłuchałem i miałem wrażenie, że forma zwyżkuje, chociaż bez przesady - IMHO warto posiadać ino te trzy w/w. Dalej są już tylko wariacje na temat, raz lepsze raz gorsze.
Nowy stuff przesłuchałem i miałem wrażenie, że forma zwyżkuje, chociaż bez przesady - IMHO warto posiadać ino te trzy w/w. Dalej są już tylko wariacje na temat, raz lepsze raz gorsze.
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
Nie rozumiem narzekania na czyste wokale w tym zespole, przecież to jest jego część składowa, w jakimś sensie ich wyznacznik. Zresztą są po prostu zajebiście dobrane (najczęściej), albo świetnie kontrastują z ekstremalną i często sprawiającą wrażenie chaotycznej muzyką albo - i to zdecydowanie lepiej im wychodzi - podkreślają niektóre pomysły zawarte w kompozycji nadając jej przy tym bardziej szalony i niepokojący charakter. A czasami, są - jak stwierdził Marian - po prostu piękne, tak nostalgicznie piękne. ;) Na pewno zespołowi nie można odmówić oryginalności - wypracowali swój własny rozpoznawalny styl.
Co do nowej płyty, to sam nie wiem jak ją ocenić. Z jednej strony są tam momenty, w których włącza mi się lampka z ostrzeżeniem "już to gdzieś słyszałem, najpewniej na którejś z poprzednich płyt", z drugiej jest trochę inaczej, bardziej inteligentnie i chyba bardziej wyraziście. Poza tym, standardowy napierdol, ekstrema i zezwierzęcenie, a także doskonałe czyste wokale, które mi bardzo pasują w tej muzyce. No i brzmieniowo jest lepiej niż na poprzedniej.
Co do nowej płyty, to sam nie wiem jak ją ocenić. Z jednej strony są tam momenty, w których włącza mi się lampka z ostrzeżeniem "już to gdzieś słyszałem, najpewniej na którejś z poprzednich płyt", z drugiej jest trochę inaczej, bardziej inteligentnie i chyba bardziej wyraziście. Poza tym, standardowy napierdol, ekstrema i zezwierzęcenie, a także doskonałe czyste wokale, które mi bardzo pasują w tej muzyce. No i brzmieniowo jest lepiej niż na poprzedniej.
Ostatnio zmieniony 13-12-2011, 21:04 przez Kurt, łącznie zmieniany 1 raz.
The madness and the damage done.
Cholernie mi się ich ostatnia płyta podoba - nie spodziewałem się tego zupełnie, ale została jedną z najczęściej słuchanych przeze mnie tegorocznych nowości. Moc!
- Nerwowy
- zahartowany metalizator
Cieszą mnie Wasze opinie, bo tak jak uwielbiam ten zespół za 4 pierwsze albumy tak nowego słuchać zwyczajnie nie potrafię. Może więc nie jest aż tak chujowy, tylko tak mi się wydaje ? ;)
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
Chyba warto dać jej, mimo wszystko, drugą szansę ;)
The madness and the damage done.
- Morph
- Kontakt:
Dałem trzecią, i czwartą, i piątą - nie pomogło. Kloc.
Give birth to something dead
Give birth to something old
Give birth to something old
- Lykantrop
Wystarczy mi 1:12, żeby wiedzieć, że na pewno nie kupię. I jeszcze to brzmienie...
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- maciek z klanu
brzmienie za "nowoczesne" ale ja kupuje AN w całości... i z tego co slysze to powrot do chorych wokali :)
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- shagwest
- zaczyna szaleć
Ja się napaliłem jak mało kiedy. Szkoda tylko, że jak już mają ten normalny skład, to nie nagrywają z żywą perkusją.
So say we all.
-
- zaczyna szaleć
U mnie do napalania się daleko, ale jak utrzymają poziom ostatniej płyty, to będę zadowolony. Aż dziw, że na teaserze nie pokazali ani skórki z "rodzynka", jakim są czyste wokale. Oczywiście darcie ryja - pełne pato, natomiast jak zniosę konfrontację ze wspomnianym przez syna Grażynki nowoczesnym brzmieniem - zobaczymy w starciu z całym albumem, bo oczywiście "nowoczesny" nie znaczy "kiepski". Czekam bez wzwodu i oczekiwań, a nóż widelec będę mile zaskoczony, chociaż i tak:
maciek z klanu pisze:ja kupuje AN w całości...
- antek_cryst
- postuje jak opętany!
Brzmienie zajebiste, mięsiste; można kręcić nosem że za mocno nu-metalowe (dla mnie czuć tam brzmieniowo Slipknota i okolice) ale do tego typu grania pasuje jak bajka. Nie wiem, czy to dobór fragmentów do teasera, ale mam wrażenie, że połamali trochę rytmy, że kombinują, jak przyjebać, zamiast napierdalać na odlew tak, jak to robili do tej pory. Zresztą za wcześnie na jakiekolwiek "pierwsze wrażenia", bo to jak ocenianie filmu po trailerze.
Jak dla mnie Wiatraki nie nagrały jeszcze słabej płyty - więc i tej jestem spokojny.
Jak dla mnie Wiatraki nie nagrały jeszcze słabej płyty - więc i tej jestem spokojny.
uważam, że cudownie być pijanym. Nawet chyba lepiej niż oświeconym.
- Nerwowy
- zahartowany metalizator
Fatalna okładka, w ogóle widać, że coraz bardziej na kolanie to jest robione wszystko.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
-
- w mackach Zła
Brzmienie jak brzmienie. Rewelacji nie oczekuję, ale jak sie pojawi całość to pewnie się skuszę i posłucham.
- brb
- postuje jak opętany!
swietne okreslenie na to co dzieje sie w tym zespole po wydaniu "hell is empty..."Nerwowy pisze:Fatalna okładka, w ogóle widać, że coraz bardziej na kolanie to jest robione wszystko.
ostatnie 2 plyty to straszne stolce ale teaser zapowiada zwyzke formy
- Lykantrop
O to, to. Ten sam kazus co Behemoth. Płyta robiona za pomocą magicznego przycisku w programie Metal Music Maker.Nerwowy pisze:Fatalna okładka, w ogóle widać, że coraz bardziej na kolanie to jest robione wszystko.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Drone
Ja to jednak mam nosa. Od zawsze mi ten zespół nie leżał. Po prostu antycypowałem chujnię :)
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- Sybir
The Codex Necro to też chujnia? ;)
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- Drone
Nie, całkiem ładne granie, aczkolwiek coś już tam było nie tak, już na samym początku.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.