GRAVEYARD - Hisingen Blues [2011]

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
Paysage d'Hiver
w mackach Zła

Re: GRAVEYARD - Hisingen Blues [2011]

03-06-2011, 11:10

czyli czas wracać do starych ale dobrych i sprawdzonych patentów, wtedy praktycznie każda płyta była dobra i zakupy robiło się w ciemno, obecnie trzeba przebijać się przez masy słabizny, żeby wyhaczyć taki krążek jak nowy Graveyard
[V]
mistrz forumowej ceremonii

03-06-2011, 11:11

wypalony to jest Cannibal Corpse który od 20 lat ukrywa/udaje ze wciaz ma ciekawe pomysly.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
[V]

03-06-2011, 11:16

Paysage d'Hiver pisze:czyli czas wracać do starych ale dobrych i sprawdzonych patentów, wtedy praktycznie każda płyta była dobra i zakupy robiło się w ciemno, obecnie trzeba przebijać się przez masy słabizny, żeby wyhaczyć taki krążek jak nowy Graveyard
po prostu ludziska lubia sluchac piosenek które juz gdzies wczesniej slyszeli.

nie wierze w zespól ktory w 2011 nagrywa wariacje na temat klasyków z przed lat, ubiera sie w dzwony i kopiuje kazdy element z epoki która jest juz tylko jakims mglistym wspomnieniem.jesli mam ochote zasmakowac tamtego klimatu siegam po BLACK SABBATH.

mozna sluchac Graveyard ale PO CO?;))
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

03-06-2011, 11:19

[V] pisze: mozna sluchac Graveyard ale PO CO?;))
whiskey zawsze kupujesz 15 letnia, czy lubisz tez zakosztować dobrą zeszłoroczną??
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
Awatar użytkownika
boroowa
weteran forumowych bitew

03-06-2011, 11:20

[V] pisze:mozna sluchac Graveyard ale PO CO?;))
dla radochy z dobrej muzyki?
I'll give you black sensations up and down your spine
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
[V]

03-06-2011, 11:21

boroowa pisze:
[V] pisze:mozna sluchac Graveyard ale PO CO?;))
dla radochy z dobrej muzyki?
no tak,ale masz na pólce pewnie tony lepszych plyt z tego okresu { lata 70te i okolice}
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

03-06-2011, 11:25

Vulture
z tego co liznalem to z bardzo prozaicznej przyczyny: DLA PRZYJEMNOSCI.

imo Ty masz ten problem, ze MUSISZ miec w muzyce jakies obiektywne wartosci, a sa nimi m.in.: innowacyjnosc, transgresywny charakter, unikalnosc... slowem, plyta powinna sie umiec przebic w tlumie. no okej, to jest jak najbardziej istotne, ale z drugiej strony, jesli zadajesz takie pytania jak wyzej, to mam wrazenie podchodzisz do tego wszystkiego w sposob zbyt przyziemny, taki paradokslanie czysto racjonalny (czyt. nazbyt racjonalny). nie trzeba na wszystko patrzec z perspektywy badacza kultury/sztuki. z takiego punktu widzenia rownie dobrze moznaby kwestionowac sens wydania takiego World Painted Blood - umowmy sie, nowosci tam jest jak na lekarstwo, ta plyta nic nie zmieni w historii thrash metalu, Slayer co mial do powiedzenia artystycznie najprawdopodobnie juz powiedzial. NO ALE CO Z TEGO? No a Motorhead?

moim zdaniem mozna sie czasem spokojnie wypiac na te wszystkie rzeczy i zarzucic cos dla czystej przyjemnosci. a nuz pod powierzchnia oczywistych nawiazan do "starych dobrych czasow" znajdzie sie jakis wartosciowy pierwiastek? nie wiem czy tak bedzie z Graveyard, to taka ogolna refleksja. Tak czy siusiak, wole uczciwe granie na zasadzie "bo tak mi sie chce" niz innowacyjnosc i awangarde za wszelka cene.
Ostatnio zmieniony 03-06-2011, 11:26 przez Riven, łącznie zmieniany 2 razy.
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
boroowa
weteran forumowych bitew

03-06-2011, 11:25

[V] pisze:no tak,ale masz na pólce pewnie tony lepszych plyt z tego okresu { lata 70te i okolice}
masz uprzedzenia do tego krążka, bo to zostało nagrane w 2011 a nie 197* ?
Awatar użytkownika
Block69
zahartowany metalizator

03-06-2011, 11:28

[V] pisze:szok to bylby w 1970.dzisiaj pozostaje jedynie zdziwenie,ze komus chce sie jeszcze tak grac..
jest to dobrze zagrane,skomponowane i ulepione z najlepszych wzorców ale nie widze sensu za bardzo w nagrywaniu takiej muzyki w 2011 roku.
Tak. Fajnie sie słucha, ale zamiast tego wole po raz setny odpalić stare klasyki, na których GRAVEYARD sie wzoruje.
PENIS METAL
[V]

03-06-2011, 11:32

boroowa pisze:
[V] pisze:no tak,ale masz na pólce pewnie tony lepszych plyt z tego okresu { lata 70te i okolice}
masz uprzedzenia do tego krążka, bo to zostało nagrane w 2011 a nie 197* ?
nie odmawiam tej plycie swoistego uroku ,tak jak napisalem,zgrabnie ogarnia przeszlosc etc.ale jednoczesnie taki zespol w dzisiejszych czasach jest jakims ewenementem,owszem,mozna posluchac,napic sie dobrego piwa i w ogole,ale zaraz mysle o BLACK SABBATH i calej plejadzie herosow z tamtych lat i juz Graveyard moze pospierdalac;)ale jak wam ta plyta robi to najlepszego ,zdrowia zycze,matki caluje;)
Awatar użytkownika
boroowa
weteran forumowych bitew

03-06-2011, 11:33

Block69 pisze:
[V] pisze:szok to bylby w 1970.dzisiaj pozostaje jedynie zdziwenie,ze komus chce sie jeszcze tak grac..
jest to dobrze zagrane,skomponowane i ulepione z najlepszych wzorców ale nie widze sensu za bardzo w nagrywaniu takiej muzyki w 2011 roku.
Tak. Fajnie sie słucha, ale zamiast tego wole po raz setny odpalić stare klasyki, na których GRAVEYARD sie wzoruje.
Zamień GRAVEYARD na NEKROMANTHEON a lata 70-te na dekadę później... robi różnicę?
[V]

03-06-2011, 11:36

boroowa pisze:
Block69 pisze:
Zamień GRAVEYARD na NEKROMANTHEON a lata 70-te na dekadę później... robi różnicę?

jasne.norwedzy fajne chlopaki ale lepiej posluchac Darkness Descends.
Awatar użytkownika
boroowa
weteran forumowych bitew

03-06-2011, 11:43

Ja lubię Darkness Descents, Seven Churches, Power & Pain, Ticket to Mayhem, Endless Pain, Pleasure to Kill, War & Pain, Rrröööaaarrr etc. jak również wariacje na temat tych płyt w wykonaniu Norwegów. Analogicznie z GRAVEYARD - cieszę się muzą a nie zastanawiam z której płyty zajebali dany riff
Awatar użytkownika
Block69
zahartowany metalizator

03-06-2011, 11:46

W przypadku hard rocka, heavy metalu i thrash metalu wybitnie mi to przeszkadza i nic na to nie poradze. Nic nowego do klasyków już sie nie zbliży w tych umierających gatunkach.
PENIS METAL
Heretyk

03-06-2011, 12:08

zaraz to sprawdzę. opis i próbki kurewsko zachęcające. spodziewam sie kapitalnej plyty
Awatar użytkownika
Bezdech
weteran forumowych bitew

03-06-2011, 12:16

Ja mam zasadniczo ten problem z Ćmyntorzem, że o ile brzmienie jest świetne, a i graja fajnie i ze słyszalną werwą, to nie odnajduję tu pierwiastka czegoś własnego. Kapel retro w ostatnich latach obrodziło sporo. Mimo, że Ćmyntorz kładzie większą ich część profesjonalnym poziomem, to wartość dodana jest dla mnie niemal żadna. I to mi przeszkadza w czerpaniu radości, z było nie było fajnego, spontanicznego grania.
They told them not to fear, they couldn't be prepared
Then came the day that not a single soul was spared
535

03-06-2011, 12:22

[V] pisze:
Paysage d'Hiver pisze:czyli czas wracać do starych ale dobrych i sprawdzonych patentów, wtedy praktycznie każda płyta była dobra i zakupy robiło się w ciemno, obecnie trzeba przebijać się przez masy słabizny, żeby wyhaczyć taki krążek jak nowy Graveyard
po prostu ludziska lubia sluchac piosenek które juz gdzies wczesniej slyszeli.

nie wierze w zespól ktory w 2011 nagrywa wariacje na temat klasyków z przed lat, ubiera sie w dzwony i kopiuje kazdy element z epoki która jest juz tylko jakims mglistym wspomnieniem.jesli mam ochote zasmakowac tamtego klimatu siegam po BLACK SABBATH.

mozna sluchac Graveyard ale PO CO?;))
PO CO?
Przyszła mi do głowy taka oto myśl, że to trochę tak jak z kobietami. Każdy (chyba) dobrze wie, że starsza, bardziej doświadczona może dać i daje więcej, niż młódka, lecz to za młodszymi "kręcą się głowy" większości z nas, w te upalne dni:)
nan
postuje jak opętany!

03-06-2011, 12:27

nie czytałem, co pisaliście, ale fajny album, jebie trochę zeppelinem momentami, ale taki smrodek jest spoko. i bluesem, co w sumie na jedno wychodzi, i garażem trochę. OK.
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

03-06-2011, 14:07

Hollowman pisze:
IRONMIL pisze: chujowe wokale
;)
Złote wary.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
Awatar użytkownika
0ms
rasowy masterfulowicz

03-06-2011, 14:10

boroowa pisze:Ja lubię Darkness Descents, Seven Churches, Power & Pain, Ticket to Mayhem, Endless Pain, Pleasure to Kill, War & Pain, Rrröööaaarrr etc. jak również wariacje na temat tych płyt w wykonaniu Norwegów. Analogicznie z GRAVEYARD - cieszę się muzą a nie zastanawiam z której płyty zajebali dany riff
brawa dla tego pana. zgadzam sie w pelnej rozciaglosci
ODPOWIEDZ