KTO URATUJE BLACK METAL ?
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Pöstmörtem
- postuje jak opętany!
Re: KTO URATUJE BLACK METAL ?
zamiast biadolić kto uratuje black metal lepiej byście posłuchali "The Return......" Bathory czy jakiegoś tam "Apocalyptic Raids" Hellhammer. co wy chcecie ratować jak już wszystko co najlepsze zostało nagrane. lepiej załóżcie temat "jakie zespoły metalowe rekomendujecie" etc. czy wszystko czego słuchają dzieci internetu musi być A.D. 2011+? nie może być np. z 1987 albo 1997?
- COFFIN
- mistrz forumowej ceremonii
Różnie bywa w związkach :)Drone pisze: bo napisał tak jakiś mędrek grający kiedyś śmieszny gotyk na klawiszkach
'Come the Blessed Madness'
- twoja_stara_trotzky
O to to, otwarte uszy!Drone pisze:Spokojnie.
Już jestem z powrotem na forum.
Wprowadźmy trochę ładu.
Black metal ma się doskonale i dawno nie miał się tak dobrze - wystarczy wymienić kilka potężnych płyt bm z tego roku - CORPUS CHRISTII, LIK, CRAFT, NEGATIVE PLANE, BESTIAL RAIDS, CULTES czy AOSOTH. Oczywiście - jak to bywa najczęściej - błąd leży po stronie ludzkiej. Ciemne masy nie rozumieją, że black metal - jak wszystko we wszechświecie - różnicuje się i mutuje. Obok żywych skamielin funkcjonują nowe, ożywcze mutacje (LIK czy NEGATIVE PLANE). Nie dajcie sobie wmówić, że to chujowizna, bo napisał tak jakiś mędrek grający kiedyś śmieszny gotyk na klawiszkach. Należy mieć otwarte uszy, a autorytetów słuchać tylko w niedzielę zamiast księdza, dla rozrywki ;)
- koreaniec
- w mackach Zła
Chińska scena jako jedyna może przeprowadzić restaurację całego gatunku:kregozmyk pisze:Ale Chińczycy wszystko naprawią.
Lefthandpathyoga
-
- rasowy masterfulowicz
Re:
Chyba tylko sprawdzone marki zostaną.Skaut pisze:ja bym nawet uogólnił. Kryzys w M jest olbrzymi.streetcleaner pisze:Kryzys w BM jest olbrzymi.
- Herezjarcha
- w mackach Zła
Nerwowy a coś TY zrobił dla ratowania Black Metalu? Do roboty się bierz a nie zwalaj na innych.
- Skaut
Jaki kryzys? To jedyny wciąż twórczy i zaskakujący podgatunek metalu.
- Pöstmörtem
- postuje jak opętany!
ciekawe gdzie ta filozoficzna dziadowszczyzna zawędruje. założę się że 90% piszących tutaj nie zna nawet pierwszej setki najlepszych black metalowych produkcji a ślini się na guru i znawców jak to zwykle w internecie bywa.
mi wystarczy Venom i Darkthrone. chyba że ktoś mnie reaktywuje po zgonie to się skuszę na to ratowanie black metalu. póki co..
mi wystarczy Venom i Darkthrone. chyba że ktoś mnie reaktywuje po zgonie to się skuszę na to ratowanie black metalu. póki co..
- Nerwowy
- zahartowany metalizator
Można pójść jeszcze dalej i słuchać tylko Black Sabbath ;D.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- Scaarph
dajesz. chętnie poznam :)Pöstmörtem pisze:założę się że 90% piszących tutaj nie zna nawet pierwszej setki najlepszych black metalowych produkcji
- Aron
- postuje jak opętany!
Nie pytajcie się co black metal może zrobić dla Was!
Zadajcie sobie pytanie co Wy możecie zrobić dla black metalu!
Zadajcie sobie pytanie co Wy możecie zrobić dla black metalu!
Pierwsze płyty Kreatora to wg mnie straszny łomot, w pamięci pozostała mi tylko "The Flag Of Hate" , natomiast Hordes Of Chaos, zawiera więcej melodyki i ogólnie nawet całkiem mi się podoba.
z forum fanów Metalliki
z forum fanów Metalliki
- Pöstmörtem
- postuje jak opętany!
To wbrew zasadom. Oni nie są black metalowi. Chyba, że uznamy ruch, który uważa personifikację zwierzęcia o imieniu diabeł za zło i jemu powierzył swoją liryczną pasję. Wtedy możemy mówić o zerowej fali black metalu.Nerwowy pisze:Można pójść jeszcze dalej i słuchać tylko Black Sabbath ;D.
Dziadowszczyzny ciąg dalszy... mimo wszystko Black Sabbath to numer jeden. Nawet po tych kilkudziesięciu latach. Amen.
- Aron
- postuje jak opętany!
@Pöstmörtem Ty tu tak nie fikaj, bo na tym forum jest co najmniej jedna osoba która poznała istotę black metalu.
A takich osób na całym świecie jest góra 50 albo i mniej!
A takich osób na całym świecie jest góra 50 albo i mniej!
Pierwsze płyty Kreatora to wg mnie straszny łomot, w pamięci pozostała mi tylko "The Flag Of Hate" , natomiast Hordes Of Chaos, zawiera więcej melodyki i ogólnie nawet całkiem mi się podoba.
z forum fanów Metalliki
z forum fanów Metalliki
- Pöstmörtem
- postuje jak opętany!
daj mi spokój. poznaję od nowa jedynkę Black Sabbath, wspominam Petera z TON i innych ktorzy stali się nieśmiertelni. sobie świecę zapalę bo nie mogłem iść na cmentarz w święto zmarłych. nawet ogólnoświatowy kryzys mi w tym nie przeszkadza. mam to w dupie. juz wszystko mam gdzieś. Black Sabbath rządzi i niech świat wraca do przeszłości. była lepsza.
Ostatnio zmieniony 04-11-2011, 22:35 przez Pöstmörtem, łącznie zmieniany 1 raz.
- Scaarph
- Pöstmörtem
- postuje jak opętany!
co do niesmiertelnych to Quorthon ma tron jak nic. szkoda że tak nieodżałowany.
- twoja_stara_trotzky
dlaczego szkoda, że nieodżałowany?
- Pöstmörtem
- postuje jak opętany!
Taki Nergal więcej wzbudza emocji. Nie chce mi się komentować... świat XXI-wieczny to nie moje klimaty.
- twoja_stara_trotzky
ale czemu ci jest szkoda, że Quorthon jest nieodżałowany?