słuchaj, nie pierdol :) Nowa jakość i 0 odgrzewania kotletu.black_lava pisze:co to znowu za fińczyki? kiedy ja mam znaleźć czas żeby toto posłuchać
SWALLOWED
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Harlequin
- mistrz forumowej ceremonii
Re: SWALLOWED
Tak. Nuclear Death w takiej jakości i w czasach fascynacji kurią, to niespotykana sprawa.Harlequin pisze:słuchaj, nie pierdol :) Nowa jakość i 0 odgrzewania kotletu.black_lava pisze:co to znowu za fińczyki? kiedy ja mam znaleźć czas żeby toto posłuchać
Tak jakby Carl-Michael kopulował z Reifertem w trakcie nagrania, rzecz jasna, nie odrywając się od instrumentów. Ręce na kołderkach!Harlequin pisze:Jestem zachwycony tą płytą. Kapitalny klimat, kapitalny strzał, a ta perka... powiedziałbym, że wręcz przypadkowo jazzująca, gęsta, MIÓD!
- Harlequin
Co takie małe zainteresowanie tematem?
- TORTURER
- w mackach Zła
Ok,więc i ja wygłoszę swoje peany.Pieknie obłąkana płyta! Niczym Unholy,Beherit kopulujace z Blasphemy,czy też Teitanblood.Ale te porównania to bardziej w celu ogólnego zarysu z czym mamy do czynienia.Ja wyczuwam w tej płycie jakąś nową jakość,czuje podskórnie,ze może być to autentycznie przełomowy album.Poza tym atmosfera wgryza sie w mózg,jest przestrzeń a jednocześnie dławi duchota,totalna neuroza i ciemność.Płyta roku w tej niszy na 100%.
Death Dwells in Love
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Otóż to. Jest to bardzo ważny tegoroczny album właśnie, dzięki temu, że niesie nową jakość. Te 4 lata wydania EP-ki musiały być czasem intensywnej pracy, bo zmienił się styl i jakość produktu. Jednak w dalszym ciągu czuję się nieoswojony z nowym materiałem i muszę wstrzymać się z ostatecznymi ocenami. Mówiąc krótko, mam wrażenie, że coś tam jeszcze znajdę, a czy na plus czy na minus to się okaże.TORTURER pisze:Ja wyczuwam w tej płycie jakąś nową jakość,czuje podskórnie,ze może być to autentycznie przełomowy album.Poza tym atmosfera wgryza sie w mózg,jest przestrzeń a jednocześnie dławi duchota,totalna neuroza i ciemność.Płyta roku w tej niszy na 100%.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- Drone
- Harlequin
Tej, Professore, wypowiedziałbyś sie bardziej kreatywnie :)Drone pisze:Ciekawy materiał.
- Drone
Na razie jestem po wstępnym odsłuchu - płyta jest na tyle zagmatwana, że trudno cokolwiek mi więcej na tę chwilę powiedzieć. Ale rzeczywiście - jest tu duży potencjał oryginalności, są rozwiązania, których nie można się doszukać gdziekolwiek indziej. Także sprawa jest na pewno rozwojowa :)
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- Harlequin
Zastanawiam się czy słyszałem płytę będącą jeszcze bardziej chorym zestawem dźwięków niż "Lunarterial"... bo chyba jednak ani Riwąż ani Tejtanblod ano nawet Lori Bravo nie wydają się tak poryte...
- black_lava
- rasowy masterfulowicz
Chore.
"And the scars I will see
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
- Gumiak
- weteran forumowych bitew
Najbardziej mnie się podobują wokale. Jakby go z psychiatryka na sesją nagraniową ściągnęli.
- manieczki
he he he
masterful be nie czytam
ale to nie be czytam

shitstorm in 3, 2, 1...
masterful be nie czytam
ale to nie be czytam

shitstorm in 3, 2, 1...
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
-
Wg mnie to nie choroba tylko jakieś fińskie grzybki, które swego czasu reklamowała ekipa Unholy.black_lava pisze:Chore.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- Jimmy Boyle
- rasowy masterfulowicz
Mam podobne skojarzenia ;)Pacjent pisze:Wg mnie to nie choroba tylko jakieś fińskie grzybki, które swego czasu reklamowała ekipa Unholy.black_lava pisze:Chore.
-
- postuje jak opętany!
Zespoły z perkusistami na wokalu to fajne są :)
Cieszy mnie, że chłopaki wzięli się za jakąś dobrą muzykę.manieczki pisze:he he he
masterful be nie czytam
ale to nie be czytam
![]()
- Drone
-
- weteran forumowych bitew
Fajna okładka. Zerknąłem pobieżnie uchem co to jest...
...i chyba pierwszy raz od bardzo dawna trafiłem na coś, o czym mogę powiedzieć, że jest dla mnie zbyt ekstremalne. Nie daję rady tego słuchać, chociaż słyszę, że nie jest to muzyka słaba. Klimat mnie przerasta, wrócę jak nastrój będzie stosowniejszy.
...i chyba pierwszy raz od bardzo dawna trafiłem na coś, o czym mogę powiedzieć, że jest dla mnie zbyt ekstremalne. Nie daję rady tego słuchać, chociaż słyszę, że nie jest to muzyka słaba. Klimat mnie przerasta, wrócę jak nastrój będzie stosowniejszy.
Baton na tropach Yeti
You are just a
PART OF ME
You are just a
PART OF ME
- Sybir
W muzyce Behemoth? ;)Drone pisze:Tak, czyżby to wskazywało na nowy trend? :)
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz