mi tam te post rockowe elementy akurat w dso nie przeszkadzają .. bardziej mnie denerwują rockowe solówki na ostatnim behemoth czy ostatnie satyriconyPlastek pisze:Tak jest. Obecnie to ten sam pretensjonalny, przesłodzony i żenujący syf co po latach wspominany symfoniczny black metal. Takie same miętkie buły udające black metal. Już wkrótce nie będzie możliwe wspominanie o DsO bez zażenowania, głębokiego zawstydzenia i wstrętu, tak jak teraz wspomina się np. Graveworm. Nadęte, pretensjonalne gówno, tak samo jak w przypadku symfo blacku pozujące na nie wiadomo jaką sztukę i takie same zakompleksione bubki się na to łapią. Nuda, wtórność, plastik i postrockowe emozaśpiewy dla gimbazy. Dół z wapnem.
DEATHSPELL OMEGA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- vicek
- zahartowany metalizator
Re: DEATHSPELL OMEGA
- Bloodcult
- mistrz forumowej ceremonii
jak myślicie, dokąd zmierza Black Metal ?
btw, Plastek, napisz swoje TOP10 Black Metalu.
btw, Plastek, napisz swoje TOP10 Black Metalu.
-
- weteran forumowych bitew
-
- hcpig
A jak ma się obejść? Od SMRC prawie wszystko zajebiste, spadek formy tylko na Paracletus / Drought ale np. takie Kenose niezmiennie niszczy. Ba, nawet kilka lat temu stwierdziłem że nawet te pierwsze nagrania z surowym bm są całkiem niezłe, zwłaszacza premierowa część I.Battles + oczywiście Manifestacje.Bloodcult pisze:jak myślicie, jak czas obejdzie się z Deathspell Omega ?
Dość kurwa tego amoku w jaki wpadliście, akurat gówno kogo obchodzą chujowi naśladowcy, zresztą jaka moda teraz jest przecież NIDROSIAN COŚTAM COŚTAM no ale jak np. Behemoth się zreflektuje i za 5 lat nagra cd pod OTOH czy inne Svartidaudi to też wtedy będziecie pluć na te zespoły :)
Jaki postrock? Bo jest jeden lekko przepitolony kawałek na Parakletusie? A może chodzi wam o gorgutsowo / prometheusowy tygiel ze szczytowych nagrań? Voivodowe dysonanse to nagle guilty pleasure? Ja nie wiem, ale jak zapodaję Diabolus Absconditus to niezmiennie mam ciary, jakich nie dostarczy nie tylko 99% black metalu ale i muzyki w ogóle.
Dzisiaj można mieć wrażenie że nigdy nie słuchał Gorgoroth ('bo pedał'), Shining ('bo pedał'), Watain ('bo pedał w MTV'), Dark Funeral (bo wieśniaki') czy DsO (bo...???), metalowcy maja wielki talent do twórczej reinterpetacji przeszłych zdarzeń, pewnie jak mają gdzieś jakieś swoje foty w koszulkach tych bandów to je obrabiają w fotoszopie wycinając logówki z t-shirtów.
Yare Yare Daze
- Plastek
- Kontakt:
Bo pedały.hcpig pisze: Dzisiaj można mieć wrażenie że nigdy nie słuchał Gorgoroth ('bo pedał'), Shining ('bo pedał'), Watain ('bo pedał w MTV'), Dark Funeral (bo wieśniaki') czy DsO (bo...???), metalowcy maja wielki talent do twórczej reinterpetacji przeszłych zdarzeń, pewnie jak mają gdzieś jakieś swoje foty w koszulkach tych bandów to je obrabiają w fotoszopie wycinając logówki z t-shirtów.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Wolę kakaową dziurę!!
- hcpig
-
Deathspell Omega to znakomity zespół,Drought stanowi wręcz ukoronowanie ich twórczości. To,że minął hype nie znaczy,ze muzyka ta straciła na wartości/sile rażenia.
Muzyka natomiast Cradle of Filth np wydaje się być mocno nieaktualna,diecinna,typowa dla wieku dojrzewania.Można i dzisiaj posłuchać,żeby poczuć się jak dziecko. Sam tak czasem robię i odpalam sobie płyty np Setherial,Lord Belial czy Limbonic Art i zastanawiam się po kilku głębszych co ja w tym widziałem ,ale też jak fajnie słuchało się tego kiedyś w sudeckich lasach ,zapijało wódę i jadło kiełbase z ogniska;)
Muzyka natomiast Cradle of Filth np wydaje się być mocno nieaktualna,diecinna,typowa dla wieku dojrzewania.Można i dzisiaj posłuchać,żeby poczuć się jak dziecko. Sam tak czasem robię i odpalam sobie płyty np Setherial,Lord Belial czy Limbonic Art i zastanawiam się po kilku głębszych co ja w tym widziałem ,ale też jak fajnie słuchało się tego kiedyś w sudeckich lasach ,zapijało wódę i jadło kiełbase z ogniska;)
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- Bloodcult
czyli tak jak myślałem:
"Si Monumentum Requires, Circumspice" = absolutna klasyka Black Metalu
- Bohdan
_________________________________________________________Bloodcult pisze:czyli tak jak myślałem:
+
w sudeckich lasach ,zapijało się wódę i jadło kiełbase z ogniska = kult!
-
no oczywiście. ta kapela to jedna z najlepszych rzeczy, jakie się w ogóle black metalowi przydarzyły[V] pisze:Deathspell Omega to znakomity zespół,Drought stanowi wręcz ukoronowanie ich twórczości. To,że minął hype nie znaczy,ze muzyka ta straciła na wartości/sile rażenia.
- maciek z klanu
bardzo ciekawi mnie ze ludzie w ogole na kilkadziesiat stron tematu nie poruszaja np zajebistego Inquisitors of satan a zachwycaja sie spierdolonym drought, ktory zajebista to ma tylko okladke i kilka riffow, a brzmienie zjebane na calego ktore mialo byc nowoczesne,ale zabrudzone.Heretyk pisze:no oczywiście. ta kapela to jedna z najlepszych rzeczy, jakie się w ogóle black metalowi przydarzyły[V] pisze:Deathspell Omega to znakomity zespół,Drought stanowi wręcz ukoronowanie ich twórczości. To,że minął hype nie znaczy,ze muzyka ta straciła na wartości/sile rażenia.
choc osobiscie nie smiem narzekac np na SMRC, bo to jedna z moim ulubionych plyt ever.
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
-
No dokładnie.maciek z klanu pisze:bardzo ciekawi mnie ze ludzie w ogole na kilkadziesiat stron tematu nie poruszaja np zajebistego Inquisitors of satan a zachwycaja sie spierdolonym drought, ktory zajebista to ma tylko okladke i kilka riffow, a brzmienie zjebane na calego ktore mialo byc nowoczesne,ale zabrudzone.
- Harlequin
Ja to w ogole kupiłbym se popcorn i paczał co sie tu dzieje, takiego spierdolonego temate na tym forume to nie ma :D
-
Z tematu należałoby zrobić remake wątku "Lustracja".
- TheDude
Spokojnie, kilka innych wesołych wątków się znajdzie :) Najdziwniejsze jest to, że gdy wychodziły te 3-4 ostatnie wydawnictwa to gawiedź miała mokre majty z wrażenia i podobało się ludziom granie DSO. Teraz widzę, że tryb 'zrzędy' bierze górę nad zdrowym rozsądkiem.Harlequin pisze:Ja to w ogole kupiłbym se popcorn i paczał co sie tu dzieje, takiego spierdolonego temate na tym forume to nie ma :D
Jak ucichną na amen to znowu będzie płacz, że szkoda i trele morele bo takie szalone albumy robili :)
Narzekać na taką zajebistą kapelę . . . Kurwa, co za czasy . . .
- Plastek
- Kontakt:
Co za czasy, że takie miętke, udające black metal melodyjki dla dziewczynek są słuchane przez dorosłych niby "facetów". To jest problem.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Wolę kakaową dziurę!!
Wolę kakaową dziurę!!
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
No patrzcie, nawet dziecko z zespołem Downa ma przebłyski inteligencji. ;-) Post oczywiście bardzo na propsie wszak Drought to ten sam kaliber sraczki co EoM na przykład.byrgh pisze:No dokładnie.maciek z klanu pisze:bardzo ciekawi mnie ze ludzie w ogole na kilkadziesiat stron tematu nie poruszaja np zajebistego Inquisitors of satan a zachwycaja sie spierdolonym drought, ktory zajebista to ma tylko okladke i kilka riffow, a brzmienie zjebane na calego ktore mialo byc nowoczesne,ale zabrudzone.
all the monsters will break your heart
- Deathhammer66
- w mackach Zła
Nie wiem o chuj Wam wszystkim chodzi. Jest cała masa gorszych płyt a ci się uczepili DsO, powtarzając te same oklepane tekściki w każdym poście, już się patrzeć na to nie chce. Rzadko słucham tego zespołu i mało co mnie obchodzi(chociaż bardzo szanuję), ale żeby tak jechać ciągle to trzeba mieć nudne życie...
- Plastek
- Kontakt:
Rzadki to faktycznie ten zespół jest.
Wolę kakaową dziurę!!
Wolę kakaową dziurę!!