DØDSENGEL

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
COFFIN
mistrz forumowej ceremonii

Re: DØDSENGEL

29-03-2014, 18:21

Lykantrop pisze: Heh, też miałem odrzut jak ostatnio wróciłem do tej płyty. Generalnie broni się tylko czarna EPa, resztę można zaorać.
Przez rok z hakiem tak diametralnie zmieniłeś zdanie?

Generalnie bawi mnie to, co czytam, bo jakoś nie pamiętam, żeby padło hasło, że to jakaś wybitnie genialna kapela, choć na pewno takie momenty w ich muzyce można znaleźć. Poza tym, jakby nie patrzeć ma jakiś swój charakter i odróżnia się od reszty. Jak ktoś tego nie słyszy, to jest kurwa głuchy, albo tak naprawdę nie po drodze mu z tematem i generalnie chuja słyszał. Irytują mnie niektóre momenty w ich materiałach, ale zjebanie całości z góry do dołu jest mało poważne.
'Come the Blessed Madness'
Heretyk

30-03-2014, 10:49

bo to ogólnie nie jest jakieś strasznie słabe. ja na przykład nigdy tak nie powiem. często przeciętne, momentami niezłe, momentami nawet bardzo dobre. ale oceniając całościowo, nie mam po prostu czasu na takie zespoły.
abstract
postuje jak opętany!

30-03-2014, 14:49

COFFIN pisze: tak naprawdę nie po drodze mu z tematem i generalnie chuja słyszał
krece sobie beke, bo lubie, a do samego zespolu nic nie mam - po prostu gra chujowa muzyke. mnie z kolei smieszy szafowanie sentencja z siedzeniem w temacie. znaczy w temacie czego? trzeba byc emo metalowcem z przynajmniej dziesiecioletnim stazem mazgajenia sie w takt przesterowanego jazgotu i miec na koncie przynajmniej siedem mszy odprawionych na oltarzu z truskawkowej pianki? to jest wymagane zeby zaczaic moc placzliwego zawodzenia dodsengel? smieszy mnie ta scena - muzyka, image, otoczka, religijno mistyczne pierdolenie - w zwiazku z tym daje upust moim radosnym emocjom trollujac i hejtujac. nie widze w tym nic zlego, podobnie jak ty nie widzisz nic zlego w smianiu sie z castora, ze ma reedycje aura noir, a nie pierwsze bicie, w wytykaniu bambiemu jego gustow kulinarnych czy uwazaniu devianta za niegodnego muzyki deathspell omega (bo sluchal grindu) :D o nazywaniu death metalu life metalem nie wspominam.
Awatar użytkownika
DST
rasowy masterfulowicz

30-03-2014, 15:55

Heretyk pisze:
morbid pisze:
nicram pisze:Nie słyszałem ani minuty muzyki tego zespołu. Czy przegrałem życie? Czy powinienem poznać jakiś ich materiał?
zdecydowanie warto zapoznać się z mirium occultum....
zdecydowanie nie :)
Nie słuchaj tych malkontentów, zajebisty zespół. Ja ich cenię za bardzo specyficzny klimat i właściwie wciągam wszystko z wyjątkiem debiutu (wiele podejść i dalej jest to dla mnie asłuchalne), "Imperator", który jest jednak trochę przegadany i tego splitu z Hetroertzen, który jest po prostu tragedią. Odnośnie ich "mistycznej" otoczki, to po lekturze wywiadu w 7Gates stwierdzam, że są jednym z niewielu zespołów w którym stopień zaawansowania w tych kwestiach nie jest współmierny z bucowatością i oderwaniem od rzeczywistości.
Awatar użytkownika
Lykantrop

30-03-2014, 16:37

COFFIN pisze:
Lykantrop pisze: Heh, też miałem odrzut jak ostatnio wróciłem do tej płyty. Generalnie broni się tylko czarna EPa, resztę można zaorać.
Przez rok z hakiem tak diametralnie zmieniłeś zdanie?

Generalnie bawi mnie to, co czytam, bo jakoś nie pamiętam, żeby padło hasło, że to jakaś wybitnie genialna kapela, choć na pewno takie momenty w ich muzyce można znaleźć. Poza tym, jakby nie patrzeć ma jakiś swój charakter i odróżnia się od reszty. Jak ktoś tego nie słyszy, to jest kurwa głuchy, albo tak naprawdę nie po drodze mu z tematem i generalnie chuja słyszał. Irytują mnie niektóre momenty w ich materiałach, ale zjebanie całości z góry do dołu jest mało poważne.
Diametralnie? Nigdy na ich punkcie nie miałem fioła. Debiut wydawał mi się ok, chociaż po dziś dzień wkurwiają mnie niemiłosiernie wokale i przeczucie, że to mychą trąci. Za to EP bardzo ok, nawet wczoraj poleciało z czarnego placka i bardzo mi robi ten rytualny klimat.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Awatar użytkownika
tomder
zaczyna szaleć

30-03-2014, 18:04

atr pisze:Obrazek

H E T R O E R T Z E N / D Ø D S E N G E L

'Capax Infiniti' Split 12" LP (LAMECH 2212 - SRAN 016)

edytka:
jeszcze trailer https://soundcloud.com/lamech-records/h ... ngel-capax

Hetroertzen motzno
Niestety materiał jest mocno nudnawy, aż nie chce się go słuchać. Szkoda , wielka szkoda bo w przeciwieństwie do przedmówców bardzo lubię Dodsengel , ale nie na tym splicie:/
Awatar użytkownika
COFFIN

30-03-2014, 21:39

abstract pisze:mnie z kolei smieszy szafowanie sentencja z siedzeniem w temacie. znaczy w temacie czego?
abstract pisze: smieszy mnie ta scena - muzyka, image, otoczka
Niejako sam sobie odpowiedziałeś. Mnie jak coś nie pasi, albo nie interesuje to nie dre mordy, jakie to chujowe, bo to nie wyznacznik. Widać ciężko zajarzyć różnicę.
abstract pisze:w zwiazku z tym daje upust moim radosnym emocjom trollujac i hejtujac. nie widze w tym nic zlego
Jw. Mnie tam szkoda czasu, ale skoro cię to bawi.
abstract pisze:w wytykaniu bambiemu jego gustow kulinarnych czy uwazaniu devianta za niegodnego muzyki deathspell omega (bo sluchal grindu) :D o nazywaniu death metalu life metalem nie wspominam.
Chyba mnie z kimś pomyliłeś.
Lykantrop pisze:Diametralnie?
Miałem odnieść inne wrażenie?:
Lykantrop pisze:Po Kaosritual i 2ce Dodsengel zdecydowanie jedna z ciekawszych kapel z nurtu... No... może na równi z Min Kniv.

Najzabawniejsze jednak jest to, że nikt przecież nie każe słuchać, a tym bardziej srać elaboratów, jak mu z tym źle:D
abstract
postuje jak opętany!

30-03-2014, 22:02

COFFIN pisze:
Wysłane przez Deviant
Wysłane przez COFFIN
to raczej nie jest muzyka dla ludzi twojego pokroju
tzn.?
patrząc z perspektywy twoich wypowiedzi; tematów, w których się udzielasz i opinii, jakie wypowiadasz na temat różnych kapel; koncertów na jakich bywasz - nie jest to twór dla ludzi o charakterze woodstockowca, a takim mam wrażenie właśnie jesteś. Problem w tym, ze prędzej czy później i te kapelę dotknie problem mody, dzięki właśnie takim osobom. Szkoda, bo nie sądzę, żeby gościom z DSO właśnie o to chodziło...
Awatar użytkownika
COFFIN

30-03-2014, 22:06

No i? Co to zmienia w kontekście twojego smutnego pierdolenia wszędzie o kapeli, której nie lubisz?

Nawet nie pamiętam kiedy i w jakim ogólnym sensie to pisałem, ale zabawne, że to śledzisz:D

A:
abstract pisze:o nazywaniu death metalu life metalem nie wspominam.
Tutaj poglądu akurat nie zmieniłem (w większości przypadków), dlatego też nie 'piszę' o tym, co mnie nie interesuje. Ale jak widać, naprawdę ciężko to skumać.

A w temacie:
COFFIN pisze:
Wygląda na w miarę porządne digi:

Obrazek
Awatar użytkownika
Sova
rasowy masterfulowicz

17-04-2014, 12:21

już mam.

Obrazek

zamówienia -> malignantvoices@gmail.com

lub:

http://allegro.pl/dodsengel-ecstatic-ho ... 96103.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
COFFIN

17-04-2014, 12:25

Poszedł mail.
Awatar użytkownika
COFFIN

Re: Dødsengel - "Mirium Occultum" (2010)

23-04-2014, 22:49

Jakoś tak to leciało:
DCI Hunt pisze: niech lepiej Ecstatic Horror i Alongside Choronzon wydadzą na CD.
Sova pisze:nieeee, to niech zostanie na winylach po wsze czasy.
I dobrze, że nie zostały, bo to dobre materiały - czuć czasy dwójki, co oczywiście nie dziwi. 'Ecstatic Horror' jak dla mnie lepszy - konkretniejszy, zwarty i szybszy materiał, bo Dodsengel właśnie lepiej wypada w tych i średnich tempach.

Tak więc jeszcze:
Góral pisze:Arkaik
Na CD i git.
Awatar użytkownika
Lykantrop

25-04-2014, 18:36

COFFIN pisze:Miałem odnieść inne wrażenie?:
Lykantrop pisze:Po Kaosritual i 2ce Dodsengel zdecydowanie jedna z ciekawszych kapel z nurtu... No... może na równi z Min Kniv.

Najzabawniejsze jednak jest to, że nikt przecież nie każe słuchać, a tym bardziej srać elaboratów, jak mu z tym źle:D
No i nadal uważam tak samo. Z tą małą różnicą, że jednak ascetyzm Min Kniv bardziej mnie urzekł i w międzyczasie doszło Mare, które zdeklasowało ostatecznie wszystkich z wyjątkiem Kaosritual :)
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Awatar użytkownika
tomder
zaczyna szaleć

25-04-2014, 19:10

Lykantrop pisze:
COFFIN pisze:Miałem odnieść inne wrażenie?:

No i nadal uważam tak samo. Z tą małą różnicą, że jednak ascetyzm Min Kniv bardziej mnie urzekł i w międzyczasie doszło Mare, które zdeklasowało ostatecznie wszystkich z wyjątkiem Kaosritual :)
Min Kniv - dobre granie , dobrze się tego słucha ale jeszcze nie może konkurować z takim Visionary czy Mirium - takie moje zdanie.
Awatar użytkownika
COFFIN

25-04-2014, 19:47

Lykantrop pisze: Mare, które zdeklasowało ostatecznie wszystkich z wyjątkiem Kaosritual :)
Trudno się nie zgodzić;)
Awatar użytkownika
Ihasan
rasowy masterfulowicz
Kontakt:

25-04-2014, 22:46

a gdzie VEMOD!!
Black Magic Mushrooms

https://ancientdead.com/index.php
Awatar użytkownika
Bohdan
weteran forumowych bitew

25-04-2014, 22:59

w górach!
Awatar użytkownika
COFFIN

27-04-2014, 20:08

Ihasan pisze:a gdzie VEMOD!!
Bardzo wysoko w prywatnym rankingu, ale Mare to niekwestionowany nr 1 tamtejszej sceny, i nie tylko:)
Awatar użytkownika
tomder
zaczyna szaleć

05-05-2014, 19:12

Sova pisze:już mam.

Obrazek

zamówienia -> malignantvoices@gmail.com

lub:

http://allegro.pl/dodsengel-ecstatic-ho ... 96103.html" onclick="window.open(this.href);return false;
A ostani split z Hetroertzen będzie ?
Awatar użytkownika
COFFIN

08-05-2014, 13:21

No i jeb:D
Terratur Possessions pisze: Imperator will be repressed
ODPOWIEDZ