ASPHYX VS. ENTOMBED
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- mistrz forumowej ceremonii
Re: ASPHYX VS. ENTOMBED
Asphyx ma swój czas, a Entombed renomę;)
Głos na Śmierć brutalnej drodze.
Głos na Śmierć brutalnej drodze.
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Oczywista, oczywistość. Zresztą ostatni Entombed to zdecydowanie moja ulubiona pozycja w ich dyskografii. A "Love Song for Lucifer" tekstowo i muzycznie niszczy wszystkich pozerów! ;-)Deathless King pisze:Koncertowo nie porównuję, płytowo 1:0 dla Entombed.
all the monsters will break your heart
- H-K44
- weteran forumowych bitew
Dokładnie. Przezajebisty kawałek!nicram pisze:A "Love Song for Lucifer " tekstowo i muzycznie niszczy wszystkich pozerów! ;-)
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you... Stranger
Zdziwiony jestem, że wynik sondy póki co jest tak wyrównany. Miałem wrażenie, że wszyscy, którzy początkowo bezkrytycznie zachwycili się ostatnim Entombed z czasem zrozumieli, że jest to płyta nierówna i co najwyżej poprawna - rzetelne rzemiosło bez iskry bożej. Miałem też wrażenie, że Ci, którzy ostatni Asphyx uznali za krążek co najwyżej poprawny z czasem dojrzeli do tego by dostrzec jego wyjątkowość, unikalność, miażdżącą i bezkompromisową siłę przekazu. Okazuje się jednak, że musi upłynąć trochę więcej czasu. Założę tę sondę ponownie za 10 lat. :)
... i będę powtarzał tak długo, aż przyznacie mi rację. Choćby dla świętego spokoju, chociaż po to żebym już przestał pisać wciąż to samo. :)nicram pisze:Maria, ale to wiemy z pierwszego posta. :-D Cały czas to powtarzasz, tak jak byś sam nie do końca wierzył, że tak naprawdę jest! ;-)
- nicram
I wszystko jasne - Maria, nie szukaj w muzyce Entombed iskry bożej, bo tam jest coś znacznie potężniejszego - czarne, jak smoła i lepkie nasienie Wesołego Diabła! :-)Maria Konopnicka pisze:Zdziwiony jestem, że wynik sondy póki co jest tak wyrównany. Miałem wrażenie, że wszyscy, którzy początkowo bezkrytycznie zachwycili się ostatnim Entombed z czasem zrozumieli, że jest to płyta nierówna i co najwyżej poprawna - rzetelne rzemiosło bez iskry bożej.
Ostatnio zmieniony 16-12-2011, 21:27 przez nicram, łącznie zmieniany 1 raz.
- H-K44
Jakie brednie...Maria Konopnicka pisze:Miałem wrażenie, że wszyscy, którzy początkowo bezkrytycznie zachwycili się ostatnim Entombed z czasem zrozumieli, że jest to płyta nierówna i co najwyżej poprawna - rzetelne rzemiosło bez iskry bożej.
Ta płyta to jedna z najlepszych pozycji w ostatnich kilku latach. Trzeba naprawdę nie lubić ENTOMBED, żeby tego nie zauważyć...
Czy dobrze rozumiem? Ostatni Entombed >>>>> Pierwszy Entombed?nicram pisze:Oczywista, oczywistość. Zresztą ostatni Entombed to zdecydowanie moja ulubiona pozycja w ich dyskografii. A "Love Song for Lucifer" tekstowo i muzycznie niszczy wszystkich pozerów! ;-)
Kto chciał mi dać Złote Wary 2011? :))
- nicram
Czytaj ze zrozumieniem - ulubiona, przecież nie znaczy, że najlepsza? Prawda?
- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
Prawda niestety, teraz mam problem z wysłuchaniem tego krążka bez ziewania.Maria Konopnicka pisze:Miałem wrażenie, że wszyscy, którzy początkowo bezkrytycznie zachwycili się ostatnim Entombed z czasem zrozumieli, że jest to płyta nierówna i co najwyżej poprawna - rzetelne rzemiosło bez iskry bożej.
Yare Yare Daze
Ja naprawdę lubię ostatni Entombed - to fajna płyta i jakby mi ją dziś pogryzł pies to jutro bym sobie ją odkupił. Tyle, że przy tak monumentalnym, rewelacyjnym krążku jaki nagrał Asphyx ten album po prostu nie istnieje. Entombed ostatni raz widziałem na żywo chyba ze dwa czy trzy lata temu i było fajnie, nie czułem się rozczarowany. Asphyx widziałem dwa razy i po prostu mnie zabili. Nie było fajnie, było doskonale. Widziałem w życiu setki koncertów, a te dwa w wykonaniu Asphyx były jednymi z najlepszych.nicram pisze:I wszystko jasne - Maria, nie szukaj w muzyce Entombed iskry bożej, bo tam jest coś znacznie potężniejszego - czarne, jak smoła i lepkie nasienie Wesołego Diabła! :-)
- H-K44
Jester weź się prześpij i wróć jutro. Na dziś już chyba starczy.
Jedna z najlepszych pozycji w ostatnich kilku latach? Co proszę? W samym death metalu nie łapie się nawet do pierwszej dwudziestki...H-K44 pisze:Jakie brednie...
Ta płyta to jedna z najlepszych pozycji w ostatnich kilku latach. Trzeba naprawdę nie lubić ENTOMBED, żeby tego nie zauważyć...
Ja najbardziej lubię te płyty, które są dla mnie najlepsze. Ty najbardziej lubisz te, które są dla Ciebie najsłabsze? :)nicram pisze:Czytaj ze zrozumieniem - ulubiona, przecież nie znaczy, że najlepsza? Prawda?
Ja może nie ziewam, ale po przesłuchaniu na pewno nie mam ochoty włączyć jej ponownie...hcpig pisze:Prawda niestety, teraz mam problem z wysłuchaniem tego krążka bez ziewania.
- longinus696
- zahartowany metalizator
Maria, powiedz no, co Ty za dziwne wybiegi stosujesz? Ankieta dotyczy płyt, czy występów na żywo? Przecież to skrajnie różne sytuacje, których nie da się porównać.
He he... a nie rozumiesz, że ktoś może dostrzegać wyższą wartość muzyczną jednej płyty, a lubić inną, widząc jednocześnie jej mankamenty?Maria Konopnicka pisze:Ja najbardziej lubię te płyty, które są dla mnie najlepsze. Ty najbardziej lubisz te, które są dla Ciebie najsłabsze? :)nicram pisze:Czytaj ze zrozumieniem - ulubiona, przecież nie znaczy, że najlepsza? Prawda?
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel
http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
- BadBlood
Entombed to lepszy zespół, ale Asphyx na żywca faktycznie miażdży cojones. Oba bandy widziałem po kilka razy, koncertowo głos na Van Drutena i spółkę.
Heeeeeey!!! Hooooooo!!! We're Satan's People!!!!!
- Mol
- zahartowany metalizator
Jesli chodzi o wystepy na zywo to ankiety sa niepotrzebne, bo i tak wiadomo kto rzadzi i gra tylko w swojej lidze. :]
- H-K44
Chyba wszech czasów.Maria Konopnicka pisze:Jedna z najlepszych pozycji w ostatnich kilku latach? No proszę? W samym death metalu nie łapie się nawet do pierwszej dwudziestki ...H-K44 pisze:Jakie brednie...
- nicram
Oj to takie proste: zdajesz sobie sprawę, że dana płyta jest najlepsza, wywarła wpływ na rozwój gatunku, ale z całkowicie subiektywnych przyczyn wracasz częściej do innej, której wady znasz, ale wydaje ci się ona bardziej swojska, wyluzowana, czy której atmosfera jest dla ciebie bardziej naturalna.Maria Konopnicka pisze:Ja najbardziej lubię te płyty, które są dla mnie najlepsze. Ty najbardziej lubisz te, które są dla Ciebie najsłabsze? :)nicram pisze:Czytaj ze zrozumieniem - ulubiona, przecież nie znaczy, że najlepsza? Prawda?
Czy mógłbyś zatem wymienić 20 płyt death metalowych lepszych od ostatniego Entombed wydanych w latach 2006-2011? Proszę... :-DMaria Konopnicka pisze:Jedna z najlepszych pozycji w ostatnich kilku latach? No proszę? W samym death metalu nie łapie się nawet do pierwszej dwudziestki ...H-K44 pisze:Jakie brednie...
- BadBlood
Od czasu jak usłyszałem na żywo Obliteration uznaję, że Suffo ma godnego konkurenta. :) Inna sprawa, że Obliteration dopiero raz słyszałem, więc nie wiem na ile są powtarzalni.Mol pisze:Jesli chodzi o wystepy na zywo to ankiety sa niepotrzebne, bo i tak wiadomo kto rzadzi i gra tylko w swojej lidze. :]
Heeeeeey!!! Hooooooo!!! We're Satan's People!!!!!
- nicram
O właśnie! :-)longinus696 pisze:Maria, powiedz no, co Ty za dziwne wybiegi stosujesz? Ankieta dotyczy płyt, czy występów na żywo? Przecież to skrajnie różne sytuacje, których nie da się porównać.
I jeszcze raz - o właśnie! :-Dlonginus696 pisze:He he... a nie rozumiesz, że ktoś może dostrzegać wyższą wartość muzyczną jednej płyty, a lubić inną, widząc jednocześnie jej mankamenty?Maria Konopnicka pisze:Ja najbardziej lubię te płyty, które są dla mnie najlepsze. Ty najbardziej lubisz te, które są dla Ciebie najsłabsze? :)nicram pisze:Czytaj ze zrozumieniem - ulubiona, przecież nie znaczy, że najlepsza? Prawda?
Ankieta dotyczy aktualnej kondycji tych dwóch zespołów, na którą składa się zarówno poziom ich ostatnich płyt jak i to w jaki sposób prezentują się w ostatnich latach na koncertach.longinus696 pisze:Maria, powiedz no, co Ty za dziwne wybiegi stosujesz? Ankieta dotyczy płyt, czy występów na żywo? Przecież to skrajnie różne sytuacje, których nie da się porównać.