GEHENNA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Mol
- zahartowany metalizator
- Morbid Marcin
- weteran forumowych bitew
Re: GEHENNA
duzo w tym racji, kolego Mol.
http://www.discogs.com/seller/morbidmarcin?limit=50 NOWE RARY SIĘ CZAJĄ....
- Realista
Oczywiście że tak, to zresztą ich najlepsza płyta. Z drugiej strony mam tak jak i Conflagrator, najczesciej poza w/w wracam do First spell i Second spell...Mol pisze:czy ja wiem? Adimiron Black byla calkiem niezla.
- metalized
O myślałem , że już poszli sobie na frytki a tu jednak dychaja jeszcze , no proszę , pewnie się zanabędzie bo lubię sobie czasem odświeżyć takie Adimiron Black czy ostatnią płytę , wcześniejsze też są i owszem , Murder jakos najmniej mi podchodzi a na kasecie z Malice ktoś ( może nawet ja ??) wykasował z 1-2 minuty na początku i jakos mnie wkurwia słuchanie wykastrowanego albumu.Ale Adimiron black jest konkretne i pamiętam , jak w wojsku tego słuchałem zawzięcie i z wielkim ukontentowaniem.
P.J.E.C.
...podobnie jest z Satyricon. Widać rydwan czasu mocno przejechał po piętach twórcom symfonicznego black metalu :)Morbid Marcin pisze:troche to zakrawa na ironie losu, ze ceni sie ich bardziej za plyty, ktore nagrali w stylu odbiegajacym od tego, w ktorym stali sie "slawni" ;)
otóż to :)Mol pisze:moze dlatego, ze "symfoniczny BM" jako pewien podgatunek imo nie przetrwal proby czasu?
- manieczki
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
śliczne pismo, jesteś pedałem? ;)
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Bardzo podobne odczucia mam względem ich twórczości. Właściwie słucham ich od "Adimiron Black", która jest w dziesiątce moich ulubionych płyt. Jak wspomniałeś, "Deadlights" - także wyśmienite, szczególnie utwór "In Mother's Tomb" i ostatni wyziew "WW" to totalna masakra, która nie wiedząc czemu przeszła bez echa, a to taki doskonały black (zajebisty wokal Dolgara). Nie mam problemu z "Murder", ale nie da się ukryć, że to lekka zniżka formy, mimo tego, że takie "The Crucified One" czy "To The Grave" nadal nieźle rozkurwiają. Do wcześniejszych płyt nie wracam, bo tak jak wspomniałeś, rażą naiwnością i w porównaniu do w/w wydawnictw są troszku śmieszne. :-)boroowa pisze:strasznie nierówna kapela... najlepszy oczywiście WW, za nim Adimiron Black wraz z singlem Deadlights... Murder to wypadek przy pracy, zaś pierwsze trzy (szczególnie First Spell) z dzisiejszej perspektywy brzmią cholernie naiwne, choć w połowie lat 90-tych stawiałem ich (prawie) na równi z Emperor... Niemniej od czasu do czasu można zapuścić...
all the monsters will break your heart
- Wolfkhan
- postuje jak opętany!
12 listopada grają koncert http://www.atmospheric.pl/index.php?opt ... 1-katowice
niech nagrają coś przy okazji.
niech nagrają coś przy okazji.
Wybiorę się na ten koncert, wybiorę. A swoją drogą muszę odświeżyć sobie ich dyskografię, bo daaawno nie słuchałem. Debiut to taki siermiężny black z klawiszami, który w chwili wydania zawładnął mną bez reszty, druga płyta to krok do przodu i awans do grona ulubionych kapel. Trójka - "Malice" ukochana przeze mnie niemal tak bardzo jak "Nemesis Divina". Kolejna - "Adimiron Black" nieco mniej - ale też świetny album. Później death metalowy krążek, który uznałem za chujowy i WW i znów płyta na poziomie, choć może już nie zawładnęła mną tak jak te sprzed lat. Muszę przed koncertem wrócić do tej kapeli, ale boję się trochę, że po latach głupie mi się te ukochane płyty wydadzą. :)
Nie ma się czego obawiać, "Seen Through the Veils of Darkness", "Malice", czy "Adimiron Black" spokojnie są do przełknięcia, nawet po latach. Niebezpieczeństwo czai się gdzie indziej - czy znajdziesz te płyty przed koncertem, czy łatwiej będzie je nabyć ponownie? :))Maria Konopnicka pisze:Muszę przed koncertem wrócić do tej kapeli, ale boję się trochę, że po latach głupie mi się te ukochane płyty wydadzą. :)
Spokojnie, do "G" mam ułożone alfabetycznie, a szczególnie te stare, zakupione przed laty. :)
- COFFIN
- mistrz forumowej ceremonii
A dlaczego? Dawno nie słuchałem, ale swego czasu lubiłem te płytę.Conflagrator pisze:Niepotrzebnie kupiłem "Adimiron Black" miesiąc temu...
Czyżby surowość nie przypadła do gustu? ;)Maria Konopnicka pisze: i WW i znów płyta na poziomie, choć może już nie zawładnęła mną tak jak te sprzed lat.
'Come the Blessed Madness'
Chodziło mi o to, że gdybym wiedział kupiłbym reedkę (choć za 1st pressa dałem raptem 22zł). "Adimiron Black" bardzo ok. Ostatnio nawet przypomniałem sobie "Malice"/"Seen Through..." i wrażenia jak najbardziej pozytywne. Myslałem, że będzie dużo gorzej.
- COFFIN
- mistrz forumowej ceremonii
Wydanie Moonfog na pewno jest lepsze, przynajmniej w normalnym pudełku, do tego jeśli za taką cenę ;)
'Come the Blessed Madness'
- black_lava
- rasowy masterfulowicz
kurwa mogliby coś nagrać nowego. ile mozna słuchać WW
"And the scars I will see
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
- Wolfkhan
- postuje jak opętany!
Według MA jest 19.850 zespołów black metalowych i to pewnie nie wszystkie. Przypuśćmy, że co 5 jest dobry, wciąż masz 3970 innych zespołów z przynajmniej jednym matexem na koncie do przesłuchania.
-
Optymista.Wolfkhan pisze:co 5 jest dobry
https://www.facebook.com/kontaminationvvv" onclick="window.open(this.href);return false;