ENTOMBED
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Adrian696
- zahartowany metalizator
hmmm - sledze dyskusje o Entombed od kilku dni - i chcialem cos od siebie dodac - ale przeszukiwanie parametryczne mojego umyslu nie wskazalo jednoznacznie na ulubiona plyte
:):) chyba to zalezy od nastroju w danym dniu... no ale nazwanie LHP chujowym czy nudnym to podobna liga jak nazwanie SLAYERa przereklamowanym...

Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
-
- postuje jak opętany!
- Edinazzu
- weteran forumowych bitew
boroowa pisze:kurwa, jakie zjeby. każda płyta ENTOMBED, poza Same Difference, jest ZAJEBISTA. ale najlepsza jest jednak LEFT HAND PATH (bo są tam utwory NIHILIST)twoja_stara_trotzky pisze:kurwa, jakie zjeby. każda płyta ENTOMBED, poza Same Difference, jest ZAJEBISTA. ale najlepsza jest jednak CLANDESTINE.
p.s. dlaczego, jeśli jestem już zalogowany i robię 'quote' , to wywala mnie do foróm głównego?
Ale bez takiej euforii panowie, "Unreal Estate" ma zły dobór kawałków, czyli jest be;)
- KAKAESIAK
- rasowy masterfulowicz
-
- rasowy masterfulowicz
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
Re: Entombed
no wiec ostatnie ENTOMBED moim zdaniem calkowicie kasuje Hail of Bullets. jest to totalnie zajebista plyta, nie spodziewalem sie takiego dopierdolu. przepiekne brzmienie, cudowne riffy, wokal bardziej agresywny niz na 2 ostatnich albumach, dojebany klimat. na razie najbardziej rozdaja 3 numery - Serpent Saints, Masters of Death i When in Sodom. rozpierdalacze na poziomie najlepszych utworow tej wesolej kapeli. pozostale jeszcze musza wejsc do krwioobiegu, ale generalnie rzecz biorac calosc zamiata.
this is a land of wolves now
- Scaarph
- zahartowany metalizator
następne jakieś staromodne gówno gdzie nie wiadomo o co chodzi bo nic nie słychać i się drą tylko i grać nie umieją, tak jak wszystkie szatany z resztą!!! weżcie sobie posłuchajcie takiego papa roach i odkryjcie prawdziwy metal!!!
- Skaut
- mistrz forumowej ceremonii
dokładnie! napisałem to zresztą w wątku o Hail Of Bullets. To właśnie w Hail mnie czegoś brakuje, jakiegoś solidnego wykończenia. płyta jest ponad dobra, ba, nawet bardzo, ale hmm 'niekompletna'. Z kolei na SS nie ma żadnej słabej nuty - wszystko się ładnie zazębia, właśnie - z cudownymi z RIFFAMI no i w końcu to ENTOMBED. Aż sobie zaraz płytkę znów zapodam;)Riven pisze:no wiec ostatnie ENTOMBED moim zdaniem calkowicie kasuje Hail of Bullets. jest to totalnie zajebista plyta, nie spodziewalem sie takiego dopierdolu. przepiekne brzmienie, cudowne riffy, wokal bardziej agresywny niz na 2 ostatnich albumach, dojebany klimat. na razie najbardziej rozdaja 3 numery - Serpent Saints, Masters of Death i When in Sodom. rozpierdalacze na poziomie najlepszych utworow tej wesolej kapeli. pozostale jeszcze musza wejsc do krwioobiegu, ale generalnie rzecz biorac calosc zamiata.
Coś tam było! Człowiek!
- Riven
- Kontakt:
+1
w ogole to rozpierdolilo mnie pierwsze uderzenie elektryka w numerze tytulowym. sound prosto z Clandestine ; )
Hail of bullets musze jeszcze posluchac, ale jak na razie mnie zmeczylo i zrazilo zbyt wypicowanym brzmieniem. brak tam tej zajebistej energii i ognia, ktorymi Serpent Saints wrecz kipi. jakbym mial dawac ocene na podstawie 3 w/w killerow to byloby 10/10, jeszcze reszta kawalkow musi mi sie ograc, ale czuje, ze mozna jej z czystym sumieniem postawic 9.
edit: poczatek When in Sodom to po prostu kurwa totalna miazga i walec. poziom Sinners Bleed.
edit2: Alex pokazal ze jest wyjebistym kompozytorem. zdaje sie, ze do tej pory zawsze stal w cieniu Cederlunda, a tu sie nagle okazalo, ze gosc skomponowal album lepszy niz 2 poprzednie. respect.
w ogole to rozpierdolilo mnie pierwsze uderzenie elektryka w numerze tytulowym. sound prosto z Clandestine ; )
Hail of bullets musze jeszcze posluchac, ale jak na razie mnie zmeczylo i zrazilo zbyt wypicowanym brzmieniem. brak tam tej zajebistej energii i ognia, ktorymi Serpent Saints wrecz kipi. jakbym mial dawac ocene na podstawie 3 w/w killerow to byloby 10/10, jeszcze reszta kawalkow musi mi sie ograc, ale czuje, ze mozna jej z czystym sumieniem postawic 9.
edit: poczatek When in Sodom to po prostu kurwa totalna miazga i walec. poziom Sinners Bleed.
edit2: Alex pokazal ze jest wyjebistym kompozytorem. zdaje sie, ze do tej pory zawsze stal w cieniu Cederlunda, a tu sie nagle okazalo, ze gosc skomponowal album lepszy niz 2 poprzednie. respect.
- H-K44
- weteran forumowych bitew
Przeczytałem cały temat o Entombed, czyli jednym z najwybitniejszych zespołów w historii Metalu, no i po prostu przy niektórych postach ręce opadają... A, że to jeden z moich ulubionych band'ów, to wypada się wypowiedzieć. Powtórzę zatem - wszystkie płyty Entombed są zajebiste (oprócz "Same Difference"), a "Serpent Saints" to bezapelacyjnie najlepszy album 2007 roku.
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you... Stranger
- Riven
- Kontakt:
a juz myslalem, ze ktos ma jakies wiesci na temat nowej plyty 

- YNKE
- w mackach Zła
Jak rok temu widziałem ich na koncercie, to LG przypominał mi z deka Ozziego, nieskoordynowane ruchy, wyniszczony i z brzuchem, jeśli będzie nowa płyta to pewnie w przyszłym roku. Wolę poczekać i dostać taki zajebisty wałek jak "SS" niż jakieś na prędce sklecone guano.
„Z delikatną ostrożnością pierdzę, żebym się nie zesrał”
- twoja_stara_trotzky
nie, epka się bardziej zestarzała. natomiast album rzeczywiście z perspektywy czasu wydaje się odrobinę zbyt efekciarski, co nie znaczy, że zły, wręcz przeciwnie, jest bardzo dobry. niemniej jednak, najlepszą płytą bez pana hellacoptera pozostaje Morning Star.
-
najlepsza w 2007 ? kurwa, wolne żarty
pierwsza piątka w najlepszym wypadku

- Riven
- Kontakt:
- wombat
- zaczyna szaleć
Zaznacz że chodzi o black metal, to może się z tobą zgodze.Riven pisze:zgadza sie, najlepsze byly Ordo Ad Chao i FAS
Poza tym i tak nie macie zielonego pojecia, bo w 2007 najmocniejszą płyte wydało immolation. Do tego CD Entombed nie ma nawet startu.
-
- w mackach Zła
w kategorii 'klasa średnia'.... może.wombat pisze:Poza tym i tak nie macie zielonego pojecia, bo w 2007 najmocniejszą płyte wydało immolation.