THIS GIFT IS A CURSE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- moonfire
- zahartowany metalizator
Re: THIS GIFT IS A CURSE
Właśnie słucham z Majspejsa kawałka "The Swarm". Do dupy.
.
.
.
.
.
.
.
Żartuję.:) Doskonały hałas. Gdzieś można płytkę kupić?
.
.
.
.
.
.
.
Żartuję.:) Doskonały hałas. Gdzieś można płytkę kupić?
- Nerwowy
To ten serwis jeszcze istnieje? :Dmoonfire pisze:Właśnie słucham z Majspejsa [...]
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- moonfire
Jak widać, tak.:) My żeśmy się z niego wynieśli po zmianach.
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
masz linę do trzech numerów w pierwszym poście.
- Block69
A ja postanowiłem poszukać se tego na youtube, wpisuje, odpalam coś tam najnowszego i...
http://www.youtube.com/watch?v=6OEUokkG ... re=related
Potem wbiłem na strone i te 3 numery ciekawe bardzo. O wiele ciekawsze od tych wszystkich Kartoflaków i Trap Themów. Tu jest dopiero klimat taki jaki lubie. Trza badnąć całość.
http://www.youtube.com/watch?v=6OEUokkG ... re=related
Potem wbiłem na strone i te 3 numery ciekawe bardzo. O wiele ciekawsze od tych wszystkich Kartoflaków i Trap Themów. Tu jest dopiero klimat taki jaki lubie. Trza badnąć całość.
PENIS METAL
- Maleficio
- Kontakt:
Kartoflakow to bym nie mieszal... bo oni sa zupelnie inna bajka... no moze z wygladu podobni. :)
znów jak trock metal w stylu Kartoflaka i Turbowilczka, czy da się słuchać ? :)
- Maleficio
- Kontakt:
Maria, w swoim staraniu sie byc odmiennym stajesz sie Rawałem Gawronskim masterfula:)
- Block69
Z tym KARTOFLAKIEM to ino przez to, że to tyż młody zespół, kiery coś tam nowego próbuje grać. Nie, że jakieś podobieństwa. Można słuchać, bo to całkiem inna bajka.
PENIS METAL
A to brak uwielbienia dla Kartoflaka i Turbowilczka jest na masterfulu jakąś odmiennością? :)Maleficio pisze:Maria, w swoim staraniu sie byc odmiennym stajesz sie Rawałem Gawronskim masterfula:)
- twoja_stara_trotzky
"a pociąg do chłopców w barze dla gejów jest jakąś odmiennością?"
O tym nic nie wiem, bo nie chodzę do barów dla gejów, ale jak chcesz o tym opowiedzieć to wal śmiało, chętnie przeczytam i postaram Ci się jakoś doradzić. :)
- Nerwowy
Fakt, przyzwoity numer, ale za mało radykalny. Równie dobrze mogło All Pigs Must Die czy inny Wolvhammer to nagrać. Ale płyta jako całość świetna. Jaki ciężar, hałas, brud i dysonans... Zero jałowego mielenia tylko pełen atak na słuchacza.twoja_stara_trotzky pisze:ja widzę na tej płycie, a słuchałem jej z jakieś 15 razy już, jeden mankament pt. The sound of the broken bells, który trochę odstaje i rzeczywiście brzmi jak kawałek skomponowany na początku drogi, kiedy jeszcze nie wiedzieli, gdzie w tym lesie zajdą. nie to, że zły numer, ale po prostu słabszy. cała reszta kruszy ściany. dosłownie.
- megawat
- weteran forumowych bitew
Przedewszystkim jest tu niesamowita energia, kompletna dzicz, mrok i świeżość. Słucham dalej.
"Funkcjonariusze po wstępnych oględzinach poćwiartowanych i nagich zwłok stwierdzili, że morderca musiał być szczególnym zboczeńcem".
- Nerwowy
No jest.
- twoja_stara_trotzky
no przecież mówię :D
Skusiłem się na posłuchanie i zbyt dużego wrażenia to na mnie nie robi. Takie modne obecnie granie - hardcorowcy, którzy próbują być ekstremalni. Pewnie ze dwa, trzy lata temu bym się tym podniecił, ale dziś mam już trochę przesyt takich klimatów. Trochę nużące na dłuższą metę - biegając wolę sobie ostatni Converge wrzucić, jak mam ochotę na ohydnie wysmakowany sludge to sięgnę po Eyehategod, a jak chcę posłuchać czegoś co mnie ściśnie nie tylko za jaja ale i za serce to włączę sobie Neurosis.
A poza tym to idę słuchać Ash Ra Tempel - niech se ten THIS GIFT IS A CURSE robi z tegorocznym metalem co chce. Mam to w dupie :)
A poza tym to idę słuchać Ash Ra Tempel - niech se ten THIS GIFT IS A CURSE robi z tegorocznym metalem co chce. Mam to w dupie :)
- twoja_stara_trotzky
lol, jakie to przewidywalne :DDDD
LOL! Jedno słowo wykrzyczane na Utilitarian znaczy dla mnie więcej niż tuzin takich zespolików jak THIS GIFT IS A CURSE :)
Ja też się przedwczoraj załapałem, żeby nie było, że majtek nie piorę. Przesłuchałem ze trzy numery, i resztę pobieżnie. I w tej chwili jestem na etapie: "straszny, natarczywy hałas". Wiem, że głupio to brzmi. Szczególnie w wypowiedzi miłośnika dźwięków z rodziny BDN, IRM, czy INSTITUT, ale tak to w tej chwili wygląda. Te rozjechane gitary zajebane z Nothingface, czy innego NEUROSIS, a może to DSO, albo MARDUK? Notabene w Leper Colony są te same gitary, jakaś jebana plaga?