DEATHSPELL OMEGA

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
vicek
zahartowany metalizator

Re: DEATHSPELL OMEGA

13-07-2015, 09:13

Plastek pisze:Tak jest. Obecnie to ten sam pretensjonalny, przesłodzony i żenujący syf co po latach wspominany symfoniczny black metal. Takie same miętkie buły udające black metal. Już wkrótce nie będzie możliwe wspominanie o DsO bez zażenowania, głębokiego zawstydzenia i wstrętu, tak jak teraz wspomina się np. Graveworm. Nadęte, pretensjonalne gówno, tak samo jak w przypadku symfo blacku pozujące na nie wiadomo jaką sztukę i takie same zakompleksione bubki się na to łapią. Nuda, wtórność, plastik i postrockowe emozaśpiewy dla gimbazy. Dół z wapnem.
mi tam te post rockowe elementy akurat w dso nie przeszkadzają .. bardziej mnie denerwują rockowe solówki na ostatnim behemoth czy ostatnie satyricony
Awatar użytkownika
Bloodcult
mistrz forumowej ceremonii

13-07-2015, 16:06

jak myślicie, dokąd zmierza Black Metal ?

btw, Plastek, napisz swoje TOP10 Black Metalu.
Grzegorz Braun to ruski agent

http://allegro.pl/uzytkownik/bloodcult
Plasfodeur
weteran forumowych bitew

13-07-2015, 16:39

Bloodcult pisze:jak myślicie, dokąd zmierza Black Metal ?
do końca
Grrrówno!
kenediusze
weteran forumowych bitew

13-07-2015, 16:46

Ku wojnie oczywiście.
Baton na tropach Yeti

You are just a
PART OF ME
Awatar użytkownika
hcpig

13-07-2015, 19:53

Bloodcult pisze:jak myślicie, jak czas obejdzie się z Deathspell Omega ?
A jak ma się obejść? Od SMRC prawie wszystko zajebiste, spadek formy tylko na Paracletus / Drought ale np. takie Kenose niezmiennie niszczy. Ba, nawet kilka lat temu stwierdziłem że nawet te pierwsze nagrania z surowym bm są całkiem niezłe, zwłaszacza premierowa część I.Battles + oczywiście Manifestacje.

Dość kurwa tego amoku w jaki wpadliście, akurat gówno kogo obchodzą chujowi naśladowcy, zresztą jaka moda teraz jest przecież NIDROSIAN COŚTAM COŚTAM no ale jak np. Behemoth się zreflektuje i za 5 lat nagra cd pod OTOH czy inne Svartidaudi to też wtedy będziecie pluć na te zespoły :)

Jaki postrock? Bo jest jeden lekko przepitolony kawałek na Parakletusie? A może chodzi wam o gorgutsowo / prometheusowy tygiel ze szczytowych nagrań? Voivodowe dysonanse to nagle guilty pleasure? Ja nie wiem, ale jak zapodaję Diabolus Absconditus to niezmiennie mam ciary, jakich nie dostarczy nie tylko 99% black metalu ale i muzyki w ogóle.

Dzisiaj można mieć wrażenie że nigdy nie słuchał Gorgoroth ('bo pedał'), Shining ('bo pedał'), Watain ('bo pedał w MTV'), Dark Funeral (bo wieśniaki') czy DsO (bo...???), metalowcy maja wielki talent do twórczej reinterpetacji przeszłych zdarzeń, pewnie jak mają gdzieś jakieś swoje foty w koszulkach tych bandów to je obrabiają w fotoszopie wycinając logówki z t-shirtów.
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

13-07-2015, 20:01

hcpig pisze: Dzisiaj można mieć wrażenie że nigdy nie słuchał Gorgoroth ('bo pedał'), Shining ('bo pedał'), Watain ('bo pedał w MTV'), Dark Funeral (bo wieśniaki') czy DsO (bo...???), metalowcy maja wielki talent do twórczej reinterpetacji przeszłych zdarzeń, pewnie jak mają gdzieś jakieś swoje foty w koszulkach tych bandów to je obrabiają w fotoszopie wycinając logówki z t-shirtów.
Bo pedały.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Awatar użytkownika
hcpig

13-07-2015, 20:02

Aha :(
Yare Yare Daze
[V]

13-07-2015, 20:54

Deathspell Omega to znakomity zespół,Drought stanowi wręcz ukoronowanie ich twórczości. To,że minął hype nie znaczy,ze muzyka ta straciła na wartości/sile rażenia.

Muzyka natomiast Cradle of Filth np wydaje się być mocno nieaktualna,diecinna,typowa dla wieku dojrzewania.Można i dzisiaj posłuchać,żeby poczuć się jak dziecko. Sam tak czasem robię i odpalam sobie płyty np Setherial,Lord Belial czy Limbonic Art i zastanawiam się po kilku głębszych co ja w tym widziałem ,ale też jak fajnie słuchało się tego kiedyś w sudeckich lasach ,zapijało wódę i jadło kiełbase z ogniska;)
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
Bloodcult

13-07-2015, 21:24

czyli tak jak myślałem:
"Si Monumentum Requires, Circumspice" = absolutna klasyka Black Metalu
Grzegorz Braun to ruski agent

http://allegro.pl/uzytkownik/bloodcult
Awatar użytkownika
Bohdan
weteran forumowych bitew

13-07-2015, 21:31

Bloodcult pisze:czyli tak jak myślałem:
"Si Monumentum Requires, Circumspice" = absolutna klasyka Black Metalu

14-07-2015, 10:37

[V] pisze:Deathspell Omega to znakomity zespół,Drought stanowi wręcz ukoronowanie ich twórczości. To,że minął hype nie znaczy,ze muzyka ta straciła na wartości/sile rażenia.
no oczywiście. ta kapela to jedna z najlepszych rzeczy, jakie się w ogóle black metalowi przydarzyły
Awatar użytkownika
maciek z klanu

14-07-2015, 14:48

Heretyk pisze:
[V] pisze:Deathspell Omega to znakomity zespół,Drought stanowi wręcz ukoronowanie ich twórczości. To,że minął hype nie znaczy,ze muzyka ta straciła na wartości/sile rażenia.
no oczywiście. ta kapela to jedna z najlepszych rzeczy, jakie się w ogóle black metalowi przydarzyły
bardzo ciekawi mnie ze ludzie w ogole na kilkadziesiat stron tematu nie poruszaja np zajebistego Inquisitors of satan a zachwycaja sie spierdolonym drought, ktory zajebista to ma tylko okladke i kilka riffow, a brzmienie zjebane na calego ktore mialo byc nowoczesne,ale zabrudzone.

choc osobiscie nie smiem narzekac np na SMRC, bo to jedna z moim ulubionych plyt ever.
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
byrgh
zahartowany metalizator

14-07-2015, 14:57

maciek z klanu pisze:bardzo ciekawi mnie ze ludzie w ogole na kilkadziesiat stron tematu nie poruszaja np zajebistego Inquisitors of satan a zachwycaja sie spierdolonym drought, ktory zajebista to ma tylko okladke i kilka riffow, a brzmienie zjebane na calego ktore mialo byc nowoczesne,ale zabrudzone.
No dokładnie.
Awatar użytkownika
Harlequin

14-07-2015, 14:59

Ja to w ogole kupiłbym se popcorn i paczał co sie tu dzieje, takiego spierdolonego temate na tym forume to nie ma :D
byrgh
zahartowany metalizator

14-07-2015, 15:02

Z tematu należałoby zrobić remake wątku "Lustracja".
Awatar użytkownika
TheDude

14-07-2015, 17:07

Harlequin pisze:Ja to w ogole kupiłbym se popcorn i paczał co sie tu dzieje, takiego spierdolonego temate na tym forume to nie ma :D
Spokojnie, kilka innych wesołych wątków się znajdzie :) Najdziwniejsze jest to, że gdy wychodziły te 3-4 ostatnie wydawnictwa to gawiedź miała mokre majty z wrażenia i podobało się ludziom granie DSO. Teraz widzę, że tryb 'zrzędy' bierze górę nad zdrowym rozsądkiem.
Jak ucichną na amen to znowu będzie płacz, że szkoda i trele morele bo takie szalone albumy robili :)
Narzekać na taką zajebistą kapelę . . . Kurwa, co za czasy . . .
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

14-07-2015, 17:45

Co za czasy, że takie miętke, udające black metal melodyjki dla dziewczynek są słuchane przez dorosłych niby "facetów". To jest problem.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Wolę kakaową dziurę!!
Awatar użytkownika
nicram
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

14-07-2015, 19:47

byrgh pisze:
maciek z klanu pisze:bardzo ciekawi mnie ze ludzie w ogole na kilkadziesiat stron tematu nie poruszaja np zajebistego Inquisitors of satan a zachwycaja sie spierdolonym drought, ktory zajebista to ma tylko okladke i kilka riffow, a brzmienie zjebane na calego ktore mialo byc nowoczesne,ale zabrudzone.
No dokładnie.
No patrzcie, nawet dziecko z zespołem Downa ma przebłyski inteligencji. ;-) Post oczywiście bardzo na propsie wszak Drought to ten sam kaliber sraczki co EoM na przykład.
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
Deathhammer66
w mackach Zła

14-07-2015, 19:55

Nie wiem o chuj Wam wszystkim chodzi. Jest cała masa gorszych płyt a ci się uczepili DsO, powtarzając te same oklepane tekściki w każdym poście, już się patrzeć na to nie chce. Rzadko słucham tego zespołu i mało co mnie obchodzi(chociaż bardzo szanuję), ale żeby tak jechać ciągle to trzeba mieć nudne życie...
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

14-07-2015, 20:05

Rzadki to faktycznie ten zespół jest.
Wolę kakaową dziurę!!
ODPOWIEDZ