Body Count - Manslaughter

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
moonfire
zahartowany metalizator

Re: Body Count - Manslaughter

28-03-2017, 19:02

Kolejny kawałek. Płyta zapowiada się bardzo dobrze.

[youtube][/youtube]
Awatar użytkownika
gelO
rasowy masterfulowicz

31-03-2017, 09:20

Noz kurwa, ale dopierdolili z ta plyta! Będzie słuchane milion razy.
neuro
postuje jak opętany!

31-03-2017, 20:16

Jebani

[youtube][/youtube]

mogliby to na płytę nagrać :)
Hellrocker
w mackach Zła

03-04-2017, 16:26

Nowy album rewelacja, jest pasja, wspomniana wiarygodnosc, wkurwienie i aktualnosc tematu. Nie mialem kontaktu z tym zespolem jakos od lat 90-tych, gdy Polsat transmitowal ich koncert z Sopotu, a ja czekalem wtedy na Paradise Lost, hehe, wiec czym predzej nadrabiam zaleglosci.
Awatar użytkownika
Anthropophagus
w mackach Zła
Lokalizacja: Kondominium Rosyjsko-Niemieckie pod Żydowskim zarządem powierniczym

03-04-2017, 17:48

neuro pisze:Jebani

[youtube][/youtube]

mogliby to na płytę nagrać :)
No przecież nagrali ;) Płyta w pytkę zgodnie z oczekiwaniami ale szkoda, że nie jest dłuższa. Będzie słuchane po stokroć.
"Dla mnie to jest naród zesrany a nie naród wybrany".
- Piotr Rybak
neuro
postuje jak opętany!

03-04-2017, 20:20

Anthropophagus pisze:
neuro pisze:Jebani

No przecież nagrali ;)
O jak miło, posłuchali :)

Płyta w trakcie badania, na razie mocno dobrze!
tomaszm
mistrz forumowej ceremonii

03-04-2017, 23:05

Nie słuchałem jeszcze całości ale już teraz wiem,że czarnuchy dały radę. Shoot to kill.
Awatar użytkownika
Żułek
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

04-04-2017, 00:08

ja nic nie mam do Ice-T
ja go nawet lubie, serio ale w filmach, zwłaszcza w Surviving The Game i Trespass
może sobie nawet rapować mi to lotto ale od metalu wara :P
przesłuchałem 2 numery z ciekawości (dla gości) i dałem se spokój :P
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
neuro
postuje jak opętany!

04-04-2017, 11:11

Żułek pisze: może sobie nawet rapować mi to lotto ale od metalu wara :P
"(...)
Who gave them fuckin' niggas
Those rock guitars?
Who let 'em in the club?
Did you make 'em pay?
Who let 'em on the stage?
Whose lettin' 'em play?
Don't they know rock's just for whites
Don't they know the rules?
Those niggas are too hard core
This shit ain't cool.
(...)
Body Count, muthafucka.
And those of you that don't like it
Can suck, my muthafuckin' dick, ha, ha, ha, ha."

There goes the neighborhood!"

[youtube][/youtube]

:D
Awatar użytkownika
WaszJudasz
zahartowany metalizator

04-04-2017, 12:03

Wokale w Raining Blood nagrał lepsze, niż śpiewak jakiegokolwiek metalowego zespołu, który brał się za coverowanie tego kawałka.
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
Awatar użytkownika
Żułek

04-04-2017, 12:44

WaszJudasz pisze:
Wokale w Raining Blood nagrał lepsze, niż śpiewak jakiegokolwiek metalowego zespołu, który brał się za coverowanie tego kawałka.
jakoś nie chce mi się wierzyć ale sprawdze w wolnej chwili jak nie zapomne ;)
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

Bambi
rasowy masterfulowicz

04-04-2017, 13:28

Dziś kupiłem i pierwszy obrót za mną! Jest wkurwienie, moc, ciężar i doskonały feeling!jest bardzo ale to bardzo dobrze. A cover slayer najlepszy jaki dotychczas słyszałem. Wokale mistrz, powyższy kolega nie kłamie!
HAILSA!!!!!
Awatar użytkownika
WaszJudasz
zahartowany metalizator

04-04-2017, 14:56

Swoja droga urzeka mnie, że w erze djentów, defkorów, metalkorów i posthardkorów i tym podobnych można przy użyciu w sumie już archaicznych (bo powiedzmy sobie szczerze, rap-metal zestrzał się błyskawicznie) środków nagrać album - w sumie albumy, bo tyczy się też przedostatniej płyty - tak kurewsko soczysty i świeży. Miło pomyśleć, że pasja, wyrazistość i autentyczny wkurw wciąż robią robotę.
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
neuro
postuje jak opętany!

04-04-2017, 18:02

WaszJudasz pisze:Swoja droga urzeka mnie, że w erze djentów, defkorów, metalkorów i posthardkorów i tym podobnych można przy użyciu w sumie już archaicznych (bo powiedzmy sobie szczerze, rap-metal zestrzał się błyskawicznie) środków nagrać album - w sumie albumy, bo tyczy się też przedostatniej płyty - tak kurewsko soczysty i świeży. Miło pomyśleć, że pasja, wyrazistość i autentyczny wkurw wciąż robią robotę.
W sumie jestem ciekaw, czy gdyby Ice nie był raperem, BC zaliczone zostałoby w ogóle do "rapmetalu", zwłaszcza że tą łatkę dostali po pierwszej płycie, gdzie akurat rapu nie było za bardzo słychać. Zawsze mieli własny styl. A co do energii i wkurwu oraz możliwości wokalnych Ice to zgoda, zadziwiające jak wciąż potrafią. Zwłaszcza, że IceT w przyszłym roku kończy sześćdziesiątkę, Ernie C jest raptem rok młodszy. Wielu innych z czasem dziadzieje, popada w rutynę, no i zwyczajnie biologia ich dopada (choćby Slayer coby daleko nie szukać), a tych jakby czas omijał, albo wręcz przeciwnie - dodawał powera. Niesamowita jest ta płyta, chyba najmroczniejsza i najcięższa rzecz jaką nagrali. Goście też dają radę, nawet dziad Cavalera świetnie tu wypadł.
Awatar użytkownika
moonfire
zahartowany metalizator

05-04-2017, 08:28

Wczoraj odsłuchałem ze Spotify i muszę powiedzieć, że jest doskonale. Z pewnością płyta znajdzie się na szczycie mojego podsumowania. Już "Manslaughter" był bardzo dobry, "Bloodlust" jest jego młodszym, bardziej napakowanym bratem. Słychać tu masę agresji, energii, takiego prosto-w-pysk grania, co nie jest przecież w metalu tak łatwe do osiągnięcia. Z czwórki Overkill, Havok, Warbringer i BC - która w tym roku nagrała thrashmetalowe albumy, ekipa Ice T wygrywa w przedbiegach, mimo tego, że szczególnie Havok i Warbringer nagrali świetne płyty.

Co do coveru Slayer, pełna zgoda z przedmówcami. Nie słyszałem lepszego. Ci czterej Murzyni z pomocą jednego białasa pokazali, szczególnie death i blackmetalowym kapelom, jak powinno podejść się do robienia coveru tej właśnie grupy. Coś pięknego.
Awatar użytkownika
Drone
mistrz forumowej ceremonii

05-04-2017, 16:07

BODYCOUNT nie nagrał słabej płyty - nawet te środkowe mają swój urok. Nową kupuję bez słuchania.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Bambi
rasowy masterfulowicz

05-04-2017, 16:21

Nowa jest jedną z najlepszych w dysko doktorze! A może i najlepszą ! Ale jeszcze muszę się i osluchac żeby potwierdzić ż cala pewnością!
HAILSA!!!!!
Bambi
rasowy masterfulowicz

06-04-2017, 16:22

Ja pierdole ale ta nowa płyta rośnie. Mam ja od 3 dni a już jest najczęściej słuchana tegoroczną płyta
HAILSA!!!!!
Awatar użytkownika
HSVV
w mackach Zła

06-04-2017, 18:00

Żułek pisze:może sobie nawet rapować mi to lotto ale od metalu wara :P
jaki ty kurwa jesteś... no nieważne. proszę, tu masz przykład jak połączyć metal z rapem żeby wyszło tak, żeby metalowi puryści spierdalali w podskokach
[youtube][/youtube]

a nowy Body Count klasa, cover Slayera konkret. z innej beczki oprócz tego i coveru Tori Amos nie słyszałem żadnej godnej interpretacji Raining Blood.

tak w ogóle to tu jest od groma Slayer, ale to żadna nowość właściwie. mocna płyta, pełna adrenaliny, tak ma być.
Maschinengewehr
Aus jeder Galaxie
Heilen wir
Allgemeine Agonie
Awatar użytkownika
Żułek

06-04-2017, 18:08

HSVV pisze:
Żułek pisze:może sobie nawet rapować mi to lotto ale od metalu wara :P
jaki ty kurwa jesteś... no nieważne. proszę, tu masz przykład jak połączyć metal z rapem żeby wyszło tak, żeby metalowi puryści spierdalali w podskokach
[youtube][/youtube]
ale co ma piernik do wiatraka ? ja tu pisałem o konkretnym przypadku (Ice-T) a nie całym nurcie
cover Slayera byłbym fajny w wersji instrumentalnej ;) sorry :P

ODPOWIEDZ