KREATOR
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- w mackach Zła
Re: KREATOR - PHANTOM ANTICHRIST
cóż czas leci do przodu
- lucass
- weteran forumowych bitew
Okładka zajebista.ultravox pisze:Fajna okładka tego singla.
LEGALISE DRUGS & MURDER
-
- w mackach Zła
Wszystko na temat okładki zostało już powiedziane. :)
-
- w mackach Zła
Ventor na wokalach też ?
Pewnie to niemożliwe, ale marzę o tym, by osobnik z okładki okazał się "bratem marnotrawnym" powszechnie znanych "panów" ze złotych lat osiemdziesiątych.
- kocurejro
- postuje jak opętany!
to zmartwychwstaly kolezka z PtK, wiec nie widze opcji zeby muzyka byla inna ;)

-
- w mackach Zła
ale i też on rozkłada ręce
-
- postuje jak opętany!
Właściwie niewiele powiedziano o "Hordach", a to naprawdę niezła płyta. Ale cóż - w modzie jest jebanie Kreatora.
Urodziłem się Hebrajczykiem, ale potem przeszedłem na narcyzm. (W. Allen)
- Block69
- zahartowany metalizator
Bo nie ma o czym gadać. "Hordes Of Chaos" jest przeciętne w chuj. Najsłabsze co nagrali.
PENIS METAL
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
Racja - bardzo slaba, wymeczona i niepotrzebna plyta. Z tego tez powodu nie bardzo czekam na kolejna
- Block69
-
- postuje jak opętany!
Jeśli chodzi o HoC Kreatora to się zgodzę, że słabe to to jest. Nie zgodzę się jednak z porównaniem do ostatniego Testament. The Formation of Damnation jest dobrą płytą, posiada parę numerów, które potrafią pierdolnąć ("FEAR", tytułowy, "The Evil has landed"). Praca gitar jest solidna, a gra Bostapha. Prawdą jest że pierwszych czterech i Low nie ma co porównywać (głównie przez wymęczony wokal Chucka), lecz nie można powiedzieć, że jest słaba.
- mad
- weteran forumowych bitew
Okładka nic specjalnego. Jakoś mi się z tym kojarzy - sprzed prawie 30 lat:
http://www.metal-archives.com/albums/Bl ... _Again/517
http://www.metal-archives.com/albums/Bl ... _Again/517
-
- mistrz forumowej ceremonii
kolejny zespół, który już mnie kompletnie nie obchodzi. tzn. koncert jakiś bym nawet zobaczył, natomiast w ogóle nie interesuje mnie sprawa tego, czy coś jeszcze wydadzą i ile tego będzie.
-
- w mackach Zła
nie zgadzam się, ostatnie płyty nie są takie złe jak się tu sugeruje, wiadomo są inne niż te stare, ale dają radę, dlatego ja tam czekam na nowe wydawnictwo, posłuchamy, zobaczymy
-
mnie kompletnie nie podchodzą. zresztą nawet przed starymi dokonaniami nie klęczę i słucham dość rzadko.
Doszukujesz się mody, bo większość nie podziela Twojej opinii o tej do bólu melodyjkowatej płycie.aryman pisze:Właściwie niewiele powiedziano o "Hordach", a to naprawdę niezła płyta. Ale cóż - w modzie jest jebanie Kreatora.
-
Jak dla mnie Hordes of Chaos to chyba najsłabszy Kreator, a ja lubię melodyjne granie.
- Block69
Ostatnia jest słaba i wymęczona. Resztę bardzo lubię.Holi pisze:nie zgadzam się, ostatnie płyty nie są takie złe jak się tu sugeruje, wiadomo są inne niż te stare, ale dają radę, dlatego ja tam czekam na nowe wydawnictwo, posłuchamy, zobaczymy
Jak na TESTAMENT to jest słaba. Wcześniej tak przeciętnego materiału nie mieli w swoim dorobku. Napisać o Skolnicku, że praca gitar jest solidna to jak policzek w twarz. Kiedyś by tak było, bo gość należał do czołówki. Teraz faktycznie dał ciała po całości. Jego gra jest solidna. Jak u tysięcy innych gitarzystów. Co najgorsze na żywo też nie potrafi zagrać swoich starych solówek tak jak kiedyś i je upraszcza.Nothingface pisze:Jeśli chodzi o HoC Kreatora to się zgodzę, że słabe to to jest. Nie zgodzę się jednak z porównaniem do ostatniego Testament. The Formation of Damnation jest dobrą płytą, posiada parę numerów, które potrafią pierdolnąć ("FEAR", tytułowy, "The Evil has landed"). Praca gitar jest solidna, a gra Bostapha. Prawdą jest że pierwszych czterech i Low nie ma co porównywać (głównie przez wymęczony wokal Chucka), lecz nie można powiedzieć, że jest słaba.
PENIS METAL
Ostatni Testament nawet lubię - jest bardzo zachowawczy i niczym nie zaskakuje, ale na pewno jest to płyta dużo lepsza niż choćby "Demonic".
Kreator od kilku płyt z jednej strony odcina kupony od tego co robił kiedyś, z drugiej zaś robi to w sposób bardziej przyjazny, melodyjny i łatwiej przyswajalny. Mnie to w ogóle nie rusza - wolę posłuchać ich surowych, starych płyt, albo nawet tych późniejszych, na których w mniej lub bardziej udany sposób starali się poszerzyć granice swojego stylu. Ostatnie trzy płyty Kreator mogłyby dla mnie nie istnieć - chociaż Violent Revolution to w gruncie rzeczy nawet niezła płyta - gdyby jeszcze brzmiała trochę agresywniej....
Bo to świetna płyta dla kindermetalowców - fanów Amon Amarth i Children Of Bodom, a tu pisują/pisywali ludzie nieco starsi, z bardziej wyrobionym muzycznym gustem :)aryman pisze:Wydaje mi się, że świetny "Hordes of chaos" nie doczekał się pełnego opracowania na łamach Masterfula,
Kreator od kilku płyt z jednej strony odcina kupony od tego co robił kiedyś, z drugiej zaś robi to w sposób bardziej przyjazny, melodyjny i łatwiej przyswajalny. Mnie to w ogóle nie rusza - wolę posłuchać ich surowych, starych płyt, albo nawet tych późniejszych, na których w mniej lub bardziej udany sposób starali się poszerzyć granice swojego stylu. Ostatnie trzy płyty Kreator mogłyby dla mnie nie istnieć - chociaż Violent Revolution to w gruncie rzeczy nawet niezła płyta - gdyby jeszcze brzmiała trochę agresywniej....