DEATHSPELL OMEGA

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
ramonoth
rasowy masterfulowicz

Re: DEATHSPELL OMEGA

14-07-2015, 22:35

Drone pisze:Proszę w takim razie o rozsądne kontrpropozycje. Zawsze jestem skłonny do rzeczowej dyskusji.
To był branżowy żart :)
Awatar użytkownika
nicram
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

14-07-2015, 22:36

Nie ma czegoś takiego jak najwybitniejszy zespół w historii black metalu. W takich kategoriach to można rozpatrywać pojedyncze płyty. Ale za chuja jak myślę o wybitnych black metalach to do głowy nie przyszłoby mi DsO. Weźmy takie Worshio Him. Przecież ta płyta zabija każdą płytę DsO w ciągu 2 sekund.
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
Drone
mistrz forumowej ceremonii

14-07-2015, 22:37

ramonoth pisze:
Drone pisze:Proszę w takim razie o rozsądne kontrpropozycje. Zawsze jestem skłonny do rzeczowej dyskusji.
Ja już nie działam w tej branży od 10 lat :)
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Awatar użytkownika
Skaut

14-07-2015, 22:39

[V] pisze:
byrgh pisze:Co nie zwalnia mnie z trzeźwego spojrzenia, że Drought to trendziarskie, post-rockowe gówno - nawiasem post-rocka, tutaj coraz prężniej się rozwijającego. I to jest martwiące.
Nie będę uciekał się do inwektyw bo i po co,ale wypowiadanie się w ten sposób o tej płycie przy równoczesnym aplauzie dla twórczości Cof to dla mnie naprawdę wyższy poziom abstrakcji.Albo jestem już tak stary,że młodych nie rozumiem.
Takich młodych nawet nie trzeba rozumieć. Śmiać mi się chce z tej szuflady "post-rock" w kontekście Drought czy nawet Paracletus. Sami tutaj znawcy gatunku, kurwa mać, a w temacie o tymże ani jeden nie wymienił choćby jednej płyty. Lwia część masterfulowców popłynęła z prądem i sam termin post-rock stał się dla nich takim samym wytrychem, jak apaszkowe wrzuty na tricepsa, za którymi brak jakiejkolwiek merytorycznej treści. Ot, forumowy folklor na poziomie braci figo fagot.
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
ramonoth
rasowy masterfulowicz

14-07-2015, 22:39

Drone pisze:
ramonoth pisze:
Ja już nie działam w tej branży od 10 lat :)
Zazdroszczę :)
ZłyPan

14-07-2015, 22:40

Faktem jest, że Plastek ma u mnie punkt, odkąd nagle okazało się, że dzięki jego docinkom połowa forum uważa nagle zniewieścialców z CoF za kapelę wybitną i nawet któryś gagatek do Celtic Frost porównał, a każdy się boi przyznać do słuchania DsO xD
Awatar użytkownika
Drone

14-07-2015, 22:44

No właśnie o to chodzi, że nawet największa głupota podana w lepperowskiej formie, odwołującej się do jakichś wioskowych kompleksów, znajdzie amatorów, którzy ochoczo skaczą za nią z 10 piętra na beton :)
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Awatar użytkownika
Fixxed
postuje jak opętany!

14-07-2015, 22:45

ZłyPan pisze:Faktem jest, że Plastek ma u mnie punkt, odkąd nagle okazało się, że dzięki jego docinkom połowa forum uważa nagle zniewieścialców z CoF za kapelę wybitną i nawet któryś gagatek do Celtic Frost porównał, a każdy się boi przyznać do słuchania DsO xD
Ja słucham :/
Awatar użytkownika
Headcrab
weteran forumowych bitew
Kontakt:

14-07-2015, 22:47

Mnie o niesluchanie DSO chyba nikt nie posądzi. ;)
Ỏ̷͖͈̞̩͎̻̫̫̜͉̠̫͕̭̭̫̫̹̗̹͈̼̠̖͍͚̥͈̮̼͕̠̤̯̻̥̬̗̼̳̤̳̬̪̹͚̞̼̠͕̼̠̦͚̫͔̯̹͉͉̘͎͕̼̣̝͙̱̟̹̩̟̳̦̭͉̮̖̭̣̣̞̙̗̜̺̭̻̥͚͙̝̦̲̱͉͖͉̰̦͎̫̣̼͎͍̠̮͓̹̹͉̤̰̗̙͕͇͔̱͕̭͈̳̗̭͔̘̖̺̮̜̠͖̘͓̳͕̟̠̱̫̤͓͔̘̰̲͙͍͇̙͎̣̼̗̖͙̯͉̠̟͈͍͕̪͓̝̩̦̖̹̼̠̘̮͚̟͉̺̜͍͓̯̳̱̻͕̣̳͉̻̭̭̱͍̪̩̭̺͕̺̼̥̪͖̦
Awatar użytkownika
DeadButDreaming
w mackach Zła

14-07-2015, 22:56

"Trzeźwe spojrzenie, że Drought to trendziarskie, post-rock'owe gówno."
Jako, że w życiu ważne są tylko chwile, chciałbym tym postem jedną z takich chwil z życia forum upamiętnić.
The withered bones of those who failed
But more so of those who didn't even try
Awatar użytkownika
Skaut

14-07-2015, 23:03

DeadButDreaming pisze:"Trzeźwe spojrzenie, że Drought to trendziarskie, post-rock'owe gówno."
Jako, że w życiu ważne są tylko chwile, chciałbym tym postem jedną z takich chwil z życia forum upamiętnić.
jest nawet na to osobny temate:

viewtopic.php?f=19&t=5383" onclick="window.open(this.href);return false;
Coś tam było! Człowiek!
kenediusze
weteran forumowych bitew

14-07-2015, 23:06

Zabawne, że można określać mianem trendziarskiej płytę zespołu który zapoczątkował (na szerszą skalę) dany trend. Wyższa szkoła abstrakcji myślowej i zaawansowany stopień niedowładu logicznego.
Baton na tropach Yeti

You are just a
PART OF ME
byrgh
zahartowany metalizator

14-07-2015, 23:14

nicram pisze:Nie ma czegoś takiego jak najwybitniejszy zespół w historii black metalu. W takich kategoriach to można rozpatrywać pojedyncze płyty. Ale za chuja jak myślę o wybitnych black metalach to do głowy nie przyszłoby mi DsO. Weźmy takie Worshio Him. Przecież ta płyta zabija każdą płytę DsO w ciągu 2 sekund.
Nie pierdol, przecie archaiczne, zdezaktualizowane gówno do kwadratu :)
ZłyPan pisze:Faktem jest, że Plastek ma u mnie punkt, odkąd nagle okazało się, że dzięki jego docinkom połowa forum uważa nagle zniewieścialców z CoF za kapelę wybitną i nawet któryś gagatek do Celtic Frost porównał, a każdy się boi przyznać do słuchania DsO xD
Ja. Znasz takie pojęcie, jak ironia?

Z ręką na sercu: próbowałeś chociaż raz przesłuchać którejkolwiek polecanej przez nas płyty - jak np. Heretyk?
Skaut pisze:
[V] pisze:
byrgh pisze:Co nie zwalnia mnie z trzeźwego spojrzenia, że Drought to trendziarskie, post-rockowe gówno - nawiasem post-rocka, tutaj coraz prężniej się rozwijającego. I to jest martwiące.
Nie będę uciekał się do inwektyw bo i po co,ale wypowiadanie się w ten sposób o tej płycie przy równoczesnym aplauzie dla twórczości Cof to dla mnie naprawdę wyższy poziom abstrakcji.Albo jestem już tak stary,że młodych nie rozumiem.
Takich młodych nawet nie trzeba rozumieć. Śmiać mi się chce z tej szuflady "post-rock" w kontekście Drought czy nawet Paracletus. Sami tutaj znawcy gatunku, kurwa mać, a w temacie o tymże ani jeden nie wymienił choćby jednej płyty. Lwia część masterfulowców popłynęła z prądem i sam termin post-rock stał się dla nich takim samym wytrychem, jak apaszkowe wrzuty na tricepsa, za którymi brak jakiejkolwiek merytorycznej treści. Ot, forumowy folklor na poziomie braci figo fagot.
A ukoronowaniem takiego płynięcia są posty "lwiej części masterfulowców", że COF to gówno :D Za to mój post o Drought to tylko i wyłącznie wpasowanie się w żargon tutaj panujący. Nie wytykajcie komuś źdżbełka w rogówce. A - Paracletus to akurat bardzo dobry krążek. Post-rocka: ZERO.

Uważam, że DSO to doskonały zespół, ale dla co poniektórych to stanowczo za mało.
Drone pisze:No właśnie o to chodzi, że nawet największa głupota podana w lepperowskiej formie, odwołującej się do jakichś wioskowych kompleksów, znajdzie amatorów, którzy ochoczo skaczą za nią z 10 piętra na beton :)
To samo tyczy się Twoich polecanek, o których można by napisać książkę. Gdzie wyznania, że Cradle of Filth to zespół dobry, a gdzie najgorsze DSO to płyta wybitna? Nie mogę lubić Daniego, bo nie, bo tak każą, bo ktoś tak napisał, a zrobił to ten z monopolem na prawdę? Znacznie więcej wartości mają i dla mnie, i ogólnie wypowiedzi Heretyka czy Nicrama, którzy nim coś napiszą, sto razy pomyślą i zrobią coś, co uchodzi tutaj za wieś: przesłuchają :) Napierdalasz sobie w stopę z automatu. Przy częstych tak - nazwijmy to - kontrowersyjnych deklaracjach, powinieneś przynajmniej stwarzać jakiekolwiek pozory.

Ale to plucie nie ma sensu. Wciągacie kogoś w swoje nawyki, ale ja nie mam zamiaru w tym uczestniczyć :)
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

15-07-2015, 07:20

Najbardziej rozpierdalający jest tutaj mechanizm jakim posługują się ci farbowani, transgresywni profesorkowie o rzekomo otwartych głowach. Owe otwarte głowy, świeże spojrzenie i gusta obiektywne sprowadzają się do tego, że jak pierdolisz tak samo jak my to jesteś w porzo, jeśli już wyrazisz opinię która różni się od naszej - jesteś trollem i trollujesz. Innej możliwości nie ma! Piękne upraszczanie rzeczywistości, czynienie jej bezpiecznej tak by się psychicznie nie męczyć. Jakie to są miękkie namiastki faceta...
Wracając zaś do DsO - ten zespół to metalowy odpowiednik Marii Peszek czy zespołu Coma. Taki przebrany w artystowskie szatki, niby awangardowy i poważny, dla wyrobionych słuchaczy, a tak naprawdę to kabotyński, mega plastikowy i pretensjonalny, wygładzony do granic możliwości francuski ropny upławik. Zachwycać się tym gównem może tylko jakaś spedalona koteria, która po wysłuchaniu będzie z mądrymi minami mędrkować - och jakie to głębokie, och jaki jestem awangardowy, och jakie mam wysmakowane gusta.
Należy powiedzieć prosto i wyraźnie - black metal to muzyka pełna nienawiści, jadu, brutalność, wkurwienia. Żadna z tych cech nie występuje w plastikowej twórczości mientkich bagietek z DsO. Proste. A że na tym forum mamy 90% niedorozwojów, którym zrozumienie słowa pisanego sprawia wiele problemów, pozwolę sobie rzecz wyrazić graficznie:

Black metal:
Obrazek

Deathspell Omega:
Obrazek
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Awatar użytkownika
nicram
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

15-07-2015, 08:11

Plastek pisze:Najbardziej rozpierdalający jest tutaj mechanizm jakim posługują się ci farbowani, transgresywni profesorkowie o rzekomo otwartych głowach. Owe otwarte głowy, świeże spojrzenie i gusta obiektywne sprowadzają się do tego, że jak pierdolisz tak samo jak my to jesteś w porzo, jeśli już wyrazisz opinię która różni się od naszej - jesteś trollem i trollujesz.

To jest mały pikuś. Wzajemne kółeczko klerykalnej penetracji przecież każdego, który się nie zgadzał nazywało idiotą, debilem, spierdoliną i szukało w internetach czy ktoś był komornikiem czy też nie. Bo to przecież takie ważne.
Plastek pisze: Jakie to są miękkie namiastki faceta...
So true.
Plastek pisze:
Należy powiedzieć prosto i wyraźnie - black metal to muzyka pełna nienawiści, jadu, brutalność, wkurwienia.
W tym roku - Gorgoroth i Archgoat.

Plastek pisze: Żadna z tych cech nie występuje w plastikowej twórczości mientkich bagietek z DsO. Proste. A że na tym forum mamy 90% niedorozwojów, którym zrozumienie słowa pisanego sprawia wiele problemów, pozwolę sobie rzecz wyrazić graficznie:

Black metal:
Obrazek

Deathspell Omega:
Obrazek
Haha. Pyszne!!!! Choć po prawdzie trzech pierwszych płyt słucham.
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

15-07-2015, 08:16

Ja nawet więcej, co nie przeszkadza mi dostrzegać oczywistych rzeczy. No, ale wiadomo - słucham Cradle of Filth, Rancid, Offspring i bardzo lubię "Insomniac" Green Day.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Wolę kakaową dziurę!!
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

15-07-2015, 08:50

Plastek pisze: Należy powiedzieć prosto i wyraźnie - black metal to muzyka pełna nienawiści, jadu, brutalność, wkurwienia. Żadna z tych cech nie występuje w plastikowej twórczości mientkich bagietek z DsO. Proste.
Zaczynam podejrzewać, że nigdy nie słyszałeś żadnej płyty DsO Plastusiu.
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel

http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Skaut

15-07-2015, 08:54

Plastek pisze: black metal to muzyka pełna nienawiści, jadu, brutalność, wkurwienia
Chrześcijański black metal jest pełen nienawiści i wkurwienia do szatana. Łapie się?
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

15-07-2015, 09:08

Tak. Podobnie jak Diamanda Galas i MZ. 412.
longinus696 pisze:
Plastek pisze: Należy powiedzieć prosto i wyraźnie - black metal to muzyka pełna nienawiści, jadu, brutalność, wkurwienia. Żadna z tych cech nie występuje w plastikowej twórczości mientkich bagietek z DsO. Proste.
I kto to mówi.
Wolę kakaową dziurę!!
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

15-07-2015, 09:19

Plastek pisze:
longinus696 pisze:
I kto to mówi.
Kto by tego nie mówił, niedostrzeżenie sążnistej dawki nienawiści i mizantropii w muzyce DsO, to uchybienie właśnie w takim samym stylu, jakiemu sprzeciwiasz się w przypadku niesłusznej oceny muzyki Kredek.
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel

http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
ODPOWIEDZ