INFERNAL WAR / KRIEGSMASCHINE - TRANSFIGURATIONS
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- rasowy masterfulowicz
Re: INFERNAL WAR / KRIEGSMASCHINE - TRANSFIGURATIONS
No w sumie tak :
KSM - ASOD = split
IW - split >>>>>> inne
KSM - ASOD = split
IW - split >>>>>> inne
HAILSA!!!!!
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
chodz lepiej na czata ;))))
this is a land of wolves now
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Czy tylko dla mnie ten split jest mega wiesniacki/?
Dziękuję Boże, że istnieje black metal.
- ultravox
- zahartowany metalizator
Chyba tak. Dla mnie jest zajebisty.
- Lykantrop
- mistrz forumowej ceremonii
Dla mnie z kolei taki se, z naciskiem na niezły biorąc pod uwagę 2gą część splitu.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Ihasan
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
Bardzo dobry jest ten split i nie ma co się czepiać, bo zarówno KSM jak i Infernal War uważam nagrali bardzo dobre piosenki;ultravox pisze:Chyba tak. Dla mnie jest zajebisty.
... KSM w sumie pociągnął w swoim stylu, ale zrobił to z takim kopytem i z tak dobrym pomysłem, że pełen szacunek dla nich, za kolejny materiał na tak wysokim poziomie. Cieszy mnie fakt, że nie idą w ilość lecz jakość i jeśli duży album znów mnie tak zniszczy jak ten materiał na splicie mogę poczekać na niego nawet kolejne dwa lata, choć ptaszki ćwierkają że nie trzeba będzie;
Infernal War pewnie niejedną osobą zaskoczył, bo dostaliśmy inny materiał niż się spodziewaliśmy i mi to w ogóle szczerze powiedziawszy nie przeszkadza. Materiał stoi na wysokim poziomie, jest nieco eksperymentalny jeśli mogę użyć takiego słowa, ale słucha mi się go równie dobrze jak poprzednie mlp "Conflagrator". Czas pokaże jaką drogę wybierze IW na duży materiał, ale wg mnie i jedne i druga jest dobra;
- ultravox
Ja mam wrażenie, że obie kapele zrobiły krok do przodu i obu wyszło to na dobre.
- Riven
- Kontakt:
KSM zdecydowanie. drugi utwor jest niesamowity i stawia po katach niemal cala "religijna" scene.
-
- rasowy masterfulowicz
Mam nadzieję, że będzie to droga splitowa. :)Ihasan pisze:Bardzo dobry jest ten split i nie ma co się czepiać, bo zarówno KSM jak i Infernal War uważam nagrali bardzo dobre piosenki;ultravox pisze:Chyba tak. Dla mnie jest zajebisty.
... KSM w sumie pociągnął w swoim stylu, ale zrobił to z takim kopytem i z tak dobrym pomysłem, że pełen szacunek dla nich, za kolejny materiał na tak wysokim poziomie. Cieszy mnie fakt, że nie idą w ilość lecz jakość i jeśli duży album znów mnie tak zniszczy jak ten materiał na splicie mogę poczekać na niego nawet kolejne dwa lata, choć ptaszki ćwierkają że nie trzeba będzie;
Infernal War pewnie niejedną osobą zaskoczył, bo dostaliśmy inny materiał niż się spodziewaliśmy i mi to w ogóle szczerze powiedziawszy nie przeszkadza. Materiał stoi na wysokim poziomie, jest nieco eksperymentalny jeśli mogę użyć takiego słowa, ale słucha mi się go równie dobrze jak poprzednie mlp "Conflagrator". Czas pokaże jaką drogę wybierze IW na duży materiał, ale wg mnie i jedne i druga jest dobra;
HAILSA!!!!!
- maciek z klanu
a wg mnie ten split jest co najwyzej dobry. sam sie rozczarowalem troszke. czekalem na niego bardzo dlugo no i czuje niedosyt. takie 3,4/4 na 6
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
Ja się początkowo nieco zawiodłem (na IW), ale teraz jest całkiem ok.So_It_Is_Done pisze:Czy tylko dla mnie ten split jest mega wiesniacki/?
Pytanie - skoro odkąd zaglądam na forum jebiesz te dwa zespoły i wszystko co nagrają bez względu na rzeczywisty poziom materiału, to z jakiej racji ten split miałby być przez Ciebie oceniony inaczej niż wcześniejsze nagrania?
Swoją drogą jest coś z dyskografii obu kapel co autentycznie do Ciebie przemawia? (pytanie jak najbardziej serio)
- koreaniec
- w mackach Zła
Ostatnio wracam często do tego splitu. Jedna z lepszych rzeczy, które wyszły z naszego podwórka.
Byłby pełen zachwyt gdyby nie brzmienie perkusji KSM. Nie mam nic do użycia zestawu elektronicznego, ale tu brzmi to wyjątkowo nieciekawie. Szczególnie te kartonowe stopki.
Pisałem już że cieszy mnie bardzo dojrzały materiał IW. Żeby nie było, że piszę tak ze względu na obecność wokala na forum, to napiszę, że wkurza mnie trochę szeleszczenie jak się za bardzo na tym skoncentrować. Może starasz się trochę za wyraźnie artykułować słowa, nawet jak są wykrzykiwane z prędkością karabinu. Wokal z Weapon ma nieco podobną barwę, ale bardziej szorstka faktura jego głosu (i skóry hehe) powoduje, że jednak mniej tam tego szeleszczenia. Pomijając fakt, że używa tonę pogłosu i jakiegoś efektu. Ale żeby nie było, że się przypierdalam szczegółów to na pewno jedne z najlepiej u nas zrobionych aranży wokalu. Słychać, że jest to przemyślane, a nie odjebane na pałę w stylu wielu naszych kapel, które piszą już teksty na kolanie w studiu. Bo mają być.
Byłby pełen zachwyt gdyby nie brzmienie perkusji KSM. Nie mam nic do użycia zestawu elektronicznego, ale tu brzmi to wyjątkowo nieciekawie. Szczególnie te kartonowe stopki.
Pisałem już że cieszy mnie bardzo dojrzały materiał IW. Żeby nie było, że piszę tak ze względu na obecność wokala na forum, to napiszę, że wkurza mnie trochę szeleszczenie jak się za bardzo na tym skoncentrować. Może starasz się trochę za wyraźnie artykułować słowa, nawet jak są wykrzykiwane z prędkością karabinu. Wokal z Weapon ma nieco podobną barwę, ale bardziej szorstka faktura jego głosu (i skóry hehe) powoduje, że jednak mniej tam tego szeleszczenia. Pomijając fakt, że używa tonę pogłosu i jakiegoś efektu. Ale żeby nie było, że się przypierdalam szczegółów to na pewno jedne z najlepiej u nas zrobionych aranży wokalu. Słychać, że jest to przemyślane, a nie odjebane na pałę w stylu wielu naszych kapel, które piszą już teksty na kolanie w studiu. Bo mają być.
Lefthandpathyoga
- choronzon14
- postuje jak opętany!
Tak.So_It_Is_Done pisze:Czy tylko dla mnie ten split jest mega wiesniacki/?
I will burn alright
-
- weteran forumowych bitew
spoko materiał, nafyn moar
https://www.facebook.com/kontaminationvvv" onclick="window.open(this.href);return false;
- Plastek
- Kontakt:
Split zaledwie sredni, a to za sprawa IW ktory polozyl totalnie ten material. KSM zajebiscie, przy tych dwoch kawalkach cala polska scena bm moze spierdalac, ale te bezjajeczne stęki IW to po prostu jakis zart.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
- COFFIN
No nie obraziłbym się, gdyby cała nowa płyta była w takim 'tonie'. Kawałek przechuj.Riven pisze:KSM zdecydowanie. drugi utwor jest niesamowity i stawia po katach niemal cala "religijna" scene.
'Come the Blessed Madness'
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Infernal War jest w porządku, wściekle nakurwiają jak trzeba, na splice zagrali niesamowtą chujnię. KSM mnie wkurwia, nienawidzę takiego grania. Uważam je za komediowe.Cthulhu pisze:Ja się początkowo nieco zawiodłem (na IW), ale teraz jest całkiem ok.So_It_Is_Done pisze:Czy tylko dla mnie ten split jest mega wiesniacki/?
Pytanie - skoro odkąd zaglądam na forum jebiesz te dwa zespoły i wszystko co nagrają bez względu na rzeczywisty poziom materiału, to z jakiej racji ten split miałby być przez Ciebie oceniony inaczej niż wcześniejsze nagrania?
Swoją drogą jest coś z dyskografii obu kapel co autentycznie do Ciebie przemawia? (pytanie jak najbardziej serio)
Dziękuję Boże, że istnieje black metal.
- Lykantrop
Ale jednak trochę tęskno za tą "dusznością" z debiutu.COFFIN pisze:No nie obraziłbym się, gdyby cała nowa płyta była w takim 'tonie'. Kawałek przechuj.Riven pisze:KSM zdecydowanie. drugi utwor jest niesamowity i stawia po katach niemal cala "religijna" scene.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Riven
- Kontakt:
e tam. fajnie, ze ida do przodu. swoja droga, ten bit w srodku to jest bit, czy to jest nagrane na zywej perkusji? ;) mistrzowstwo.
- beastov23
- weteran forumowych bitew
Żywa perkusja.Riven pisze:e tam. fajnie, ze ida do przodu. swoja droga, ten bit w srodku to jest bit, czy to jest nagrane na zywej perkusji? ;) mistrzowstwo.
maximum walrus yields maximum walrus
:3
:3