BOMBS OF HADES
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: BOMBS OF HADES
Nowy przebój wakacji:
edit: Więcej rock'n'rolla czy mi się zdaje?
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- Mol
- zahartowany metalizator
- Lykantrop
- mistrz forumowej ceremonii
Aż ciężko było uwierzyć, że da się jeszcze więcej rock'n'rolla zawrzeć w szwedzkim śmierć metalu, jak to zrobili na "Chambers of Abominations"... jest git.Pacjent pisze:Nowy przebój wakacji:
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Rattlehead
- Bezdech
- weteran forumowych bitew
Z netu sobie właśnie słucham, bardzo przyjemne, dawka metalizacji odpowiednia.
They told them not to fear, they couldn't be prepared
Then came the day that not a single soul was spared
- Mol
- Bezdech
Folderu, gdzie jest więcej piosenek niż jedna.
They told them not to fear, they couldn't be prepared
- Sybir
Nowy cd już w Selfmadegod: http://selfmadegod.com/pl/shop/item/5739
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Bardzo zgrabnie chłopcy pogrywają, ale niestety momentami brzmi to jak covery Nihilist/Entombed. Jestem za..., a nawet przeciw? Może nawet odwrotnie.
- Lykantrop
Yyy, znalazłbym co najmniej kilka innych nazw ostatnio tu wychwalanych kapel, którym bliżej do tego, aby dostać etykietę "zżynacze z Nihilist/ Entombed". U Bombowców z Hadesu jednak jest jeszcze mocna szczypta punk rocka, rock'n'rolla i d'beatu.
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Tak tak. Są też tamte, ale przecież pierwszy numer jest wręcz cytatem. Zresztą nie tylko ten. Po pierwszym razie tak to słyszę. Nie twierdzę, że to źle.
-
a ja nie mogę się oderwać od tego nowego BOH... prawdopodobnie najlepsza rzecz jaka wyszła w tym roku ze Szwecji... no chyba ze Tormentem wyrobią się z nowym krążkiem przed 2013... wszyscy biorą garściami z Nihilist i jest mi z tym zajebiscie... ale jeszcze bardziej zajebiste jest to że każda z tych kapel (BOH, TRMNTED, MorbusChron i USURPRESS...) ma swój niepowtarzalny styl rozpoznawalny juz po pierwszym odsłuchu...
Faktem jest, że to gówno wciąga. Autopsy, przykładowo w Incubus Descending..., czy też w połowie Scorched Earth.
- Sybir
+1535 pisze:Faktem jest, że to gówno wciąga. Autopsy, przykładowo w Incubus Descending..., czy też w połowie Scorched Earth.
Przesłuchałem właśnie po raz pierwszy The Serpent's Redemption, i mogę napisać szczerze i prawdziwie, że Bombowce nagrali lepszą rzecz, niż debiut. W najbliższym czasie z pewnością bliżej zaprzyjaźnię się z tą płytą, nie ma innej opcji.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- black_lava
- rasowy masterfulowicz
ale to dobre, szczególnie brzmienie- takie jakie powinno być! a bęben brzmi niesamowicie. lepsze niż debiut moim zdaniem
"And the scars I will see
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
-
O tak! Jak mi się tego dziś zajebiście słuchało w aucie!Sybir pisze: Bombowce nagrali lepszą rzecz niż debiut
- Lykantrop
Tytułowy kawałek - MIAZGA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Drugie przesłuchanie za mną i nie mam najmniejszych wątpliwości, że jest lepiej niż na debiucie. A już sam debiut był nielichy, więc jeśli każdy następny album tak będzie o oczko wyżej to dojdą do perfekcji.
-
z ostatniego TERRORIZERa:

- Nerwowy
Zajebista rzecz. Raczej nie śledzę nowości z dodsmetalem oprócz kilku większych, sprawdzonych nazw, ale dla tych typków zrobiłem wyjątek podobnie jak w zeszłym roku dla Bastard Priest i znowu była to bardzo dobra decyzja. Piękne rzężące brzmienie, metalowy ciężar, punkowa motoryka, rozsądna doza melodii i fachowy wokal do tego - lubię to.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.