he,he. dzięki takim zespołom jak DsO które mają odwagę naginać tą metalową rzeczywistość ten cały gatunek jeszcze nie szczezł.Plastek pisze:Zgadza się, Jednak pewne normy obowiązują, Tym bardziej u ludzi o chłodnych i dostojnych obliczach, tak jak my metale.
DEATHSPELL OMEGA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- mistrz forumowej ceremonii
Re: DEATHSPELL OMEGA
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- Plastek
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
Z tym akurat się zgadzam. Swego czasu podobną woltę wykonał Cradle of Filth.[V] pisze:he,he. dzięki takim zespołom jak DsO które mają odwagę naginać tą metalową rzeczywistość ten cały gatunek jeszcze nie szczezł.Plastek pisze:Zgadza się, Jednak pewne normy obowiązują, Tym bardziej u ludzi o chłodnych i dostojnych obliczach, tak jak my metale.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Wolę kakaową dziurę!!
-
ale to zespół który spełnia funkcje ludyczne, nie podnosi serduszka do nieba na złotym talerzu.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- Plastek
- Kontakt:
Dziś może tak, w czasach "Dusk..." podnosił zdecydowanie serduszko.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Wolę kakaową dziurę!!
Wolę kakaową dziurę!!
Duża przesada. Niektórzy w ogóle nie wiedzą, że takie coś istnieje.[V] pisze:he,he. dzięki takim zespołom jak DsO które mają odwagę naginać tą metalową rzeczywistość ten cały gatunek jeszcze nie szczezł.Plastek pisze:Zgadza się, Jednak pewne normy obowiązują, Tym bardziej u ludzi o chłodnych i dostojnych obliczach, tak jak my metale.
-
Jeśli ktoś na bieżąco śledzi scenę i szuka tych najbardziej wartościowych wydawnictw które jednak pchają cały ten bajzel do przodu to music mieć chociaż elementarną świadomośc,że taki twór istnieje.
Jednak trzeba się już interesować trochę bardziej. Mnie ta kapela nie ruszała i dalej nie bardzo rusza, choć jak to się mówi. Momenty są.
- DeadButDreaming
- w mackach Zła
News o nowym wydawnictwie Deathspell Omega i Plastek pierwszy w dyskusji - ah, jakie to znamienne :)
Pytanie, czy ta wieść przebudzi Drone'a. No kurde, nie wierzę, że nie.
A tak poza tym:
Pytanie, czy ta wieść przebudzi Drone'a. No kurde, nie wierzę, że nie.
A tak poza tym:
Lobas pisze:Ale strzał z samego rana
The withered bones of those who failed
But more so of those who didn't even try
But more so of those who didn't even try
- ultravox
No jestem ciekaw co z tego wyjdzie. Ostatnią epkę uważam za bardzo słabą, więc nie oczekuję zbyt wiele, ale do starszych materiałów wracam z dużą przyjemnością. W sumie był to chyba ostatni zespół, który mocniej namieszał w ekstremalnym metalu. Szkoda, że w pewnym momencie duch ich opuścił, ale być może jeszcze czymś zaskoczą.
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
[V] pisze:Jeśli ktoś na bieżąco śledzi scenę i szuka tych najbardziej wartościowych wydawnictw które jednak pchają cały ten bajzel do przodu to music mieć chociaż elementarną świadomośc,że taki twór istnieje.
Mam świadomość, że taki twór jak DsO istnieje, jednak przyznam się szczerze i bez bicia - nie słyszałem jeszcze ani sekundy ich muzyki, dlatego nie wiem, czy pchają do przodu ten bajzel, czy nie. A teraz pytanie z dupy: dużo tracę? Bo po kilku latach obecności na forum coraz bardziej skłaniam się do tego, by jednak coś od nich posłuchać.
- brb
- postuje jak opętany!
Dużo czy mało... ciężko powiedzieć. Z pewnością COŚ tracisz. Z tego co się orientuję to Twoje gusta skręcają bardziej w stronę śmierć metalu ale... jeśli podobał Ci się np. ostatni Gorguts, to spokojnie możesz sięgnąć po te nowsze nagrania DsO.
-
Posłuchaj Drought kilka razy i daj znaka co sądzisz.Nasum pisze:[V] pisze:Jeśli ktoś na bieżąco śledzi scenę i szuka tych najbardziej wartościowych wydawnictw które jednak pchają cały ten bajzel do przodu to music mieć chociaż elementarną świadomośc,że taki twór istnieje.
Mam świadomość, że taki twór jak DsO istnieje, jednak przyznam się szczerze i bez bicia - nie słyszałem jeszcze ani sekundy ich muzyki, dlatego nie wiem, czy pchają do przodu ten bajzel, czy nie. A teraz pytanie z dupy: dużo tracę? Bo po kilku latach obecności na forum coraz bardziej skłaniam się do tego, by jednak coś od nich posłuchać.
-
Arka Omega. przepraszam, Przymierza. to bardzo dobry znak :)hcpig pisze:+ milion[V] pisze:byrgh pisze:bozka okładka.
Taki strzał z rana, ciekawe z czym przejebią po tak długim letargu.
- ultravox
Moim zdaniem tracisz sporo, ale akurat od "Drought" bym nie zaczynał przygody z tym zespołem. "Chaining the Katechon", "Kenose", "Fas..." - coś z tego brałbym na początek.[V] pisze:Posłuchaj Drought kilka razy i daj znaka co sądzisz.Nasum pisze:[V] pisze:Jeśli ktoś na bieżąco śledzi scenę i szuka tych najbardziej wartościowych wydawnictw które jednak pchają cały ten bajzel do przodu to music mieć chociaż elementarną świadomośc,że taki twór istnieje.
-
a ja, jak zwykle, jestem zdania, że warto zacząć od początku ;) takie zespoły jak DSO, Swans, Neurosis czy chociażby Darkthrone mają piękną historię ewolucji, a czasami do pełni zrozumienia i docenienia niektórych płyt potrzeba odniesienia pod postacią Infernal Battles, Filth Pig, Pain of Mind czy Soulside Journey :)
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Nasum, jak death metalowiec death metalowcowi powiadam nie słuchaj Drought bo to największe gówno jakie ten zespół nagrał. Chaining the Katechon i Si Monvmentvm Reqvires, Circvmspice możesz obadać.[V] pisze:Posłuchaj Drought kilka razy i daj znaka co sądzisz.Nasum pisze:[V] pisze:Jeśli ktoś na bieżąco śledzi scenę i szuka tych najbardziej wartościowych wydawnictw które jednak pchają cały ten bajzel do przodu to music mieć chociaż elementarną świadomośc,że taki twór istnieje.
all the monsters will break your heart
-
ah,ci niewyrobieni słuchacze.
- ultravox
Osobiście nie jestem zwolennikiem chronologicznego poznawania dyskografii zespołów, ale co kto lubi. Ja bym zaczynał od najlepszych rzeczy, inaczej łatwo się zniechęcić. A jak coś się spodoba, to człowiek sam z siebie sięga po starsze rzeczy i ocenia. A ciąg przyczynowo skutkowy można sobie i tak potem w głowie ułożyć, bez względu na to w jakiej kolejności się te płyty poznaje.byrgh pisze:a ja, jak zwykle, jestem zdania, że warto zacząć od początku ;) takie zespoły jak DSO, Swans, Neurosis czy chociażby Darkthrone mają piękną historię ewolucji, a czasami do pełni zrozumienia i docenienia niektórych płyt potrzeba odniesienia pod postacią Infernal Battles, Filth Pig, Pain of Mind czy Soulside Journey :)
Poza tym niektóre zespoły zmieniają się tak bardzo, że poznawanie całej dyskografii jest bez sensu. Czy fanom późnego Sentenced potrzebny jest do szczęścia ich debiut? Wątpię.
- ultravox
Gównem bym tego nie nazwał, ale zgodzę się, że to najgorsze wydawnictwo w CAŁEJ ich dyskografii.nicram pisze: nie słuchaj Drought bo to największe gówno jakie ten zespół nagrał
-
ultravox pisze:Gównem bym tego nie nazwał, ale zgodzę się, że to najgorsze wydawnictwo w CAŁEJ ich dyskografii.nicram pisze: nie słuchaj Drought bo to największe gówno jakie ten zespół nagrał
zgodzę się, że to najlepsze wydawnictwo w CAŁEJ ich dyskografii.