THE CAVALERA CONSPIRACY

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Maria Konopnicka

Re: Cavalera Conspiracy

02-05-2011, 14:00

Deathless King pisze:nie, jedynka jest jeszcze ok
Mi dopiero na "Prophecy" spodobało się kilka kawałków. Później z każdą płytą było coraz lepiej, ale nie przepadam. Dużo gorsze niż Cavalera Conspiracy.
Riven pisze:1) Nie, slyszalem tylko pierwsza
Druga lepsza - po dość pobieżnym przesłuchaniu jedynki, jeszcze dwa tygodnie temu bym się z Tobą zgodził.
Riven pisze:3) Oczywiscie, a ostatnio troche przewartosciowal mi sie punkt widzenia na ich dyskografie i doszedlem do wniosku, ze Chaos A.D. jest ich najlepszym albumem.
To nie wyobrażam sobie jak może Ci się nie podobać CC...
Nasum
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

02-05-2011, 14:06

Nailbomb mi się podobał, Srouflaj czy jak mu tam, nie bardzo, a nawet wcale, do zakonspirowanych braciszków jeszcze sie nie przemogłem - pożyczę od kogoś, przesłucham, choć przez skórę czuję że będzie to kał niemiłosierny:)
Awatar użytkownika
Castor
weteran forumowych bitew

02-05-2011, 23:44

Nasum pisze:zakonspirowanych braciszków jeszcze sie nie przemogłem - pożyczę od kogoś, przesłucham, choć przez skórę czuję że będzie to kał niemiłosierny:)
Nigdy w życiu. Ich debiut (póki co dwójki jeszcze nie słyszałem) jest całkiem przyzwoity. Pierwsza połowa tej płyty jest bardzo dobra, a w drugiej niestety czuć już brak dobrych pomysłów i trochę zapychaczy. Szkoda, bo mogłaby być to naprawdę świetna płyta.

Mam pytanie do malkontentów, którzy uważaj CC za kał kompletny, mianowicie: ile razy słuchaliście w całości, którąkolwiek z płyt Cavalera Conspiracy?
Deathless King pisze:nie, jedynka jest jeszcze ok
Zgadzam się!!! Jeśli ktoś lubi Korna lub Slipknota to powinien sięgnąć po jedynkę Soulfly.
ObrazekObrazekObrazekObrazek
Arisowicz
w mackach Zła

03-05-2011, 00:29

słuchałem dwa razy debiut, więcej nie mam zamiaru się męczyć.
Nasum

03-05-2011, 00:32

Coraz bardziej zachęcacie mnie do zapoznania się z tym materiałem...:)
Awatar użytkownika
Block69
zahartowany metalizator

03-05-2011, 12:08

Debiutu dało sie posłuchać z tego co pamiętam. Chujni nie było. Nowej na razie mi sie nie chce badać.
PENIS METAL
Awatar użytkownika
gelO
rasowy masterfulowicz

Re: THE CAVALERA CONSPIRACY

02-01-2014, 10:18

...Jestem naprawdę podekscytowany faktem, że podpisaliśmy kontrakt z Napalm Records. To będzie nasz trzeci album i tym razem stawiamy na stylistykę brutalnego grindcore'a. Już pracuję nad nowymi riffami. Płyta ukaże się w 2014 roku"

Ciekawe ile w tym prawdy?
Nasum

02-01-2014, 10:59

Stylistyka brutalnego grindcore'a w wykonaniu Maxa Cavalery? Brzmi zachęcająco, ale obawiam się że niewiele dobrego z tego wyjdzie. Niech pamięta, że na płycie musi być minimum 20 kawałków w czasie nie przekraczajacym 30 minut.
Awatar użytkownika
harvestman
weteran forumowych bitew

02-01-2014, 16:57

Pożyjemy, zobaczymy, bas na tej płycie ma obsługiwać Nate Newton z Converge. Chociaż wątpię żeby miał on jakiś wpływ na powstający materiał. http://www.terazrock.pl/aktualnosci/czy ... sista.html
shitfun
weteran forumowych bitew

02-01-2014, 17:42

z tego co gdzies czytalem, to ma być kierunek pierwszej płyty Terrorizer.
mysle ze dadzą radę - jesli kogos interesuje oczywiscie ich muzyka ;)
http://soundterrorshots.blogspot.com/ - koncertowe zdjęcia
http://maciejmutwil.blogspot.com/ - przemysłowe zdjęcia
Awatar użytkownika
Zenek
weteran forumowych bitew

02-01-2014, 17:51

Myślę, ze jest jakas szansa na ograniczenie "madafaka" wplywow ;)

Sent from my Nokia Lumia 625 using Tapatalk
Obrazek
Nasum

03-01-2014, 16:38

shitfun pisze:z tego co gdzies czytalem, to ma być kierunek pierwszej płyty Terrorizer.
mysle ze dadzą radę - jesli kogos interesuje oczywiscie ich muzyka ;)

Pod Terrorizer może i dadzą radę, zabawniej by było gdyby mieli zamiar stworzyć coś na modłę pierwszej płyty Napalm Death ;-) W tej wersji Maxa sobie po prostu nie wyobrażam.
Awatar użytkownika
Zenek
weteran forumowych bitew

03-01-2014, 17:11

akurat te jego dredy wyglądają na mocno zlepione brudem, takie lewacko-anarcho-krastowe, więc Scum Conspiracy...why not? ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
hcpig
mistrz forumowej ceremonii

03-01-2014, 17:17

Nasum pisze:Stylistyka brutalnego grindcore'a w wykonaniu Maxa Cavalery? Brzmi zachęcająco, ale obawiam się że niewiele dobrego z tego wyjdzie.
Ja tma czekam i posłucham, takie na przykład Fear Factory też jest w większości dosyć nędzne a patrz co ci sami ludzie wyprawiają jako Asesino.
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
Żułek

03-01-2014, 17:39

Maxio i grindcore ? gościu chyba postradał rozum :P
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
Awatar użytkownika
harvestman
weteran forumowych bitew

07-07-2014, 21:18

Nie wiem czy to dobrze ale nowa płyta już w pazdzierniku. Po tym co Max wyprawia od dobrych paru lat trudno wykrzesać z siebie chociaż odrobinę entuzjazmu.
http://www.terazrock.pl/aktualnosci/czy ... rniku.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Gunman
weteran forumowych bitew

08-07-2014, 11:41

Wolałbym nowy album Sepy, bo ostatni dobrze rokuje na przyszłość.
Nasum

09-07-2014, 18:34

Max o nowym albumie:
"Album nazywa się 'Pandemonium' i jest bardzo, bardzo ciężki - najcięższych ze wszystkich trzech. Uparłem się, by nakłonić Igora do powrotu do stylu gry z czasów 'Arise', czyli same szybkie tempa.

Tym razem nie przewidujemy udziału żadnych gości. Nate z Converge gra teraz z nami na basie i zaśpiewa w jednym utworze, zatytułowanym 'The Crucible' - to o czarownicach z Salem (...). To najbliższe, co można nazwać gościnnym udziałem na tej płycie (...). Album będzie miał niemal grindcore'owe brzmienie (...). W studiu zachowywałem się niczym dyktator, pilnując, by Igor porzucił groove na rzecz szybkiego grania (...). Ilekroć wchodził w groove, mówiłem: 'Jebać groove! Zostaw to! Wracaj do szybkiego napieprzania!'. I udało się. To naprawdę brutalny album".

czyli takie tam bla bla bla, album będzie brutalny, bla bla bla., grindcore bla bla bla, gramy same szybkie wałki bla bla bla... Obawiam się że nic z tego nie będzie, zbyt dużo ostatnio płyt z jego udziałem wychodzi, rozdrabnia się zamiast przysiąść i sklecić coś porządnego.
shitfun
weteran forumowych bitew

09-07-2014, 18:37

wiadomo, każdy tak mówi o nowej płycie, ale w tym przypadku mam przeczucie że wyjdzie dobrze
http://soundterrorshots.blogspot.com/ - koncertowe zdjęcia
http://maciejmutwil.blogspot.com/ - przemysłowe zdjęcia
Awatar użytkownika
harvestman
weteran forumowych bitew

09-07-2014, 20:27

Nasum pisze:Max o nowym albumie:
"Album nazywa się 'Pandemonium' i jest bardzo, bardzo ciężki - najcięższych ze wszystkich trzech. Uparłem się, by nakłonić Igora do powrotu do stylu gry z czasów 'Arise', czyli same szybkie tempa.

Tym razem nie przewidujemy udziału żadnych gości. Nate z Converge gra teraz z nami na basie i zaśpiewa w jednym utworze, zatytułowanym 'The Crucible' - to o czarownicach z Salem (...). To najbliższe, co można nazwać gościnnym udziałem na tej płycie (...). Album będzie miał niemal grindcore'owe brzmienie (...). W studiu zachowywałem się niczym dyktator, pilnując, by Igor porzucił groove na rzecz szybkiego grania (...). Ilekroć wchodził w groove, mówiłem: 'Jebać groove! Zostaw to! Wracaj do szybkiego napieprzania!'. I udało się. To naprawdę brutalny album".

czyli takie tam bla bla bla, album będzie brutalny, bla bla bla., grindcore bla bla bla, gramy same szybkie wałki bla bla bla... Obawiam się że nic z tego nie będzie, zbyt dużo ostatnio płyt z jego udziałem wychodzi, rozdrabnia się zamiast przysiąść i sklecić coś porządnego.
Takie gadanie dla gadania, przed wydaniem Killer Be Killed to pełno było klepania że to materiał bliski temu co robił z Nailbomb. Poczekałem, posłuchałem i nie mogłem uwierzyć że ten niesłuchalny, plastikowy twór to anonsowana wcześniej płyta. Nie wierzę temu gościowi prawie tak jak Ulrichowi ;)
ODPOWIEDZ