OBSCURA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Mol
- zahartowany metalizator
-
- mistrz forumowej ceremonii
Re: OBSCURA
Przestań się mazać. Sam ode mnie kupowałeś Cosmogenesis na CD XD
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Ten nowy kawałek brzmi strasznie po szwedzku. Jakby zmieszać In Flames z Dark Tranquillity. Szczerze powiedziawszy dla mnie to sterylna padaka, którą powinno się zaorać już dawno temu. I posypać wapnem, żeby przypadkiem nie wylazło z powrotem 

all the monsters will break your heart
- Mol
zreflektowalem sie jednak bardzo szybko. Serio od ciebie to bylo? Pamietasz takie rzeczy sprzed lat?
-
Pamiętam lepiej niż samą muzykę na tej płycie XD
-
- zaczyna szaleć
Jest i afera z plagiatem…
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Właśnie sobie poczytałem. Z tego wynika, że użyli riffów i melodii napisanych przez byłych członków zespołu: Christiana Münznera i Alexa Webera. Co ciekawe oczywiście nie uwzględniono ich jako autorów, a co gorsza panowie po odejściu podpisali umowę o nieużywanie przez Obscura ich muzyki. No lekko bardzo słabo to wygląda. Tym bardziej lider i ten zespół nadają się do zaorania.
all the monsters will break your heart
-
- zaczyna szaleć
Mnie lekko przeraża, że na tak niewielkiej scenie bez problemu ludzie robią tak bezczelne wałki, jak tutaj albo jak nasz rodak przywłaszczający sobie nazwę zespołu. A jeszcze bardziej przeraża, że od razu powstaje armia wyznawców, którzy udają, że nic się nie stało. Albo że inni muzycy nie widzą problemu z robieniem sobie fotek z róznymi grubasami, z graniem tras, itp. I jeszcze kolejna kategoria: „ale o co chodzi? Nie słyszałem! To kto komu ukradł”? Dramat!
- Mol
powszechne zachowanie na tzw. scenie. Albo propsowanie i kupowanie koszulek od goscia, ktory ma wyrok za grozby gwaltu na dzieciach. Nic nowego.
-
Czo?
Co do takich zachowań to stały się one dla wielu normą w poważniejszych niż rozrywka obszarach życia.
Co do takich zachowań to stały się one dla wielu normą w poważniejszych niż rozrywka obszarach życia.