INFERNAL WAR / KRIEGSMASCHINE - TRANSFIGURATIONS

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Bambi
rasowy masterfulowicz

Re: INFERNAL WAR / KRIEGSMASCHINE - TRANSFIGURATIONS

09-09-2011, 23:43

No w sumie tak :
KSM - ASOD = split
IW - split >>>>>> inne
HAILSA!!!!!
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

09-09-2011, 23:46

chodz lepiej na czata ;))))
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
So_It_Is_Done
rasowy masterfulowicz

10-09-2011, 09:56

Czy tylko dla mnie ten split jest mega wiesniacki/?
Dziękuję Boże, że istnieje black metal.
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

10-09-2011, 10:06

Chyba tak. Dla mnie jest zajebisty.
Awatar użytkownika
Lykantrop
mistrz forumowej ceremonii

10-09-2011, 10:13

Dla mnie z kolei taki se, z naciskiem na niezły biorąc pod uwagę 2gą część splitu.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Awatar użytkownika
Ihasan
rasowy masterfulowicz
Kontakt:

10-09-2011, 10:30

ultravox pisze:Chyba tak. Dla mnie jest zajebisty.
Bardzo dobry jest ten split i nie ma co się czepiać, bo zarówno KSM jak i Infernal War uważam nagrali bardzo dobre piosenki;
... KSM w sumie pociągnął w swoim stylu, ale zrobił to z takim kopytem i z tak dobrym pomysłem, że pełen szacunek dla nich, za kolejny materiał na tak wysokim poziomie. Cieszy mnie fakt, że nie idą w ilość lecz jakość i jeśli duży album znów mnie tak zniszczy jak ten materiał na splicie mogę poczekać na niego nawet kolejne dwa lata, choć ptaszki ćwierkają że nie trzeba będzie;

Infernal War pewnie niejedną osobą zaskoczył, bo dostaliśmy inny materiał niż się spodziewaliśmy i mi to w ogóle szczerze powiedziawszy nie przeszkadza. Materiał stoi na wysokim poziomie, jest nieco eksperymentalny jeśli mogę użyć takiego słowa, ale słucha mi się go równie dobrze jak poprzednie mlp "Conflagrator". Czas pokaże jaką drogę wybierze IW na duży materiał, ale wg mnie i jedne i druga jest dobra;
Black Magic Mushrooms

https://ancientdead.com/index.php
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

10-09-2011, 10:33

Ja mam wrażenie, że obie kapele zrobiły krok do przodu i obu wyszło to na dobre.
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

10-09-2011, 11:19

KSM zdecydowanie. drugi utwor jest niesamowity i stawia po katach niemal cala "religijna" scene.
Bambi
rasowy masterfulowicz

10-09-2011, 11:34

Ihasan pisze:
ultravox pisze:Chyba tak. Dla mnie jest zajebisty.
Bardzo dobry jest ten split i nie ma co się czepiać, bo zarówno KSM jak i Infernal War uważam nagrali bardzo dobre piosenki;
... KSM w sumie pociągnął w swoim stylu, ale zrobił to z takim kopytem i z tak dobrym pomysłem, że pełen szacunek dla nich, za kolejny materiał na tak wysokim poziomie. Cieszy mnie fakt, że nie idą w ilość lecz jakość i jeśli duży album znów mnie tak zniszczy jak ten materiał na splicie mogę poczekać na niego nawet kolejne dwa lata, choć ptaszki ćwierkają że nie trzeba będzie;

Infernal War pewnie niejedną osobą zaskoczył, bo dostaliśmy inny materiał niż się spodziewaliśmy i mi to w ogóle szczerze powiedziawszy nie przeszkadza. Materiał stoi na wysokim poziomie, jest nieco eksperymentalny jeśli mogę użyć takiego słowa, ale słucha mi się go równie dobrze jak poprzednie mlp "Conflagrator". Czas pokaże jaką drogę wybierze IW na duży materiał, ale wg mnie i jedne i druga jest dobra;
Mam nadzieję, że będzie to droga splitowa. :)
HAILSA!!!!!
Awatar użytkownika
maciek z klanu

10-09-2011, 12:19

a wg mnie ten split jest co najwyzej dobry. sam sie rozczarowalem troszke. czekalem na niego bardzo dlugo no i czuje niedosyt. takie 3,4/4 na 6
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
Cthulhu

10-09-2011, 17:46

So_It_Is_Done pisze:Czy tylko dla mnie ten split jest mega wiesniacki/?
Ja się początkowo nieco zawiodłem (na IW), ale teraz jest całkiem ok.
Pytanie - skoro odkąd zaglądam na forum jebiesz te dwa zespoły i wszystko co nagrają bez względu na rzeczywisty poziom materiału, to z jakiej racji ten split miałby być przez Ciebie oceniony inaczej niż wcześniejsze nagrania?

Swoją drogą jest coś z dyskografii obu kapel co autentycznie do Ciebie przemawia? (pytanie jak najbardziej serio)
Awatar użytkownika
koreaniec
w mackach Zła

10-09-2011, 20:30

Ostatnio wracam często do tego splitu. Jedna z lepszych rzeczy, które wyszły z naszego podwórka.
Byłby pełen zachwyt gdyby nie brzmienie perkusji KSM. Nie mam nic do użycia zestawu elektronicznego, ale tu brzmi to wyjątkowo nieciekawie. Szczególnie te kartonowe stopki.
Pisałem już że cieszy mnie bardzo dojrzały materiał IW. Żeby nie było, że piszę tak ze względu na obecność wokala na forum, to napiszę, że wkurza mnie trochę szeleszczenie jak się za bardzo na tym skoncentrować. Może starasz się trochę za wyraźnie artykułować słowa, nawet jak są wykrzykiwane z prędkością karabinu. Wokal z Weapon ma nieco podobną barwę, ale bardziej szorstka faktura jego głosu (i skóry hehe) powoduje, że jednak mniej tam tego szeleszczenia. Pomijając fakt, że używa tonę pogłosu i jakiegoś efektu. Ale żeby nie było, że się przypierdalam szczegółów to na pewno jedne z najlepiej u nas zrobionych aranży wokalu. Słychać, że jest to przemyślane, a nie odjebane na pałę w stylu wielu naszych kapel, które piszą już teksty na kolanie w studiu. Bo mają być.
Lefthandpathyoga
Awatar użytkownika
choronzon14
postuje jak opętany!

10-09-2011, 20:32

Tak.
I will burn alright
Vitriol
weteran forumowych bitew

11-09-2011, 01:35

spoko materiał, nafyn moar
https://www.facebook.com/kontaminationvvv" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

13-09-2011, 11:57

Split zaledwie sredni, a to za sprawa IW ktory polozyl totalnie ten material. KSM zajebiscie, przy tych dwoch kawalkach cala polska scena bm moze spierdalac, ale te bezjajeczne stęki IW to po prostu jakis zart.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Awatar użytkownika
COFFIN

13-09-2011, 11:58

Riven pisze:KSM zdecydowanie. drugi utwor jest niesamowity i stawia po katach niemal cala "religijna" scene.
No nie obraziłbym się, gdyby cała nowa płyta była w takim 'tonie'. Kawałek przechuj.
'Come the Blessed Madness'
Awatar użytkownika
So_It_Is_Done
rasowy masterfulowicz

13-09-2011, 12:01

Cthulhu pisze:
Ja się początkowo nieco zawiodłem (na IW), ale teraz jest całkiem ok.
Pytanie - skoro odkąd zaglądam na forum jebiesz te dwa zespoły i wszystko co nagrają bez względu na rzeczywisty poziom materiału, to z jakiej racji ten split miałby być przez Ciebie oceniony inaczej niż wcześniejsze nagrania?

Swoją drogą jest coś z dyskografii obu kapel co autentycznie do Ciebie przemawia? (pytanie jak najbardziej serio)
Infernal War jest w porządku, wściekle nakurwiają jak trzeba, na splice zagrali niesamowtą chujnię. KSM mnie wkurwia, nienawidzę takiego grania. Uważam je za komediowe.
Dziękuję Boże, że istnieje black metal.
Awatar użytkownika
Lykantrop

13-09-2011, 17:47

COFFIN pisze:
Riven pisze:KSM zdecydowanie. drugi utwor jest niesamowity i stawia po katach niemal cala "religijna" scene.
No nie obraziłbym się, gdyby cała nowa płyta była w takim 'tonie'. Kawałek przechuj.
Ale jednak trochę tęskno za tą "dusznością" z debiutu.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

13-09-2011, 17:55

e tam. fajnie, ze ida do przodu. swoja droga, ten bit w srodku to jest bit, czy to jest nagrane na zywej perkusji? ;) mistrzowstwo.
Awatar użytkownika
beastov23
weteran forumowych bitew

13-09-2011, 18:28

Riven pisze:e tam. fajnie, ze ida do przodu. swoja droga, ten bit w srodku to jest bit, czy to jest nagrane na zywej perkusji? ;) mistrzowstwo.
Żywa perkusja.
maximum walrus yields maximum walrus

:3
ODPOWIEDZ