DEATHSPELL OMEGA

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
[V]
mistrz forumowej ceremonii

Re: DEATHSPELL OMEGA

01-10-2016, 08:27

Plastek pisze:Zgadza się, Jednak pewne normy obowiązują, Tym bardziej u ludzi o chłodnych i dostojnych obliczach, tak jak my metale.
he,he. dzięki takim zespołom jak DsO które mają odwagę naginać tą metalową rzeczywistość ten cały gatunek jeszcze nie szczezł.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

01-10-2016, 08:29

[V] pisze:
Plastek pisze:Zgadza się, Jednak pewne normy obowiązują, Tym bardziej u ludzi o chłodnych i dostojnych obliczach, tak jak my metale.
he,he. dzięki takim zespołom jak DsO które mają odwagę naginać tą metalową rzeczywistość ten cały gatunek jeszcze nie szczezł.
Z tym akurat się zgadzam. Swego czasu podobną woltę wykonał Cradle of Filth.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
[V]

01-10-2016, 08:31

ale to zespół który spełnia funkcje ludyczne, nie podnosi serduszka do nieba na złotym talerzu.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

01-10-2016, 08:32

Dziś może tak, w czasach "Dusk..." podnosił zdecydowanie serduszko.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
535

01-10-2016, 08:34

[V] pisze:
Duża przesada. Niektórzy w ogóle nie wiedzą, że takie coś istnieje.
[V]

01-10-2016, 08:44

Jeśli ktoś na bieżąco śledzi scenę i szuka tych najbardziej wartościowych wydawnictw które jednak pchają cały ten bajzel do przodu to music mieć chociaż elementarną świadomośc,że taki twór istnieje.
535

01-10-2016, 08:53

Jednak trzeba się już interesować trochę bardziej. Mnie ta kapela nie ruszała i dalej nie bardzo rusza, choć jak to się mówi. Momenty są.
Awatar użytkownika
DeadButDreaming
w mackach Zła

01-10-2016, 10:21

News o nowym wydawnictwie Deathspell Omega i Plastek pierwszy w dyskusji - ah, jakie to znamienne :)

Pytanie, czy ta wieść przebudzi Drone'a. No kurde, nie wierzę, że nie.

A tak poza tym:
Lobas pisze:Ale strzał z samego rana
The withered bones of those who failed
But more so of those who didn't even try
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

01-10-2016, 10:40

No jestem ciekaw co z tego wyjdzie. Ostatnią epkę uważam za bardzo słabą, więc nie oczekuję zbyt wiele, ale do starszych materiałów wracam z dużą przyjemnością. W sumie był to chyba ostatni zespół, który mocniej namieszał w ekstremalnym metalu. Szkoda, że w pewnym momencie duch ich opuścił, ale być może jeszcze czymś zaskoczą.
Nasum
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

01-10-2016, 14:18

[V] pisze:Jeśli ktoś na bieżąco śledzi scenę i szuka tych najbardziej wartościowych wydawnictw które jednak pchają cały ten bajzel do przodu to music mieć chociaż elementarną świadomośc,że taki twór istnieje.

Mam świadomość, że taki twór jak DsO istnieje, jednak przyznam się szczerze i bez bicia - nie słyszałem jeszcze ani sekundy ich muzyki, dlatego nie wiem, czy pchają do przodu ten bajzel, czy nie. A teraz pytanie z dupy: dużo tracę? Bo po kilku latach obecności na forum coraz bardziej skłaniam się do tego, by jednak coś od nich posłuchać.
Awatar użytkownika
brb
postuje jak opętany!

01-10-2016, 14:25

Dużo czy mało... ciężko powiedzieć. Z pewnością COŚ tracisz. Z tego co się orientuję to Twoje gusta skręcają bardziej w stronę śmierć metalu ale... jeśli podobał Ci się np. ostatni Gorguts, to spokojnie możesz sięgnąć po te nowsze nagrania DsO.
[V]

01-10-2016, 14:28

Nasum pisze:
[V] pisze:Jeśli ktoś na bieżąco śledzi scenę i szuka tych najbardziej wartościowych wydawnictw które jednak pchają cały ten bajzel do przodu to music mieć chociaż elementarną świadomośc,że taki twór istnieje.

Mam świadomość, że taki twór jak DsO istnieje, jednak przyznam się szczerze i bez bicia - nie słyszałem jeszcze ani sekundy ich muzyki, dlatego nie wiem, czy pchają do przodu ten bajzel, czy nie. A teraz pytanie z dupy: dużo tracę? Bo po kilku latach obecności na forum coraz bardziej skłaniam się do tego, by jednak coś od nich posłuchać.
Posłuchaj Drought kilka razy i daj znaka co sądzisz.
byrgh
zahartowany metalizator

01-10-2016, 16:47

hcpig pisze:
[V] pisze:
byrgh pisze:bozka okładka.
+ milion

Taki strzał z rana, ciekawe z czym przejebią po tak długim letargu.
Arka Omega. przepraszam, Przymierza. to bardzo dobry znak :)
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

01-10-2016, 19:27

[V] pisze:
Nasum pisze:

Moim zdaniem tracisz sporo, ale akurat od "Drought" bym nie zaczynał przygody z tym zespołem. "Chaining the Katechon", "Kenose", "Fas..." - coś z tego brałbym na początek.
byrgh
zahartowany metalizator

01-10-2016, 20:01

a ja, jak zwykle, jestem zdania, że warto zacząć od początku ;) takie zespoły jak DSO, Swans, Neurosis czy chociażby Darkthrone mają piękną historię ewolucji, a czasami do pełni zrozumienia i docenienia niektórych płyt potrzeba odniesienia pod postacią Infernal Battles, Filth Pig, Pain of Mind czy Soulside Journey :)
Awatar użytkownika
nicram
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

01-10-2016, 20:07

[V] pisze:
Nasum pisze:

Nasum, jak death metalowiec death metalowcowi powiadam nie słuchaj Drought bo to największe gówno jakie ten zespół nagrał. Chaining the Katechon i Si Monvmentvm Reqvires, Circvmspice możesz obadać.
all the monsters will break your heart
[V]

01-10-2016, 20:08

ah,ci niewyrobieni słuchacze.
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

01-10-2016, 20:09

byrgh pisze:a ja, jak zwykle, jestem zdania, że warto zacząć od początku ;) takie zespoły jak DSO, Swans, Neurosis czy chociażby Darkthrone mają piękną historię ewolucji, a czasami do pełni zrozumienia i docenienia niektórych płyt potrzeba odniesienia pod postacią Infernal Battles, Filth Pig, Pain of Mind czy Soulside Journey :)
Osobiście nie jestem zwolennikiem chronologicznego poznawania dyskografii zespołów, ale co kto lubi. Ja bym zaczynał od najlepszych rzeczy, inaczej łatwo się zniechęcić. A jak coś się spodoba, to człowiek sam z siebie sięga po starsze rzeczy i ocenia. A ciąg przyczynowo skutkowy można sobie i tak potem w głowie ułożyć, bez względu na to w jakiej kolejności się te płyty poznaje.

Poza tym niektóre zespoły zmieniają się tak bardzo, że poznawanie całej dyskografii jest bez sensu. Czy fanom późnego Sentenced potrzebny jest do szczęścia ich debiut? Wątpię.
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

01-10-2016, 20:11

nicram pisze: nie słuchaj Drought bo to największe gówno jakie ten zespół nagrał
Gównem bym tego nie nazwał, ale zgodzę się, że to najgorsze wydawnictwo w CAŁEJ ich dyskografii.
[V]

01-10-2016, 20:19

ultravox pisze:
nicram pisze: nie słuchaj Drought bo to największe gówno jakie ten zespół nagrał
Gównem bym tego nie nazwał, ale zgodzę się, że to najgorsze wydawnictwo w CAŁEJ ich dyskografii.

zgodzę się, że to najlepsze wydawnictwo w CAŁEJ ich dyskografii.
ODPOWIEDZ