EMPEROR

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
535

Re: EMPEROR

05-07-2013, 23:41

DeadButDreaming pisze:No wiadomo, że czym dalej od równika tym zimnej, ale kurwa mać ja nie rozumiem co to jest "dziewiątka" :DDD

edit
Ha, Ha, Ha. Nawet całkiem podobnie to leci...
Awatar użytkownika
koreaniec
w mackach Zła

06-07-2013, 10:32

535 pisze:
DeadButDreaming pisze:No wiadomo, że czym dalej od równika tym zimnej, ale kurwa mać ja nie rozumiem co to jest "dziewiątka" :DDD

edit
Ha, Ha, Ha. Nawet całkiem podobnie to leci...
ale to z dwójki i w 8bitowej wersji
Lefthandpathyoga
Lurtz
postuje jak opętany!

06-07-2013, 11:30

535 pisze:Daję Ci raczej do zrozumienia, jak bardzo bawi mnie to, ilu z tych, którzy daliby się pociąć za ten zespół "wtedy", sra nań, wyśmiewając damski makijaż i tandetne klawiszki.
jezeli sa tacy, to najprawdopodobniej nie maja oni juz nic wspolnego z rockiem, metalem i pochodnymi.
Awatar użytkownika
Drone
mistrz forumowej ceremonii

06-07-2013, 11:33

Jeśli ktoś podniesie rękę na "IX Equilibrium", to ręka ta mu uschnie. Natomiast dwie pierwsze płyty można okładać bez wyrzutów sumienia. "Prometeusz" też bardzo ok, choć momentami zbyt suchy.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Lurtz
postuje jak opętany!

06-07-2013, 11:36

Drone pisze:Natomiast dwie pierwsze płyty można okładać bez wyrzutów sumienia. "Prometeusz" też bardzo ok, choć momentami zbyt suchy.
nie mozna
prometeusz kupa
Awatar użytkownika
jaszyn
postuje jak opętany!

06-07-2013, 11:43

Emperor nagrał cztery świetne płyty, a okładać je może chyba tylko ktoś cierpiący na głuchotę lub mający nierówności pod sufitem.
Awatar użytkownika
Drone

06-07-2013, 11:47

Chłopcy, macie na koloniach internet?
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

06-07-2013, 11:50

Artystowskie i pretensjonalne brednie w postaci dwóch ostatnich płyt nie istnieją przy dwóch pierwszych. Proste.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Maria Konopnicka

06-07-2013, 11:58

Plastek pisze:Artystowskie i pretensjonalne brednie w postaci dwóch ostatnich płyt nie istnieją przy dwóch pierwszych. Proste.
+ 1
Awatar użytkownika
Drone

06-07-2013, 11:58

Marian, zabierz syna od komputera!
Awatar użytkownika
Only_True_Believers
rasowy masterfulowicz

06-07-2013, 12:13

Tylko wczesny EMPEROR, Dron za mocno się w kręciłeś w trendy dni dzisiejszych, nie słuchasz juz muzyki sercem. Słuchasz tego co trendziarskie :)
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
Awatar użytkownika
vicek
zahartowany metalizator

06-07-2013, 12:42

Only_True_Believers pisze:Tylko wczesny EMPEROR, Dron za mocno się w kręciłeś w trendy dni dzisiejszych, nie słuchasz juz muzyki sercem. Słuchasz tego co trendziarskie :)
ta bo lulu to trendy stuff :D
Awatar użytkownika
Only_True_Believers
rasowy masterfulowicz

06-07-2013, 12:44

chodzi mi o trendy w bm.
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
Awatar użytkownika
Drone

06-07-2013, 12:51

Nie, z EMPEROR mam tak: nie pozbędę się ich dwóch pierwszych płyt, bo słychać na nich PRAWDĘ, choć oczywiście pewne rozwiązania dziś budzą życzliwy uśmiech. "IX" to dla mnie ich najlepsza płyta - idealne proporcje między klasyką, a nowoczesnością. Prometeusz mnie jakoś specjalnie nie rusza - dobra płyta, ale mnie nudzi na dłuższą metę. Ale może za mało jej słuchałem. Aż sobie włączę zaraz.
Awatar użytkownika
hcpig

06-07-2013, 12:52

jaszyn pisze:Emperor nagrał cztery świetne płyty, a okładać je może chyba tylko ktoś cierpiący na głuchotę lub mający nierówności pod sufitem.
Jedynka jest kijowa, w sumie dobre kompozycje zarżnięte przez wiejskie parapety i śmieszne wokale, to już wolę wersje tych kawałków z epki s/t albo 'Emperial Live Ceremony', reszta płyt rządzi z tym, że oczywiście zapominacie o genialnym splicie z Thorns.

PS. Ale i tak najlepsze są 'Blood Must Be Shed' i 'World ov Worms'
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
Only_True_Believers
rasowy masterfulowicz

06-07-2013, 14:22

hcpig pisze:
jaszyn pisze:Emperor nagrał cztery świetne płyty, a okładać je może chyba tylko ktoś cierpiący na głuchotę lub mający nierówności pod sufitem.
Jedynka jest kijowa, w sumie dobre kompozycje zarżnięte przez wiejskie parapety i śmieszne wokale, to już wolę wersje tych kawałków z epki s/t albo 'Emperial Live Ceremony', reszta płyt rządzi z tym, że oczywiście zapominacie o genialnym splicie z Thorns.

PS. Ale i tak najlepsze są 'Blood Must Be Shed' i 'World ov Worms'
śmieszne to wokale i parapety?

Obrazek

jeszcze czekam ażktoś napisze ,że darkspace tez ma wieśniackie parapety :)
Maria Konopnicka

06-07-2013, 14:54

Drone pisze:Marian, zabierz syna od komputera!
Pierwsze dwie płyty Emperor w czasie gdy się ukazały były czymś świeżym, wręcz magicznym. Trójka jest zdecydowanie lepiej wyprodukowana - stanowi dość zgrabny mariaż black, death, thrash i heavy metalu. Całkiem sympatyczny album, ale to już zdecydowanie nie te emocje. Ostatnia płyta jest na maksa przepitolona, to zapowiedź pseudoartystycznego muzycznego grafomaństwa, które Ihsahn do dziś uprawia na swoich solowych płytach.
Awatar użytkownika
Drone

06-07-2013, 15:21

Połowiczna zgoda co do pierwszych dwóch. Połowiczna, bo mnie te parapety drażniły już wtedy. Pamiętam dyskusje, czy nie za dużo tego itd. Za dużo!

Nie zgadzam się co do trójki: to jest wybitna płyta, daleko lepsza od dwóch pierwszych.

Zgadzam się co do czwórki, którą dziś odświeżyłem: fragmenty bardzo dobre, ale za dużo "artystowskich zawijasów" i grania barokowego a la ARCTURUS. W sumie "Sham Mirrors" to bardzo podobna płyta, ale zdecydowanie lepsza od Prometeusza.
Ostatnio zmieniony 06-07-2013, 15:43 przez Drone, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Only_True_Believers
rasowy masterfulowicz

06-07-2013, 15:40

1:0 dla Mariana
Maria Konopnicka

06-07-2013, 15:59

Drone pisze:Połowiczna zgoda co do pierwszych dwóch. Połowiczna, bo mnie te parapety drażniły już wtedy. Pamiętam dyskusje, czy nie za dużo tego itd. Za dużo!
Mnie nie drażniły - na jedynce brzmiały tak, że właściwie nie kojarzyły mi się nawet z brzmieniem parapetów, na dwójce (poza tym, że płyta sama w sobie nie brzmiała najlepiej) proporcje wydawały mi się dobrze wyważone. Ale ja miałem może dość dużą tolerancję na klawisze.
Dziś nie potrafię obiektywnie ocenić - właśnie włączyłem jedynkę Emperor i podoba mi się ....bo to jedynka Emperor. Jak wsłucham się w klawisze to rzeczywiście odpustem zajeżdżają, ale odbieram tę muzykę całościowo, a całościowo wciąż mi się podoba - pewnie głównie ze względów sentymentalnych, bo prawie jestem pewien, że gdyby premiera "In The Nightside..." miała miejsce w tym roku, to przesłuchałbym ze trzy razy, wzruszył ramionami i szybko o niej zapomniał.
ODPOWIEDZ