CONVERGE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: CONVERGE
Radykalnie podszedłeś do tematu. Zatem uważasz "All We Love We Leave Behind" za najlepszy materiał Converge?
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
Napisałem, że "All We Love..." to dla mnie najlepsza płyta 2012 r i tyle :) Nie znam jeszcze wszystkich płyt Converge, więc absolutnie nie mogę stwierdzić, czy jest to w ogóle ich najlepsza płyta.
Słucham tej ostatniej płyty CONVERGE i póki co nie chwyta mnie za gardło, ale czuję że ma potencjał i jeszcze sporo czasu z nią spędzę.
- Nerwowy
- zahartowany metalizator
No Szron to nie jest...Maria Konopnicka pisze:Słucham tej ostatniej płyty CONVERGE i póki co nie chwyta mnie za gardło, ale czuję że ma potencjał i jeszcze sporo czasu z nią spędzę.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
;))))))))
Nie, myślałem, że Converge to uboczny projekt gości ze Szron, bo muzyka praktycznie identyczna :)Nerwowy pisze:No Szron to nie jest...Maria Konopnicka pisze:Słucham tej ostatniej płyty CONVERGE i póki co nie chwyta mnie za gardło, ale czuję że ma potencjał i jeszcze sporo czasu z nią spędzę.
- dr Kill
- postuje jak opętany!
Ostatni Converge jest zajebisty. Kiedy słuchałem "No Heroes" wadą był bardzo intensywny wokal. Przy dłuższym posiedzeniu męczył mnie. Tutaj jest nieprzekombinowany, brzmi tak jak powinien. Dodatkowo riffy są tak chwytliwe, że album podszedł mi od pierwszego odsłuchu. Bardzo dobre, mocne brzmienie, żadnego plastiku, który dla mnie jest pewnym mankamentem szczególnie jeżeli chodzi o perkusje. Przy takim "Trespasses" nie da się siedzieć spokojnie, a z drugiej strony "Coral Blue" wprowadza w miły trans. Na prawdę ciekawa płyta.
- ultravox
SZRONVERGE!Maria Konopnicka pisze:Nie, myślałem, że Converge to uboczny projekt gości ze Szron, bo muzyka praktycznie identyczna :)Nerwowy pisze:No Szron to nie jest...Maria Konopnicka pisze:Słucham tej ostatniej płyty CONVERGE i póki co nie chwyta mnie za gardło, ale czuję że ma potencjał i jeszcze sporo czasu z nią spędzę.
-
- w mackach Zła
W takim razie posłuchaj "When forever comes crashing" hehe.GrzesiekP pisze:. Kiedy słuchałem "No Heroes" wadą był bardzo intensywny wokal. .
Co do ostatnie płyty - na pewno daje radę, słucha sie nieźle. Z pewnioscią lepsza od tego gniota Axe to fail.
- dr Kill
- postuje jak opętany!
Warto odkopać temat ze względu na zajebisty teledysk który wrzucili jakiś czas temu do sieci:
[youtube][/youtube]
Ogólnie ten album to straszna kosa. Nic się nie zmieniło. Masa dobrych pomysłów, chwytliwych zagrywek, świetne brzmienie. Nic tylko słuchać, co właśnie czynię.
[youtube][/youtube]
Ogólnie ten album to straszna kosa. Nic się nie zmieniło. Masa dobrych pomysłów, chwytliwych zagrywek, świetne brzmienie. Nic tylko słuchać, co właśnie czynię.
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
Spotkałem dziś w naszym polskim Lidlu człowieka w t-shircie CONVERGE, pozdrowiłem go szczerze, a teraz odświeżam ich dyskografię i po raz kolejny prędko spać nie pójdę.
- Drone
Wczoraj przesłuchałem ostatnie CONVERGE, tj. "All We Love We Leave Behind" i żałuję, że tak późno. Doskonała płyta, doskonała.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- Sybir
^ Koncertowo ten materiał również bdb.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- Harlequin
A mi jakos dziwnym trafem bardzo podchodzi "Axe To Fall". nie wiem czemu, ale tam jest ten typ łupnia któy mi robi
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Porządna płyta. Nie rozumiem zarzutów.Harlequin pisze:A mi jakos dziwnym trafem bardzo podchodzi "Axe To Fall". nie wiem czemu, ale tam jest ten typ łupnia któy mi robi
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- KAKAESIAK
- rasowy masterfulowicz
zazdroszczęSybir pisze:^ Koncertowo ten materiał również bdb.
In a world of compromise...some don't
- KAKAESIAK
- rasowy masterfulowicz
kilka wieśći z ich obozu :
kilka koncertów w Europie wszystkie prócz ostatniego w ramach Deathwish Fest 2015, trzeba przemyśleć opcję Berlina bo skład niszczy :
05/30: London, UK @ ULU (DW Fest Europe) w/ Trap Them, Harm's Way, YAITW
05/31: Hasselt, Belgium @ Muziekodroom (DW Fest Europe) w/ Trap Them, Harm's Way, YAITW
06/01: Paris, France @ Trabendo (DW Fest Europe) w/ Trap Them, Harm's Way, YAITW
06/02: Geneve, Switzerland @ L'Usine (DW Fest Europe) w/ Trap Them, Harm's Way, YAITW
06/03: Karlsruhe, Germany @ Substage (DW Fest Europe) w/ Trap Them, Harm's Way, YAITW
06/04: Berlin, Germany @ SO36 (DW Fest Europe) w/ Trap Them, Harm's Way, YAITW
06/05: Koln, Germany @ Essigfabrik (DW Fest Europe) w/ Trap Them, Harm's Way, YAITW
06/06: Nijmegen, Holland @ Forta Rock w/ Slipknot, Lamb of God, Exodus, Clutch, Red Fang, and more
zagrają tez na festiwalu w Bristolu w zacnym towarzystwie na Temples Festival :

dałbym sobie głowę uciąć, że widziałem info, że planują nagranie nowej płyty na 2015 rok, ale nie mogę tego info znaleźć
kilka koncertów w Europie wszystkie prócz ostatniego w ramach Deathwish Fest 2015, trzeba przemyśleć opcję Berlina bo skład niszczy :
05/30: London, UK @ ULU (DW Fest Europe) w/ Trap Them, Harm's Way, YAITW
05/31: Hasselt, Belgium @ Muziekodroom (DW Fest Europe) w/ Trap Them, Harm's Way, YAITW
06/01: Paris, France @ Trabendo (DW Fest Europe) w/ Trap Them, Harm's Way, YAITW
06/02: Geneve, Switzerland @ L'Usine (DW Fest Europe) w/ Trap Them, Harm's Way, YAITW
06/03: Karlsruhe, Germany @ Substage (DW Fest Europe) w/ Trap Them, Harm's Way, YAITW
06/04: Berlin, Germany @ SO36 (DW Fest Europe) w/ Trap Them, Harm's Way, YAITW
06/05: Koln, Germany @ Essigfabrik (DW Fest Europe) w/ Trap Them, Harm's Way, YAITW
06/06: Nijmegen, Holland @ Forta Rock w/ Slipknot, Lamb of God, Exodus, Clutch, Red Fang, and more
zagrają tez na festiwalu w Bristolu w zacnym towarzystwie na Temples Festival :

dałbym sobie głowę uciąć, że widziałem info, że planują nagranie nowej płyty na 2015 rok, ale nie mogę tego info znaleźć
- KAKAESIAK
- rasowy masterfulowicz
przypomnienie dla zapominalskich - Czwartek 4 czerwca Berlin klub SO 36, konkretny zestawik :

CONVERGE
TRAP THEM
HARM"S WAY
YOUNG AND IN THE WAY

CONVERGE
TRAP THEM
HARM"S WAY
YOUNG AND IN THE WAY
- harvestman
- weteran forumowych bitew
[youtube][/youtube]
Premiera w piątek a w środku takie cuda
3 X Blu-ray set
Blu-ray Disc 1:
A full 20 song Converge set from their Union Transfer (Philadelphia, PA) stop on their "All We Love We Leave Behind" tour. Filmed with multiple camera angles and edited by Jimmy Hubbard (Guitar World, Vice). The live audio was mixed by Kurt Ballou at God City and mastered by engineer Alan Douches at West West Side (Motorhead, The Dillinger Escape Plan). Presented in both 5:1 Surround Sound (exclusive to the Blu-ray) and Stereo configurations for the ultimate chaotic live experience. An HD-Digital Download (in Stereo) of this set is also provided in this edition.
Blu-ray Discs 2 and 3:
Collectively over 15 hours of live, rare, and previously unseen footage spanning over a decade in the life of Converge. Chronologically presented over two Blu-ray discs, this collection features international live performances, interviews, features, music videos, covers, and more.
Premiera w piątek a w środku takie cuda
3 X Blu-ray set
Blu-ray Disc 1:
A full 20 song Converge set from their Union Transfer (Philadelphia, PA) stop on their "All We Love We Leave Behind" tour. Filmed with multiple camera angles and edited by Jimmy Hubbard (Guitar World, Vice). The live audio was mixed by Kurt Ballou at God City and mastered by engineer Alan Douches at West West Side (Motorhead, The Dillinger Escape Plan). Presented in both 5:1 Surround Sound (exclusive to the Blu-ray) and Stereo configurations for the ultimate chaotic live experience. An HD-Digital Download (in Stereo) of this set is also provided in this edition.
Blu-ray Discs 2 and 3:
Collectively over 15 hours of live, rare, and previously unseen footage spanning over a decade in the life of Converge. Chronologically presented over two Blu-ray discs, this collection features international live performances, interviews, features, music videos, covers, and more.
- Nerwowy
Fajno, ale już by się nowa płyta studyjna przydała.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.