ENSLAVED

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
flow
postuje jak opętany!

Re: ENSLAVED, czyli progresywne Wikingi z Haugesund

04-03-2015, 21:37

Drone pisze: Prawda jest taka, że choć ENSLAVED nie należał może do pierwszego garnituru norweskich kapel, to nagrał parę dobrych płyt.
Daj pan spokój z garniturami norweskimi. Fakt, kapela nieźle wystartowała i pierwsze dwie płyty, choć dawno wyblakły, mogły się podobać.
Wraz z pseudo progresywnymi pitoleniami zaczęła się odpustowa farsa którą idealnie słychać na ostatniej płycie.
Totalna strata czasu.
Awatar użytkownika
Ihasan
rasowy masterfulowicz
Kontakt:

04-03-2015, 21:39

Drone pisze:Nie no, wiadomo, że początki nie podlegają dyskusji. Chciałem tylko wspomnieć o tych nowszych płytach, które zasługują na pochwałę.
ja generalnie lubię całą twórczość Enslaved jeden okres mnie drugi bardziej, nie zmienia to faktu, że nagrali całą masę świetnych i bardzo dobrych płyt.
Black Magic Mushrooms

https://ancientdead.com/index.php
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

04-03-2015, 21:40

flow pisze:
Drone pisze: Prawda jest taka, że choć ENSLAVED nie należał może do pierwszego garnituru norweskich kapel, to nagrał parę dobrych płyt.
Daj pan spokój z garniturami norweskimi. Fakt, kapela nieźle wystartowała i pierwsze dwie płyty, choć dawno wyblakły, mogły się podobać.
Wraz z pseudo progresywnymi pitoleniami zaczęła się odpustowa farsa którą idealnie słychać na ostatniej płycie.
Totalna strata czasu.
Przestań, dziewczyny chcą być tutaj obiektywne, a ty podobnie jak ja starasz się być na siłę kontrowersyjny! Jak możesz?
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Awatar użytkownika
Drone
mistrz forumowej ceremonii

04-03-2015, 21:42

flow pisze:
Totalna strata czasu.
Moim zdaniem do "Vertebrae" włącznie bywało lepiej lub gorzej, ale to na tych dwóch ostatnich skoczyli na główkę w otchłań cepelii.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
535

04-03-2015, 21:42

Ihasan pisze:
Drone pisze:Nie no, wiadomo, że początki nie podlegają dyskusji. Chciałem tylko wspomnieć o tych nowszych płytach, które zasługują na pochwałę.
ja generalnie lubię całą twórczość Enslaved jeden okres mnie drugi bardziej, nie zmienia to faktu, że nagrali całą masę świetnych i bardzo dobrych płyt.
No właśnie. I zdaje się, że nadszedł czas próby...
Awatar użytkownika
flow
postuje jak opętany!

04-03-2015, 22:05

Drone pisze:
flow pisze:
Totalna strata czasu.
Moim zdaniem do "Vertebrae" włącznie bywało lepiej lub gorzej, ale to na tych dwóch ostatnich skoczyli na główkę w otchłań cepelii.
Wiesz "lepiej czy gorzaj" to nie jest dobre podejście. Jeśli w dyskografi znajdują sie bardzo dobre lub doskonałe albumy to zostawiasz je a resztę do pieca. W oprzyadku Enslaved wszystko trzeba spalić, chyba, że ktoś jest nałogowcem "takiego progresu".
Zresztą, jak często wracasz do ich płyt? Przeciez to jest totalna nuda.
Awatar użytkownika
Drone

04-03-2015, 22:07

Prawda jest taka, że nie wracam i nie słucham. Nie mam ani jednej ich płyty na półce. Nie moja estetyka, ale rozumiem, że może się to podobać i dlatego trochę ich bronię :)
Awatar użytkownika
flow
postuje jak opętany!

04-03-2015, 22:10

Również nikomu nie bronię słuchania tejże, generalnie to tylko luźna rozmowa, natomiast w mojej ocenie to ogólnie słaba kapela.
Awatar użytkownika
Drone

04-03-2015, 22:12

Na pewno najsłabsza ze znanych norweskich zespołów, które wypłynęły na początku lat 90. To fakt.
535

04-03-2015, 22:15

Taka trochę rozmowa ślepego z głuchym się nam zrobiła.
Awatar użytkownika
flow
postuje jak opętany!

04-03-2015, 22:16

Doszedł pojękujący :)
Awatar użytkownika
flow
postuje jak opętany!

04-03-2015, 22:20

I tak jestem zajebisty.
535

04-03-2015, 22:24

flow pisze:I tak jestem zajebisty.
Nie wątpię, ale w zestawieniu ze mną grasz jednak w trzeciej lidze i to bliżej strefy spadkowej.
Awatar użytkownika
flow
postuje jak opętany!

04-03-2015, 22:26

W pitoleniu bzdur na bank :)
Awatar użytkownika
Drone

04-03-2015, 22:28

Spójrzmy na to chłodnym okiem. 535, od kogo ENSLAVED w złotych latach black metalu, czyli powiedzmy do 1995 roku, byli lepsi? Proszę o konkretne nazwy.
535

04-03-2015, 22:30

No widzisz jak się zgadzamy. Sam się przyznałeś, że nawet tego nie potrafisz. O Soulside Journey doczytał w internetach? a może zdążył posłuchać?
Awatar użytkownika
flow
postuje jak opętany!

04-03-2015, 22:31

Dobra płyta, znam od lat. Powinieneś po nią sięgnąć miast katować się szrotem pokroju Enslaved.
Awatar użytkownika
Ihasan
rasowy masterfulowicz
Kontakt:

04-03-2015, 22:39

Drone pisze:Spójrzmy na to chłodnym okiem. 535, od kogo ENSLAVED w złotych latach black metalu, czyli powiedzmy do 1995 roku, byli lepsi? Proszę o konkretne nazwy.
Borknagar, Kampfar, Dimmu Borgir, Dodheimsgard, Urgehal, Isengard, Gehenna, Troll, Taake, Arcturus, Old Man's Child, Helheim ... to tak na szybko z głowy;
Black Magic Mushrooms

https://ancientdead.com/index.php
Awatar użytkownika
Drone

04-03-2015, 22:40

Ihasan pisze:
Drone pisze:Spójrzmy na to chłodnym okiem. 535, od kogo ENSLAVED w złotych latach black metalu, czyli powiedzmy do 1995 roku, byli lepsi? Proszę o konkretne nazwy.
Borknagar, Kampfar, Dimmu Borgir, Dodheimsgard, Urgehal, Isengard, Gehenna, Troll, Taake, Arcturus, Old Man's Child, Helheim ... to tak na szybko z głowy;
Do 1995!
ODPOWIEDZ