CRAFT

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Wolfkhan
postuje jak opętany!

Re: CRAFT

30-08-2011, 22:34

Rydel pisze:Zdaje się, że nikt nie mówił o tym, że Craft jest lepszy od klasyków, tylko że nie jest ich rozwodnionym klonem.
Nasz rodzimy KAT jest bardziej black metalowy niż ten cały Craft. ;)
LastOneOnEarth
zaczyna szaleć

30-08-2011, 23:04

Zna ktoś jakieś inne, sensowne forum, nie ograniczające się tylko do metalu, gdzie nie trzeba będzie przerzucać miliona stron i postów z dyskusjami przerobionymi milion razy i poprzetykanymi wycieczkami osobistymi ? Naprawdę będę wdzięczny. W języku angielskim też może być.
Awatar użytkownika
boroowa
weteran forumowych bitew

30-08-2011, 23:09

I'll give you black sensations up and down your spine
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
Awatar użytkownika
Wolfkhan
postuje jak opętany!

30-08-2011, 23:15

to forum byłoby całkiem niezłe gdyby ktoś posortował tematy w gatunki. ta wolność tutaj mi się podoba, nienawidzę upierdliwej moderacji. wkurwiają tylko starzy userzy którzy wszędzie wpychają swojego nocha, co wieś to obyczaj ;)
Vitriol
weteran forumowych bitew

30-08-2011, 23:37

Nerwowy pisze:
Góral pisze:
hcpig pisze:Ja wam wymienię trochę (chociaż robiłem to już kilka lat temu): wczesny Emperor, Limbonic Art, Beherit, Graveland, wczesny Behemoth, Thou Art Lord, Rotting Christ, Necromantia, Immortal, Kawir, Archgoat, Setherial, wczesny Satyricon, Varathron, Nergal, Samael, Immortal, Dark Funeral, Holy Death, wczesny Enslaved, Ungod, Enthroned... a kij z tym starczy, nowy black metal rządzi. Lepiej wymieniać te hordy, które się bronią.
Skończyłem czytać jak wymieniłeś BEHERIT.
Z Beherit czy Immortal też bym był bardziej ostrożny, ale większość typów jak najbardziej trafiona. Pozostaje pytanie czy w latach 90 wystarczyło nagrać w miarę dobrze przyjętą płytę żeby automatycznie stała się ona klasykiem ? ;d. Bo coś dużo ich, a potem się okazuje, że byle nowy Craft lepszy ;).
Co ty, kurwa, wiesz o tym co wystarczyło nagrać w latach 90? uczyłeś się wtedy do dyktand albo starałej się układać klocki w przedszkolu, zamiast słuchać tychże kapel, więc przestań pisać z perspektywy znawcy, proszę cię łaskawie. ja rozumiem, że poznanie metalu od mastodon nie wróży rychłej(dobrej) przyszłości, ale naprawdę, trochę pokory, stary:)
https://www.facebook.com/kontaminationvvv" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Wolfkhan
postuje jak opętany!

30-08-2011, 23:55

niedługo na forach internetowi mocarze nam historię metalu od nowa napiszą (poczynając od roku 2011)

"się okazuje, że byle nowy Craft lepszy ;)" (-od klasyki). - post roku :)

przesłuchałem sobie w międzyczasie ponownie tego Craft jak obiecałem i dalej mnie niczym szczególnie nie zachwycił. wybijają się wokale - są zimne, butne i bluźniercze jak przystało na black. mrok w stylu Deathspell Omega i ostatniej produkcji Mayhem z którym czasem kombinują też nie chwyta mnie za gardło. są momenty że łupią jak Darkthrone, tylko do fujary to nie ta liga, nie ten poziom. płyta dobra i tylko dobra, nic nadzwyczajnego.
Ostatnio zmieniony 30-08-2011, 23:59 przez Wolfkhan, łącznie zmieniany 1 raz.
Vitriol
weteran forumowych bitew

30-08-2011, 23:59

mi tam ten nowy craft nawet robi, ale podobnie jak u pana wyżej - nie podskakuje powyżej "dobry album" nawet na chwilę. no, może ostatni numer zdradza miejscami symptomy czegoś wincyj, ale całościowo pozostaje przy zasłużonej 3,5/4 (w skali szkolnej).
https://www.facebook.com/kontaminationvvv" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Wolfkhan
postuje jak opętany!

31-08-2011, 00:00

Vitriol pisze:mi tam ten nowy craft nawet robi, ale podobnie jak u pana wyżej - nie podskakuje powyżej "dobry album" nawet na chwilę. no, może ostatni numer zdradza miejscami symptomy czegoś wincyj, ale całościowo pozostaje przy zasłużonej 3,5/4 (w skali szkolnej).
To jak już się bawimy w (lu)cyferki to w mojej skali 3+/6
Vitriol
weteran forumowych bitew

31-08-2011, 00:06

no to przecie mowie:D
Awatar użytkownika
Rydel
rozkręca się

31-08-2011, 09:54

Wreszcie spokój w tym wątku. Dzięki Ci, Skaut.
Kenosis, O theory of great peril!
Rob GOD of any attribute and fill the shattering universe
with the pestilent scent of putrefaction and the glorious cloud of death,
for steadfast, at any cost, He must be.

Last.fm
Awatar użytkownika
PrzemoC
postuje jak opętany!

31-08-2011, 11:03

Osłuchałem się, kupiłem, znów się osłuchałem i utwierdziłem w przekonaniu, że płyta jest świetna.

I WANT TO COMMIT MURDEEER!!!
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

31-08-2011, 11:08

Skaut pisze:Ja bym wymienił wszystkie wymienione na klasyki Setherial.
Bohdan pisze:wczesny! :D
Wiecie, że ja też? Wyjątkiem "Drawing down the moon", "Scarlet Evil Witching Black", dwa pierwsze SAMAEL i ARCHGOAT.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
Awatar użytkownika
COFFIN
mistrz forumowej ceremonii

31-08-2011, 11:10

Gore_Obsessed pisze:
Skaut pisze:Ja bym wymienił wszystkie wymienione na klasyki Setherial.
Bohdan pisze:wczesny! :D
Wiecie, że ja też? Wyjątkiem "Drawing down the moon", "Scarlet Evil Witching Black", dwa pierwsze SAMAEL i ARCHGOAT.
które zaczynają osiągać ciekawe ceny, tak swoja drogą ;)
'Come the Blessed Madness'
Awatar użytkownika
Only_True_Believers
rasowy masterfulowicz

31-08-2011, 12:12

Swoją drogą jest dokładnie tak jak ktoś napisał wcześniej, Craft potrafi tknąć nowego ducha w starą formułe, ta nowa płyta to niby nic nowego a nie mogę przestać jej słuchać.. leci co noc.
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
Awatar użytkownika
maciek z klanu

31-08-2011, 17:19

Troche sie dziwie takim opiniom. Na Masterfulu jest ich masa, a przeciez duzo wczesniej zrobil to jechany od góry do dołu Satyricon. przeciez ta nowa plyta Craft (bardzo dobra) jest tym samym co zaprezentowal chocby na Age of Nero Satyricon (takze bardzo dobra plyta), z tym ze Craft wydaje sie byc troche bardziej black metalowy, w calym tym rock and rollowym zacięciu.
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
Awatar użytkownika
FENIKS
w mackach Zła

31-08-2011, 17:45

Craft to co zrobił tym albumem to jest kontynuacją i świadoma kolejna część muzycznego rozwoju. W satyricon nie jest to naturalna kontynuacją.jest pewien niesmak w tym co było a co jest teraz. Z drugiej strony zajebiscie mi się podoba to co satyricon zrobił w utworze black lava i szkoda że nie poszli tym wlasnie klimatem w pełni. Craft wg mnie zwycięża i klimatem i muzyczną konsekwencją zabijają innych. Świetna płyta !!!!
Awatar użytkownika
Morph
Kontakt:

23-09-2011, 14:38

"Dirge Rep does not play drums on Void. The drums on Void are programmed. The drum session with Dirge Rep had to be scratched partly because we did a lot of extra changes on Void after the drum recording session, and partly because of stupid decisions by me (Joakim) during production."
Give birth to something dead
Give birth to something old
NihilSubSole
zaczyna szaleć

23-09-2011, 17:26

Żywe bębny czy zdechłe, "Void" jest prawdziwą wycieczką w otchłań z uprzednim, pół-ekstatycznym pół-transowym oddaniem się fali uderzeniowej po wybuchu pocisku nuklearnego.
[V]

23-09-2011, 17:41

fajna płyta,ale oczekiwałem większych odjazdów w nieznane rewiry,więcej psychodelicznych wkrętów,sprzężeń, dysonansów i takich tam,myślałem że troche pobawią sie konwencją,wciąż jest fajnie,ale bawiłem sie juz tymi klockami gdy pieprzyłem wszechświat.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
Maleficio
zahartowany metalizator
Kontakt:

23-09-2011, 22:49

Morph pisze:"Dirge Rep does not play drums on Void. The drums on Void are programmed. The drum session with Dirge Rep had to be scratched partly because we did a lot of extra changes on Void after the drum recording session, and partly because of stupid decisions by me (Joakim) during production."
To było jasne już dawno temu. W czym sensacja?
ODPOWIEDZ