Nie jest najlepiej. Jakieś takie bez zadziora granie. Oby nie poszli w ślady Tribulation i Morbus Chron... Choć, zawsze więcej talarków na jakieś ekstremizmy zostanie ;)Pacjent pisze:Utwór z płyty "Ecdysis":
http://www.decibelmagazine.com/featured ... -nepenthe/" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie za melodyjny?
HORRENDOUS
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- AroHien
- rasowy masterfulowicz
Re: HORRENDOUS
- manieczki
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
http://www.stereogum.com/1702806/horren ... iere/mp3s/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- Sybir
- mistrz forumowej ceremonii
^^^ To też nie wróży nic w stylu The Chills. W sumie szkoda.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- moonfire
- zahartowany metalizator
Takie sobie granie, to już drugi taki rozmydlony kawałek.
-
Krótko mówiąc słabiutko, ale płakał po nich nie będę.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- moonfire
Przynajmniej debiutu dobrze się słucha.
- moonfire
Ecclysis jest już u Hellthrashera, kupiłem jednak, co będę sobie żałował.
Najwyżej się zdenerwuję.
Najwyżej się zdenerwuję.
- Jimmy Boyle
- rasowy masterfulowicz
Ba, moment i się rozeszło, sam nie zdążyłem z zakupem. Więc skoro ludzie tak kupujo to pewnie dobre ;)moonfire pisze:Ecclysis jest już u Hellthrashera, kupiłem jednak, co będę sobie żałował.
Najwyżej się zdenerwuję.
- Harlequin
Poczekam aż wycieknie. To samo ze Swallowed i Execration
- Sybir
Ja chyba też do tego się ograniczę, tym bardziej, że to, co do tej pory słyszałem, raczej niepokoiło, niż cieszyło ucho.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- moonfire
Według tracklisty reszta kawałków to raczej krótkie utwory, co jest zachęcające. Zobaczymy, jak płyta przyjdzie.
- knaar
- rasowy masterfulowicz
Widziałem rano przed pracą, pomyślałem że wrócę wieczorem, wypiję browara i na spokojnie załaduję koszyk po brzegi tą, jak i innymi płytami, a tu już nie ma ....Jimmy Boyle pisze:Ba, moment i się rozeszło, sam nie zdążyłem z zakupem. Więc skoro ludzie tak kupujo to pewnie dobre ;)moonfire pisze:Ecclysis jest już u Hellthrashera, kupiłem jednak, co będę sobie żałował.
Najwyżej się zdenerwuję.
- moonfire
Dlatego zakupy impulsywne mają swoje zdecydowane zalety. :)
- Harlequin
Jestem na półmetku i nie wiem co o tym mysleć. Jest lżej, jest miejscami jakos hejwimetalowo, są melodyjki...momentami rozwleczone, fajnie uwypuklony bas... niby mieszane odczucia, ale intryguje. Troche casus ostatniego Morbus Chron. Niemniej. Ani do Obliteration ani do Tribulation podskoku nie ma.
- Harlequin
Słucham sobie właśnie drugi raz i pora na weryfikacje. W sumie to jestem na nie w stosunku do tej płyty. To, że jest lżej i polecieli troche w hejwi to nie jest źle. Złe jest to, że płyta jest rozwleczona i nie trzyma w napięciu. Jakby brakowało mocy, wokal bardzo przecięty, całośc jakby troche wyrachowana, pozbawiona pasji. Są momenty, są fajne solówki, ale to całości nie ratuje, materiał przelatuje mimochodem nie pozostawiając w głowie głębszych wrażeń. W sumie "Ecdysis" bardziej mi pasuje niż nowe Execration, ale można dopisać do rozczarowań.
- moonfire
Znów jest u Hellthrashera.knaar pisze:Widziałem rano przed pracą, pomyślałem że wrócę wieczorem, wypiję browara i na spokojnie załaduję koszyk po brzegi tą, jak i innymi płytami, a tu już nie ma ....Jimmy Boyle pisze:Ba, moment i się rozeszło, sam nie zdążyłem z zakupem. Więc skoro ludzie tak kupujo to pewnie dobre ;)moonfire pisze:Ecclysis jest już u Hellthrashera, kupiłem jednak, co będę sobie żałował.
Najwyżej się zdenerwuję.
Słabiej niż na debiucie, ale w miarę dobrze pany grają. Rozwojowa rzecz, z pewnością będę jej jeszcze słuchał. Ciekawe, do czego ich to złagodzenie formuły zaprowadzi na trójce.
Aha, i teksty mają fatalne, straszne kucanalia.
- Sybir
Jednak zamówiłem, sam nie wiem czemu - przecieki nie brzmiały dla mnie interesująco, przynajmniej w zestawieniu z The Chills, ale ponieważ jedynka mnie porwała, to wypada mi dać szansę i dwójce. W najgorszym razie będę miał sztukę na sprzedaż, gdyby ktoś potrzebował ;) I będę czekać na trójkę, w nadziei, że powrócą do formy w debiutu (choć to mocno przedwczesne oczekiwania).
Kucanalia jak kucanalia, teksty w takim śmierć metalu odgrywają rolę marginalną :D
Kucanalia jak kucanalia, teksty w takim śmierć metalu odgrywają rolę marginalną :D
- Sybir
Po paru odsłuchach powoli klaruje mi się opinia o nowo-tworze Horrendous. Dużo - i chyba za dużo - chłopcy chcieli zmieścić na tej płycie pomysłów, cytatów i inspiracji. Jest death metal, trochę thrashu, ale też i heavy, i hard rock modo 80's, i wszystko wymiksowane tak, że sam nie wiem, co o tym finalnie mam myśleć. Przydałby się chyba Amerykanom ktoś, kto im trochę ogarnie tworzony przez nich soniczny bałagan (o lirycznym się nie wypowiem), bo są momenty na tej płycie, które "żrą", ale jest też kilka - powiedzmy - nietrafionych wyborów. Ja im w każdym razie nadal kibicuję, mimo złagodzenia środków muzycznej ekspresji. Na chwilę obecną nie jestem w każdym razie nawet w połowie tak porażony, jak przy The Chills.
-
Recenzja pasuje do In Flames, ale ich raczej nikt nie będzie tłumaczył i dawał im szansy.Sybir pisze:Po paru odsłuchach powoli klaruje mi się opinia o nowo-tworze Horrendous. Dużo - i chyba za dużo - chłopcy chcieli zmieścić na tej płycie pomysłów, cytatów i inspiracji. Jest death metal, trochę thrashu, ale też i heavy, i hard rock modo 80's, i wszystko wymiksowane tak, że sam nie wiem, co o tym finalnie mam myśleć. Przydałby się chyba Amerykanom ktoś, kto im trochę ogarnie tworzony przez nich soniczny bałagan (o lirycznym się nie wypowiem), bo są momenty na tej płycie, które "żrą", ale jest też kilka - powiedzmy - nietrafionych wyborów. Ja im w każdym razie nadal kibicuję, mimo złagodzenia środków muzycznej ekspresji. Na chwilę obecną nie jestem w każdym razie nawet w połowie tak porażony, jak przy The Chills.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- Sybir
:D
Nie wiem, In Flames znam chyba ze trzy numery. W każdym razie, traktując sprawę skrótowo: The Chills > Ecdysis.
Nie wiem, In Flames znam chyba ze trzy numery. W każdym razie, traktując sprawę skrótowo: The Chills > Ecdysis.