DEATHSPELL OMEGA

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

Re: DEATHSPELL OMEGA

16-07-2015, 17:23

Plastek pisze:
longinus696 pisze: To akurat piszesz chyba o CoF teraz, bo choć lubię ich płyty do pewnego momentu, to nigdy, przenigdy, nie czułem w tej muzyce żadnej nienawiści do czegokolwiek. Perwersję, odrobinę szaleństwa, pewien rodzaj ekscentryzmu i masę dobrej zabawy - to owszem, ale nie nienawiść.
Super, tylko po chuj teraz wyjeżdżasz z CoF? Nienawiści nie ma też w muzyce The Cure, The Clash, Kombi, Andrea Bocelii, Sephiroth. Fields ot the Nephilim i co w związku z tym?
Ponieważ jakoś tak wyszło, że nagonkana DsO zbiegła się z peanami na cześć CoF, więc przyszło mi na myśl, że np. w tej kwestii upatrujesz wyższości jednego nad drugim - ale jak nie, to spoko. Może faktycznie zbyt daleko idące wnioski wyciągnąłem.
vicek pisze:panowie przecież to tylko muzyka
Hehe... ja z kolei nie rozumiem takiego podejścia - to "tylko" muzyka. Dla mnie muzyka (i parę innyc dziedzin sztuki) to religia i uważam za stosowne spierać się w tym temacie z wieloma osobami, bo to jest zwyczajnie ważne i pasjonujące - w moim mniemaniu. Oczywiście wolę dyskusje na poziomie niż przepychanki, ale jak się nie da, to można czasem dać upust jakimś głęboko skrywanym nerwom - czemu nie, cholera, raz się żyje.
Plastek pisze:Z dwojga złego wolę już normalnych, inteligentnych ludzi, którzy z przekory robią chlew, niż buraków ze słomą w butach, małym kutasem, toną kompleksów, którzy pozują na profesorską elytę z gustami obiektywnymi.

Weź już przestań tę swoją krucjatę prowadzić. Każdy ma prawo prowadzić dyskusję jak mu się podoba. Akurat po Twoim chlewie, który robisz, ciężko rozpoznać, że jesteś "normalnym, inteligentnym człowiekiem", więc to słaby argument (chociaż nie wiem, może jesteś - nie wnikam). Tymczasem trzeba być naprawdę ślepym, żeby nie widzieć, że Drone - bo rozumiem, że do niego pijesz - przybrał pewną pozę i bardzo często hiperbolizuje i ogólnie wyolbrzmia pewne kwestie, żeby przeforsować jakąś opinię.
Przypuszczam, że gdybyśmy wszyscy poznali się w realu te wymiany argumentów miałyby bardziej rzeczowy i zwyczajnie sympatyczniejszy charakter i każdy traktowałby z większą wyrozumiałością swoich interlokutorów.
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel

http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
pr0metheus
zahartowany metalizator

16-07-2015, 17:56

Obrazek

Masterful w realu dyskutuje o deathspell omega
niech to miejsce niebawem zniknie
Awatar użytkownika
Kurwaćukoglu
postuje jak opętany!

16-07-2015, 17:59

pr0metheus pisze: Masterful w realu dyskutuje o deathspell omega
Raczej o Tankard :) .
"Nigdy nie rozumiałem metalu" -
Baha Kurwaćukoglu
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

16-07-2015, 18:04

longinus696 pisze:Przypuszczam, że gdybyśmy wszyscy poznali się w realu te wymiany argumentów miałyby bardziej rzeczowy i zwyczajnie sympatyczniejszy charakter i każdy traktowałby z większą wyrozumiałością swoich interlokutorów.
Tymczasem trzeba być naprawdę ślepym, żeby nie widzieć, że ja przybrałem pewną pozę i bardzo często hiperbolizuje i ogólnie wyolbrzmiam pewne kwestie, żeby przeforsować jakąś opinię.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Awatar użytkownika
pr0metheus
zahartowany metalizator

16-07-2015, 18:08

Plastek pisze:
longinus696 pisze:Przypuszczam, że gdybyśmy wszyscy poznali się w realu te wymiany argumentów miałyby bardziej rzeczowy i zwyczajnie sympatyczniejszy charakter i każdy traktowałby z większą wyrozumiałością swoich interlokutorów.
Tymczasem trzeba być naprawdę ślepym, żeby nie widzieć, że ja przybrałem pewną pozę i bardzo często hiperbolizuje i ogólnie wyolbrzmiam pewne kwestie, żeby przeforsować jakąś opinię.
To akurat oczywiste i nawet skutecznie Ci to wychodzi - nicram już je Ci z ręki :)
niech to miejsce niebawem zniknie
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

16-07-2015, 18:09

Myślę, że to wynika z tego, że mówię wielce sensowne rzeczy.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Wolę kakaową dziurę!!
Awatar użytkownika
Sybir
mistrz forumowej ceremonii

16-07-2015, 19:02

Plasti, wielce sensowne rzeczy wręcz wylewają się z Twoich ust ;) Tymczasem dyskusja o DsO zamieniła się w dyskusję (?) o dyskusji o DsO.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

16-07-2015, 19:07

Plastek pisze:
No ja rozumiem, tylko ta hiperbolizacja w Twoim wydaniu jakoś mi się momentami niespójna i mało czytelna wydaje. Poza tym Drone używa jednak jakichś sensownych argumentów, podczas gdy Ty walisz jakimś obuchem na lewo i prawo - wybacz, ale brakuje mi w tym finezji. Gdybyś miał chociaż styl Himilsbacha, to bym czasem wspierał inicjatywę, a tak, to lipa.
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel

http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

16-07-2015, 19:10

Myślę, że po prostu zbyt inteligentnie prowokuje i stąd te problemy ze zrozumieniem.
Wolę kakaową dziurę!!
Awatar użytkownika
REINHARD IRRUMATOR
postuje jak opętany!

16-07-2015, 19:53

longinus696 pisze:
Plastek pisze:
No ja rozumiem, tylko ta hiperbolizacja w Twoim wydaniu jakoś mi się momentami niespójna i mało czytelna wydaje. Poza tym Drone używa jednak jakichś sensownych argumentów, podczas gdy Ty walisz jakimś obuchem na lewo i prawo - wybacz, ale brakuje mi w tym finezji. Gdybyś miał chociaż styl Himilsbacha, to bym czasem wspierał inicjatywę, a tak, to lipa.
Anonimowość w internecie to ból dupy drogi panie. Wiatraki nadal będą stać.
Norma to głupota, degeneracja to geniusz
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

17-07-2015, 15:03

[V] pisze:Cradle of filth lepsze,wiadomo.
:D

Ja pierdole tzo ja tu czytam w tym temate.....cradle super omega guwno.....ide spac dalej.
woodpecker from space
Awatar użytkownika
TheDude

17-07-2015, 16:42

A co z Dimmu Borgir ? Pytam, bo nie wiem czy to jest fajne !!!
[V]

17-07-2015, 17:46

Triceratops pisze:
[V] pisze:Cradle of filth lepsze,wiadomo.
:D

Ja pierdole tzo ja tu czytam w tym temate.....cradle super omega guwno.....ide spac dalej.
ziomek,przecie to la sarkazme .
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

17-07-2015, 20:13

Wiem, chodzilo mi o podsumowanie temate.
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Drone

17-07-2015, 20:30

Jednak te czasy, gdy na forum upadał ZSRR, żeby zrobić miejsce dla drugiej fali black metalu, gdy czaiłeś się na mnie z nożem na koncercie CORONER, Marian pisał, że "Pawn Hearts" to zabawy niedźwiadka w czerwonym kubraczku nad jeziorkiem, robiliśmy z Trockim testy płytowe dla jestera, SIID uciekał z czteropakiem przed kanarami, a [V] ogłosił światu prawdę o "Same Difference", tak, te czasy były zdecydowanie bardziej merytoryczne ;)
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
[V]

17-07-2015, 20:33

Drone pisze:Jednak te czasy, gdy na forum upadał ZSRR, żeby zrobić miejsce dla drugiej fali black metalu, gdy czaiłeś się na mnie z nożem na koncercie CORONER, Marian pisał, że "Pawn Hearts" to zabawy niedźwiadka w czerwonym kubraczku nad jeziorkiem, robiliśmy z Trockim testy płytowe dla jestera, SIID uciekał z czteropakiem przed kanarami, a [V] ogłosił światu prawdę o "Same Difference", tak, te czasy były zdecydowanie bardziej merytoryczne ;)
:)
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

17-07-2015, 21:12

Wyobrażam sobie jaka burzę na forum wywołałyby posty o wyższości Cradle of Filth nad Deathspell Omega za czasów "Fas..." :) Oj, sporo się tu pozmieniało przez te kilka lat ;)

Odnośnie obu zespołów, niezależnie od forumowych trendów - COF lubiłem do "Dusk...", potem straciłem zainteresowanie. Dziś ciężko mi się tego słucha ze względu na patos, kobiece wokale i klawisze, ale mieli fajny pomysł na siebie, a Barker mistrz.
DsO dawno nie słuchałem, ale pamiętam ogromne wrażenie jakie zrobił na mnie początek "Si Monumentum...". Czar nieco prysł na wysokości (mimo wszystko dobrego) "Paracletus..". Można lubić takie granie albo nie, ale to był chyba szczyt tego "progresywnego" nurtu w black metalu i nic dziwnego, że po wyczerpaniu (?) tej formuły pozostał jedynie powrót do korzeni gatunku.
Awatar użytkownika
maciek z klanu

17-07-2015, 21:22

ultravox pisze:Wyobrażam sobie jaka burzę na forum wywołałyby posty o wyższości Cradle of Filth nad Deathspell Omega za czasów "Fas..." :) Oj, sporo się tu pozmieniało przez te kilka lat ;)
ja mysle ze tutaj problem tkwi w tym, co rozumiemy jako black metal. przeciez pierwsze albumy COF to byl kiedys jeden z najwazniejszych zespolow sceny bm, ktory gral "klasycznie", tak samo jak stare dimmu, satyricon, gehenna itd... tylko teraz z tego co obserwuje ludzie zaczynaja jebac na klasycznie albumy z lat 90 tych. Moze cos w tym jest, ze material sie troche zdezaktualizowal ale nie trzeba sie wstydzic, bo wg mnie nawet dzisiaj te albumy ROZPIERDALAJA NA DRZAZGI, tylko w zlym guscie dysonansowych-metalowcow jest stwierdzenie tego faktu. BO nie wiem jak dziwnym trzeba byc, zeby pisac ze "For All Tid", "Born of the Flickering" albo "Through Chasm, Caves and Titan Woods" stawiac za nowomodna hujoza typu Drought. Przeciez nawet w tworczosci DSO trzeba umiec (a niestety w zlym guscie jest jebanie dso) wylapac slabe momenty. Takie Drought z np Diabolus Absconditus przegrywa w przedbiegach. No ale wiadomo, DSO jest modne wiec trzeba chwalic.

edit: czekam tylko na czasy kiedy bedzie jebalo debiut bathory, albo venom, bo przeciez zdezaktualizowalo sie, nudne nie ma transgresji ani dysonansow, archaiczne mielenie.....
Ostatnio zmieniony 17-07-2015, 21:25 przez maciek z klanu, łącznie zmieniany 1 raz.
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
Awatar użytkownika
Deathhammer66
w mackach Zła

17-07-2015, 21:24

Ale to, że rzekomo Drought jest chujowe nie oznacza, że takie samo jest chociażby Fas, przecież żeby nazwać ten krążek pedalskim to trzeba mieć uszy w dupie.
Awatar użytkownika
maciek z klanu

17-07-2015, 21:27

Deathhammer66 pisze:Ale to, że rzekomo Drought jest chujowe nie oznacza, że takie samo jest chociażby Fas, przecież żeby nazwać ten krążek pedalskim to trzeba mieć uszy w dupie.

ale tu chodzi o to co sie dzieje z black metalem... bo nie wiem czy sie myle czy nie ale sprawa w przypadku DSO jest analogiczne do technicznego death metalu,,, niby wszystko fajne, odegrane spoko, ale nie ma emocji i tego feelingu, o ktory moim zdaniem w muzyce chodzi przede wszystkim
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
ODPOWIEDZ