RESURGENCY
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- mistrz forumowej ceremonii
Re: RESURGENCY
no ale teraz taka pojebana moda, żeby wszędzie wpływy Autopsy słyszeć
-
- postuje jak opętany!
Szukaliście koszulek Resurgency , nowy wzór do kupienia od zespołu
Poza tym mam jeszcze kilka koszulek ze splitu z Desolator http://hellthrasher.com/shop/category.p ... ategory=10
Poza tym mam jeszcze kilka koszulek ze splitu z Desolator http://hellthrasher.com/shop/category.p ... ategory=10
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Zespół zameldował się w studio w celu nagrania nowego materiału.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- moonfire
- zahartowany metalizator
Dobra wieść. Debiut był świetny.
- AroHien
- rasowy masterfulowicz
Czas najwyższy. Oczekiwania mam spore bo zadebiutowali wyśmienicie.
- KAKAESIAK
- rasowy masterfulowicz
-
Blisko, blisko, coraz bliżej... 21 kwietnia wyjdzie drugi album RESURGENCY „No Worlds...Nor Gods Beyond“. FDA Rec. CD/LP.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
-
zajebisty debiut, ale z perspektywy czasu twierdzę, że ten album jest przytłaczający i wydmuchany, wykalkulowany. jest zbyt wzorcowy i doprowadzony do perfekcji, by był autentyczny.
- moonfire
Bardzo mnie to cieszy.Pacjent pisze:Blisko, blisko, coraz bliżej... 21 kwietnia wyjdzie drugi album RESURGENCY „No Worlds...Nor Gods Beyond“. FDA Rec. CD/LP.
-
O kurde, z tą perfekcją to mnie zaskoczyłeś. Mnie dalej bardzo robi ten materiał, z tym, że jak na mój gust to ma pewien mankament, a w zasadzie go nie ma bo to tylko chyba moje widzimisię. Chodzi o to, że od początku mam wrażenie, że dobrze by zrobiło ich muzyce trochę więcej przestrzeni, trochę więcej rozedrganej perkusji i "nieprzytłumionych" riffów, momentami aż się prosi o takie freejebnięcie w struny jak w otwierającym kawałku i trochę więcej "dłużej wybrzmiewających" talerzy.byrgh pisze:zajebisty debiut, ale z perspektywy czasu twierdzę, że ten album jest przytłaczający i wydmuchany, wykalkulowany. jest zbyt wzorcowy i doprowadzony do perfekcji, by był autentyczny.
- Harlequin
A tym est co napisałś to musze sie zgodzić, niemniej jednak jest to jeden z nieliczch albumów ostatnich kilku lat, którego nie sprzedałem jeszcze :) Lubie do niego wrócić, dlatego chętnie posłucham dwojki. Niemniej zauwazyłem, że jednak muzyczna jakość wypustów z FDA Rekordz jest na moje ucho wybitnie krótkotrwała a w 95% nawet zerowa.est pisze:O kurde, z tą perfekcją to mnie zaskoczyłeś. Mnie dalej bardzo robi ten materiał, z tym, że jak na mój gust to ma pewien mankament, a w zasadzie go nie ma bo to tylko chyba moje widzimisię. Chodzi o to, że od początku mam wrażenie, że dobrze by zrobiło ich muzyce trochę więcej przestrzeni, trochę więcej rozedrganej perkusji i "nieprzytłumionych" riffów, momentami aż się prosi o takie freejebnięcie w struny jak w otwierającym kawałku i trochę więcej "dłużej wybrzmiewających" talerzy.byrgh pisze:zajebisty debiut, ale z perspektywy czasu twierdzę, że ten album jest przytłaczający i wydmuchany, wykalkulowany. jest zbyt wzorcowy i doprowadzony do perfekcji, by był autentyczny.
- moonfire
Dzisiaj wróciłem do debiutu i muszę powiedzieć, że wytrzymał próbę czasu. Bardzo podoba mi się na nim poziom agresji nieznacznie łagodzony greckimi melodiami. Krótka petarda, na pewno podoba mi się bardziej niż debiut Dead Congregation.
-
IMO te "greckie melodie" to jasny ukłon w stronę debiutu Demigod. zaskakujące, jak różnie można postrzegać tę samą płytę - mam na myśli czyjeś porównanie Resurgency do Dismember sprzed lat ;)
- moonfire
Mi się te greckie melodie kojarzą z wczesnym Septic Flesh: dwiema pierwszymi płytami.byrgh pisze:IMO te "greckie melodie" to jasny ukłon w stronę debiutu Demigod. zaskakujące, jak różnie można postrzegać tę samą płytę - mam na myśli czyjeś porównanie Resurgency do Dismember sprzed lat ;)
-
Bardzo dobry ten nowy kawałek:
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
- moonfire
Faktycznie, dobry ten nowy numer. Mnie kojarzy się z dwoma pierwszymi Vaderami, muzycznie bardziej z debiutem, werbel zaś z dwójką. Natomiast różnicą jest fakt większej, niemal zwierzęcej dzikości w tym numerze. Jeśli cała płyta będzie taką petardą, to świetnie.
- Sybir
O ile próbka z YouTube oddaje stan faktyczny, to po stronie różnic zapisałbym jeszcze lepszą produkcję perkusji, skoro już padło magiczne słowo "werbel" ;)
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- Harlequin
Za 11 dni płyta wyjdzie nakładem FDA Recordz. Preodery juz mozna robić, m.in. tu:
http://www.emp-shop.pl/art_352478/
- moonfire
Poczekam na SMG lub Hellthrasher. U Niemca drogo.Harlequin pisze:Za 11 dni płyta wyjdzie nakładem FDA Recordz. Preodery juz mozna robić, m.in. tu:
- Harlequin
Jakies opinie, pierwsze wrażenia, itp?