UNLEASHED
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Rattlehead
- zahartowany metalizator
- Drone
- mistrz forumowej ceremonii
Re: UNLEASHED
A konkretniej 25 lat temu, po wydaniu drugiej płyty :)
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- Rattlehead
- mad
- weteran forumowych bitew
E tam, marudzicie. Taki Hammer Battalion dawał jeszcze radę... chociaż i tak już do tego nie wracam.
- KAKAESIAK
- rasowy masterfulowicz
natomiast od Hammer Batalion już spadek formy niestety
In a world of compromise...some don't
- flow
- postuje jak opętany!
Z tym , że trzecia zasługiwała mimo wszystko na 7/10.Drone pisze:A konkretniej 25 lat temu, po wydaniu drugiej płyty :)
- Najprzewielebniejszy
"Sworn allegiance" było niezłym wzlotem.
Nowy numer - zbroja nie obsrana, ot typowy numer Unleashed. Natomiast przeraza mnie fakt, ze Anders tlukacy w kotly w Unleashed od dluzszego czasu zadowala sie takim brzmieniowym plastikiem.
Nowy numer - zbroja nie obsrana, ot typowy numer Unleashed. Natomiast przeraza mnie fakt, ze Anders tlukacy w kotly w Unleashed od dluzszego czasu zadowala sie takim brzmieniowym plastikiem.
WINYLE na sprzedaż viewtopic.php?f=25&t=18597&p=1845769#p1845769
-
no i w tym sęk właśnie. Midvinterblot niby też fajna, ale przesłuchasz to 5 albo i 10 razy, pierdolniesz w kąt i raczej już nie wrócisz. na co komu takie płyty?mad pisze:E tam, marudzicie. Taki Hammer Battalion dawał jeszcze radę... chociaż i tak już do tego nie wracam.
- WaszJudasz
Stanąłem dziś u progu przerażającej konkluzji. Otóż zachciało mi się czemuś ostatnio posłuchać Amon Amarth - padło na pierwsze z brzegu, czyli ostatni album. Tak sobie toto obijało się po katach uszu, i jakkolwiek nie przywiązywałem wagi, to zakołatało mi gdzieś tam, że całkiem przyjemny ten ich bezpretensjonalny plastikovikingoheavypowiedzmyżedeathmetal i że w sumie jest mi z tym OK... po czym mój mózg poraziła myśl: czy słuchając ostatniego Unleashed bawiłem się równie dobrze - ...?
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
Czy to jakiś coming-out? ;)WaszJudasz pisze:Stanąłem dziś u progu przerażającej konkluzji. Otóż zachciało mi się czemuś ostatnio posłuchać Amon Amarth - padło na pierwsze z brzegu, czyli ostatni album. Tak sobie toto obijało się po katach uszu, i jakkolwiek nie przywiązywałem wagi, to zakołatało mi gdzieś tam, że całkiem przyjemny ten ich bezpretensjonalny plastikovikingoheavypowiedzmyżedeathmetal i że w sumie jest mi z tym OK... po czym mój mózg poraziła myśl: czy słuchając ostatniego Unleashed bawiłem się równie dobrze - ...?
The madness and the damage done.
- Harlequin
UNLEASHED to jedna z tych nielicznych deathmetalowych kapel, które mogłyby dla mnie nie istniec.
- flow
- postuje jak opętany!
Czyli spora część death metalowego szrotu banalna, powtarzalna, nudna i wymuszona istnieć powinna mimo, że do jedynki i dwójki Unleashed będzie bez startu?
Ja mam znowu inne podejście, większość 3-4-5 ligowych grajków bawiących się w dm powinna iść w pizdu i nie ruszać instrumentów.
Unleashed od lat jebie bryndzą na kilometr, trzeba jednak uszanować to co nagrali na pierwszych 2-3 albumach.
Ja mam znowu inne podejście, większość 3-4-5 ligowych grajków bawiących się w dm powinna iść w pizdu i nie ruszać instrumentów.
Unleashed od lat jebie bryndzą na kilometr, trzeba jednak uszanować to co nagrali na pierwszych 2-3 albumach.
- WaszJudasz
Jestem przekonany, że od czasu do czasu każdy czyni podobne rzeczy w domowym zaciszu.Kurt pisze: Czy to jakiś coming-out? ;)
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
- empir
Czwórka na tym forum mocno niedoceniona a przecież i tak lepsza niż wszystkie po.
Z unleashed mam ten problem że od piątki wszystkie płyty są tylko niezłe lub dobre. Posłucha się tego kilka razy po wydaniu, czasem wróci po latach z uwagi tylko na nazwę zespołu ale w głowie są tylko utwory z pierwszych płyt.
Gdyby jeszcze na koncertach koncentrowali się na jedynie wybitnych kawałkach to lepiej bym to zniósł.
Wysłane z mojego Nexus 5 przy użyciu Tapatalka
Z unleashed mam ten problem że od piątki wszystkie płyty są tylko niezłe lub dobre. Posłucha się tego kilka razy po wydaniu, czasem wróci po latach z uwagi tylko na nazwę zespołu ale w głowie są tylko utwory z pierwszych płyt.
Gdyby jeszcze na koncertach koncentrowali się na jedynie wybitnych kawałkach to lepiej bym to zniósł.
Wysłane z mojego Nexus 5 przy użyciu Tapatalka
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Na stronie Mystic zauważyć można najnowszy album w pre-orderze. Zwykły cd kosztuje 53 zyla, lp 65....
- Żułek
a u ruskich od wczoraj można zauważyć całość która raczej się nie wybija bardziej od poprzednich albumów
czyli solidne rzemiosło
czyli solidne rzemiosło
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- WaszJudasz
Właśnie mi uświadomiłeś, że zassałem to z rana, puściłem sobie przy robocie... i zapomniałem, że cokolwiek leci. Nic nie kojarzę co grało, wtopili mi się w tło.
-
Dobra płyta dla wszystkich, którzy cenią melodyjny death metal. Parę kawałków, konkretnie 3 wbija się w pamięć na dłużej. Połucham jeszcze, bo spodziewałem się po nich totalnej emerytury, a tu całkiem żywotnie jest.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- WaszJudasz
Czekam na Amon Amarth.
- black_lava
- rasowy masterfulowicz
bardzo dobra płyta, lepsza od poprzedniej, i wokal jakiś taki bardziej agresywny.
"And the scars I will see
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "