MORDRED

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
Rattlehead
zahartowany metalizator

Re: MORDRED

22-11-2012, 22:39

Tak se teraz myślę, czy ja tu coś mogę popierdolić o Next Room znając ją zaledwie od wczoraj?! Ha kurwa śmiechu warte fucktycznie.

edit: ale przynajmniej trzecia strona jest :)
support music, not rumors
Awatar użytkownika
Drone
mistrz forumowej ceremonii

22-11-2012, 22:42

Oj, tam może chociaż ktoś coś sprawdzi. Z Tricepsem się nie będę już kłócił, zostanę przy swoim zdaniu - ja po prostu kocham trójkę MORDRED i nic mnie nie przekona, że to jest niewyróżniająca się płyta.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Awatar użytkownika
Rattlehead
zahartowany metalizator

22-11-2012, 22:44

ale fakt faktem robi powoli mi maleńkie kuku. Znak tego jest taki, że będzie z tego miłość, niewątpliwie.
Jakby ktoś miał do opierdolenia na winylu w podobnych cenach co poprzedniczki udało mi się sprawić, to chętnie zanabędę.
Awatar użytkownika
Drone

22-11-2012, 22:47

Jak gdzieś zobaczysz winyl, to daj mi cynk i vice versa :)
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

22-11-2012, 22:48

Drone pisze:Oj, tam może chociaż ktoś coś sprawdzi. Z Tricepsem się nie będę już kłócił, zostanę przy swoim zdaniu - ja po prostu kocham trójkę MORDRED i nic mnie nie przekona, że to jest niewyróżniająca się płyta.
No wlasnie, sam wskazales, ze mylisz prywatne sympatie z trzezwa ocene a subiektywizm uczuc z obiektywizmem rzeczywistosci :) Ja lubie wiele plyt ale jestem w stanie w miare trzezwo ocenic ich miejsce w szeregu. Tez lubie Mordred, inne byc moze bardziej, moze stad ocena moja taka a nie inna ale oni nikogo nie wyprzedili, bo zami sie zalapali na fale.

W wypadku 3 Mordred - plyta, ktora wyprzedzila wszysztko w roku 1994, w gatunku, ktory juz istnial conajmniej od 5 lat :D
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Triceratops

22-11-2012, 22:52

Rattlehead pisze:Tak se teraz myślę, czy ja tu coś mogę popierdolić o Next Room znając ją zaledwie od wczoraj?! Ha kurwa śmiechu warte fucktycznie.

edit: ale przynajmniej trzecia strona jest :)
Od wczoraj znasz i wojujesz? ;))

Ja ci moge zapierdolic funkowa liste, wybiore co lepsze kawalki i nagle ze zdumieniem spostrzezesz, ze kurwa w chuj kapel tak gralo i wbrew pozorom niektore moglbys nazwac rownie rewolucyjnymi :D
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Drone

22-11-2012, 22:52

Triceps, cały czas mówisz o dwóch pierwszych albo jako trójkę traktujesz epkę "Visions". A ja mówię o "The Next Room", która jest inna. I muzycznie, i wokalnie, i brzmieniowo, i produkcyjnie.
Awatar użytkownika
Rattlehead
zahartowany metalizator

22-11-2012, 22:56

Triceratops pisze:W wypadku 3 Mordred - plyta, ktora wyprzedzila wszysztko w roku 1994, w gatunku, ktory juz istnial conajmniej od 5 lat :D
Oj kurwa to moja wina, ja tak se jebłem po zaledwie kilku odsłuchach trójki. Choć namieszali na niej zajebiście i dalej nie jestem przekonany, czy ktoś w podobnych kategoriach stworzył mniej więcej coś takiego. W ramach pokuty mogę z pełną świadomością załączyć na słuchawkach Rust in Peace
Awatar użytkownika
Triceratops

22-11-2012, 22:59

Drone. Visions to Epka, 6 utworow jezeli sie nie myle, o, siegnalem na polke, zgadza sie, stoi lekkopochylona miedzy Morgoth - Odium a Aftermath - Eyes Of Tommorow ;)). Jezeli bym ja liczyl jak plyte to Atom Seed by mialo 6 plyt, Mindfunk 4 etc etc.
Wiec mowie o The Next Room. Tez lubie te plyte , moze i bardzo, bo pierwszych dwoch juz wieki nie sluchalem a te sobie czasami jeszcze zarzuce ale mam swiadomosc, ze robili swoje pomysly ale nikogo nie wyprzedzili. Chyba, ze mowa o thrashu z ktorego wyszli to i owszem, jakby bylo co wyprzedzac, gatunek, ktory konal w tych latach. Nie chce rzucac tekstu, ze takich bylo na peczki, bo zaraz mnie zagonisz do siermieznej pracy przy wrzucaniu chocby 10 kawalkow a na to raczje nie mam czasu.
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Rattlehead
zahartowany metalizator

22-11-2012, 23:00

Triceratops pisze:Ja ci moge zapierdolic funkowa liste, wybiore co lepsze kawalki i nagle ze zdumieniem spostrzezesz, ze kurwa w chuj kapel tak gralo i wbrew pozorom niektore moglbys nazwac rownie rewolucyjnymi :D
Z tym że ja tu nie dostrzegam tylko funk, groove. To jest przeplatanych sporo różnych patentów. Moim zdaniem nie trzeba znać tego 40 lat żeby dostrzec tu 'wielokulturowość muzyczną'.

Jedziemy chłopaki, dziś jeszcze pęknie 5 stron ;)
Awatar użytkownika
Triceratops

22-11-2012, 23:02

Rattlehead pisze:
Triceratops pisze:W wypadku 3 Mordred - plyta, ktora wyprzedzila wszysztko w roku 1994, w gatunku, ktory juz istnial conajmniej od 5 lat :D
Oj kurwa to moja wina, ja tak se jebłem po zaledwie kilku odsłuchach trójki. Choć namieszali na niej zajebiście i dalej nie jestem przekonany, czy ktoś w podobnych kategoriach stworzył mniej więcej coś takiego. W ramach pokuty mogę z pełną świadomością załączyć na słuchawkach Rust in Peace
:D
W ramach pokuty zapodaj sobie Uplift Mofo Party Plan i Mother's MIlk wiadomo kogo, wtedy wykminisz, kto pierwszy rozkrecil kolo zamachowe. Te rapowane dodatki, deciaki i inne przystawki to bylo tylko dekorowanie tortu, ktory uupiekl ktos inny ;))

popaczno, 1987 rok, to byla masa
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Rattlehead
zahartowany metalizator

22-11-2012, 23:09

Triceratops pisze:popaczno, 1987 rok, to byla masa
No nie wiem, ja jestem Triceps chłop prosty, wychowany na skubaniu gesi w remizie na niedzielny obiad, ale dla mnie to jest jednak inna para korkotrampków. Goście jak jebli te hophipowe patenty wymieszane z funkowymi naleciałościami tak jechali przez kilka płyt. A te Mordredowskie chuje poplątali tą trzecią płytę takimi stylami, że co kawałek to nie wiadomo co się wydarzy.
Awatar użytkownika
Triceratops

22-11-2012, 23:17

Rattlehead pisze:Goście jak jebli te hophipowe patenty wymieszane z funkowymi naleciałościami tak jechali przez kilka płyt
No ladnie, spore zaleglosci widze...... :D

Nie bede sie sprzeczal o to co kto czuje. Bez sesu sie sprzeczac o plyte, ktora sie lubi, a ze ocena inna no coz...... funk/groove/rap/chujwieco-metal to byl jeden z moich ulubionych gatunke w owych czasach. Ja tak to widze, plyta dobra ale mocno spozniona wiec jak mogla kogos wyprzedzic, to tak w polsce chcieli nagrywac new romantic na poczatku lat 90 kiedy gatunek zdechl w okolicach 3 plyty Talk Talk ;) Nie bylo kogo wyprzedzac
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Drone

22-11-2012, 23:21

Kolega Rattlehead dobrze mówi - jedyne, co jest ewentualnie zbliżone rozmachem, klimatem i wysmakowaniem do trójki MORDRED, to "Album Of The Year" FTM (2 lata później) i trochę mniej "A King For A Day..." (rok później).
Awatar użytkownika
Rattlehead
zahartowany metalizator

22-11-2012, 23:26

Triceratops pisze: Nie bede sie sprzeczal o to co kto czuje. Bez sesu sie sprzeczac o plyte, ktora sie lubi,
ale ja jeszcze nie wiem czy ja lubię, bo znam od wczoraj. Z tymi red hotami tok jebłem pobieżnie, bo szczerze nie jestem na tyle świadomy co do gatunków muzycznych jakimi operowali. Z tego z czym podkreślam pobieżnie zdołałem się zapoznać, nie zauważam tylu naleciałości stylistycznych w jednym wydawnistwie co na trójce Mordred. Reasumując nie jetem jakimś ekspertem w tym teamcie. The Next Room znam od wczoraj :) i na tyle co zdołałem wyłapać to dla mnie jest bardzo bogata muzycznie. A jeszcze jak uświadomię sobie, że nagrali coś takiego jak Fool's Game i In This Life (którymi swego czasu jarałem się dosyć) to na trójce ma bombę.
Awatar użytkownika
Triceratops

23-11-2012, 10:56

Rattlehead pisze:Z tymi red hotami tok jebłem pobieżnie, bo szczerze nie jestem na tyle świadomy co do gatunków muzycznych jakimi operowali.
Imho tracisz, naprawde. Moze ostatnie plyty nie sa imponujace ale od polowy lat 80 do prawie polowy 90 to byl fajny zespol.
woodpecker from space
Awatar użytkownika
hcpig

23-11-2012, 11:33

Do Clfrnctn potem szajse. Taste the Pain!
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
Morbid Marcin
weteran forumowych bitew

23-11-2012, 18:56

jesli kogos zainspirowal temat to mam na zbyciu fool's game cd - 1 wyd. noise 89, stan niemal idealny. propozycje finansowe lub wymiany na PM
Awatar użytkownika
Kraft
weteran forumowych bitew

23-11-2012, 18:56

Drone pisze:Kolega Rattlehead dobrze mówi - jedyne, co jest ewentualnie zbliżone rozmachem, klimatem i wysmakowaniem do trójki MORDRED, to "Album Of The Year" FTM (2 lata później) i trochę mniej "A King For A Day..." (rok później).
Znasz Prong z tego okresu i wcześniej? Fakt, oni się w skrecze specjalnie nie bawili, ale to jest poziom wręcz kultowy. A co powiesz o Psalm 69? Bo tu już odchodzą wszelkiego rodzaju fuzje, abstrahując od tego że jest wybitną płytą po prostu. Bardziej mainstreamowe Jane's Addiction, czy też jedynka Korn i Burn My Eyes, które, co tu dużo gadać - namieszały znacznie bardziej niż trójka Mordred. Gdzieś tam po drodze Primus, Infectious Grooves i przede wszystkim pionierzy groove metalu (nie, nie mam na myśli hamburgerowej Pantery) czyli Anthrax z Sound Of White Noise i Persistence Of Time. No, nie można powiedzieć w żadnym wypadku, że było Mordred, FTM i pustynia dookoła.
Awatar użytkownika
Rattlehead
zahartowany metalizator

23-11-2012, 19:03

No nie można to fakt, ale wymienione przez Ciebie kapele, nijak się jednak mają do trójki Mordred.
Triceratops pisze:Imho tracisz, naprawde. Moze ostatnie plyty nie sa imponujace ale od polowy lat 80 do prawie polowy 90 to byl fajny zespol.
aaa nie wiem, jakoś mnie zawsze wkurwiał ten zespół.
ODPOWIEDZ