To po cholerę Ci ich płyty?Lykantrop pisze: +666
ONDSKAPT
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- COFFIN
- mistrz forumowej ceremonii
- maciek z klanu
Re: ONDSKAPT
1dynka jest genialna, 2jka bardzo dobra, 3 srednia. czyli jak widac tendencja spadkowa, wiec na nowy album nie czekam, ale chcialbym sie mile rozczarowac.Mistrz pisze:ONDSKAPT to padaczka. Jedynka to przeciętniactwo - jeden albo dwa naprawdę natchnione riffy, reszta to mielenie nudnych i zwyczajnie banalnych patentów + nieudolne zrzynanie z MAYHEM. Między tym a DMDS jest różnica dziesięciu klas jakości kurwa. Żałowałem, że kupiłem to w ciemno te 6 lat temu gdy był hajp na religijny BM. Dwójkę już pożyczyłem z internetów - na szczęście, bo jest jeszcze gorsza :) Trójki nie słyszałem, ale podejrzewam, że jest co najmniej równie chujowa.
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- hcpig
Maciek wie co dobre no ale dla was pewnie rządzi Infernum, Ildjarn i inne takie.
Yare Yare Daze
- Morph
- Kontakt:
Poprawna wykładnia:
1ka jest świetna, 2ka przyzwoita, 3ka chujowa.
Jester - Ildjarn się czepiasz a Artrosis słuchasz
.
1ka jest świetna, 2ka przyzwoita, 3ka chujowa.
Jester - Ildjarn się czepiasz a Artrosis słuchasz

Give birth to something dead
Give birth to something old
- hcpig
Artrosis przynajmniej słychać co grają i że potrafią trzymać swoje instrumenty, poza tym Inferno nie robi garów dla byle gówna 

Yare Yare Daze
- maciek z klanu
Ale Infernum i Ildjarn tez rządza. :))hcpig pisze:Maciek wie co dobre no ale dla was pewnie rządzi Infernum, Ildjarn i inne takie.
- Realista
- weteran forumowych bitew
brawo Maćku!
- Morph
- Kontakt:
Jeszcze ich broni...hcpig pisze:Artrosis przynajmniej słychać co grają i że potrafią trzymać swoje instrumenty, poza tym Inferno nie robi garów dla byle gówna

- Ihasan
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
Pięknie kurwa!
III - to tez dobry album, nie rozumiem jebania tej płyty.
III - to tez dobry album, nie rozumiem jebania tej płyty.
- Realista
- weteran forumowych bitew
:D weź się Tatohcpig pisze:Artrosis przynajmniej słychać co grają i że potrafią trzymać swoje instrumenty, poza tym Inferno nie robi garów dla byle gówna
- Lykantrop
No, ale że osochozi? Mam "Dodens Evangelium" raptem, kupione kiedyś tam przez losu przypadek i losu zrządzenie. Jak będę kiedyś w końcu robił wiosenne porządki to złożę ofertę. :-) Pisałem już gdzieś tutaj, że dla mnie Ondskapt czy Malign (chociaż tych to jeszcze czasami zarzucę na ruszt, bo mają jednak to "coś") to trochę przereklamowane twory, ergo: mi nie dane jest poznać i dostrzec "wielkości" tych nazw. Pewnie zabluźnię srodze, ale już w tych klimatach wolę taki Ascension.COFFIN pisze:To po cholerę Ci ich płyty?Lykantrop pisze:+666
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Ihasan
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
ale ASCENSION to wg mnie inna para kaloszy
-
no, przereklamowany zespół ten Ondskapt. wprawdzie nie aż tak bardzo jak Watain, ale jednak.
- maciek z klanu
Dla mnie kolo Malign to malo co stalo. Idealny twor. :)Lykantrop pisze:No, ale że osochozi? Mam "Dodens Evangelium" raptem, kupione kiedyś tam przez losu przypadek i losu zrządzenie. Jak będę kiedyś w końcu robił wiosenne porządki to złożę ofertę. :-) Pisałem już gdzieś tutaj, że dla mnie Ondskapt czy Malign (chociaż tych to jeszcze czasami zarzucę na ruszt, bo mają jednak to "coś") to trochę przereklamowane twory, ergo: mi nie dane jest poznać i dostrzec "wielkości" tych nazw. Pewnie zabluźnię srodze, ale już w tych klimatach wolę taki Ascension.
- Lykantrop
Nic nie jest takie same, ale nie da się ukryć, że jedni i drudzy z tego samego kotła wpierdalali. :-)Ihasan pisze:ale ASCENSION to wg mnie inna para kaloszy
Może przereklamowane w przypadku Ondskapt to trochę niewłaściwe słowo, ale Watain jednak miał w dyskografii takie pociski jak "RDC" i "CL", więc im mogę wybaczyć ten nadmuchany splendor na stare lata. :DHeretyk pisze:no, przereklamowany zespół ten Ondskapt. wprawdzie nie aż tak bardzo jak Watain, ale jednak.
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Morph
- Kontakt:
Tak Ondskapt jak i Watain to przypadki spektakularnego pierdolnięcia o glebę.
- Lykantrop
Co jak co, ale jednak "Sworn to the Dark" czy "Lawless Darkness" to nie są takie nudy jakie zaserwowali Ondskapt na dwóch ostatnich krążkach. Watain po prostu nauczyli się robić przeboje, a Ondskapt nie za bardzo wiedząc czego chcą nagrali albumy, które świetnie usypiają.
-
mnie się chyba ostatni Ondskapt podobał bardziej niż ostatni Watain :D ale w sumie musiałbym to zweryfikować, a nie chce mi się. wolę motorhead włączyć :D
- ultravox
- zahartowany metalizator
Ondskapt bardzo fajny, tylko debiut mi się nie podoba.