DEPHOSPHORUS

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Pacjent
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: DEPHOSPHORUS

07-06-2017, 19:34

Harlequin pisze:No to można robić preorder, 15 czerwca wysyłka:

https://selfmadegod.com/shop/pl/p/DEPHO ... RDER/19304

Ja dałem im kredyt zaufania i zamowiłem w ciemno, najwyzej nie podejdzie.
Mam nadzieję, że płyta jest jeszcze bardziej porąbana od poprzedniczki. Dobra wiadomość: Karol wydał to w pudełku.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
knaar
rasowy masterfulowicz

07-06-2017, 19:48

Mógłby Karol przy okazji 2 pierwsze płyty na CD wypuścić.
Awatar użytkownika
Harlequin
mistrz forumowej ceremonii

07-06-2017, 19:48

Brałbym wszystkie 3 jak baba z radomia :D
Pacjent

07-06-2017, 19:58

knaar pisze:Mógłby Karol przy okazji 2 pierwsze płyty na CD wypuścić.
Jeśli dobrze kupicie nowy album to nie będzie miał wyjścia. Zatem do dzieła!
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
Jimmy Boyle
rasowy masterfulowicz

07-06-2017, 20:57

Pacjent pisze:
knaar pisze:Mógłby Karol przy okazji 2 pierwsze płyty na CD wypuścić.
Jeśli dobrze kupicie nowy album to nie będzie miał wyjścia. Zatem do dzieła!
Melduję wykonanie zadania!
Pacjent

15-06-2017, 20:03

Płyta już w wypożyczalniach. Przypominam, że najlepsi mają lub za chwilę będą mieli CD :)
Awatar użytkownika
Mental
weteran forumowych bitew

15-06-2017, 22:08

wszystko było ok, dopóki nie wszedł wokalista, czy co to tam z siebie wydaje dźwięki... muzycznie miazga, ale, no kurwa...
You may raise your chalice of nothing
And salute the leech that you are
Pacjent

15-06-2017, 22:43

Mental pisze:wszystko było ok, dopóki nie wszedł wokalista, czy co to tam z siebie wydaje dźwięki... muzycznie miazga, ale, no kurwa...
Jeśli to te same wokale co na "dwójce" to przesadzasz.
Awatar użytkownika
Harlequin

16-06-2017, 06:47

Dajcie znać jak płyta o czy przebili genialne Ravenous Solemnity. Pozdrowionka z Gruzji!
Awatar użytkownika
Harlequin

19-06-2017, 17:25

Póki co z bandcampa, ale zawsze coś. Dobra płyta, ale nie tak zjawiskowa jak Ravenous Solemnity. Zniknął mi gdzies jakiś element dzikości i zaskoczenia obecny na poprzednim pełniaku
Pacjent

21-06-2017, 15:33

Znakomity album! Zespół nie poniósł żadnych strat jeśli chodzi o jakość kompozycji w stosunku do poprzedniej płyty. Pragnę uspokoić także antyfanów wokalisty: jest tak samo jak było. Osobiście lubię to jego rozwrzeszczane skandowanie. Leży mi głównie dlatego, że pozornie idzie odrębnym torem od muzyki, ale pasuje do niej jak ulał. Album należy jednak do perkusisty, który - poza świetną produkcją tego instrumentu - pokazał tutaj cały wachlarz możliwości od połamanych rytmów poprzez punkowe tempa do szybkiej jazdy i wręcz marszowych zwolnień. Świetny kawał muzyki z jednym minusem w postaci czasu trwania płyty. Matematycznie: 24 minuty - odczuwalnie: nie więcej niż kwadrans, głównie dzięki jakości materiału, ale jednak... Kupujcie u Karola, bo może to spowoduje, że chłop wyda na CD "Ravenous Solemnity" i wcześniejsze materiały.
Pelson
rasowy masterfulowicz

23-06-2017, 16:28

Trochę inaczej niż na poprzedniczce. Mniej zapadających w pamięć motywów, mniej oczywistych widocznych ozdobników. A może inaczej... Raczej są one schowane pod bardziej skomasowanym brzmieniem i nie wychodzą tak bardzo na pierwszy plan. Ot taki "Imagination is Future history"- jak się słucha bez nalezytego skupienia to kawałek przelatuje przez głowę, jak się przysiada do słuchania to nadal mozna wyłowić smakowite riffy i aranże.
Pewnie taki miał być zamysł, bo sporo tu punkowej energii i brudu i takiego nicowanego na prymitywizm perkusyjnego łupania.
Ciekaw jestem, jak brzmiałby cały album z bardziej deathmetalowym brzmieniem i mniejszą liczbą linii wokalnych.
Na dzień dzisiejszy, bo za mną tylko kilka odsłuchów, album minimalnie gorszy niż poprzedni i z pewnością trudniejszy, bo nie tak oczywisty. Ale o żadnym rozczarowaniu nie ma mowy.
Rejwan pisze:
29-05-2025, 22:19
polecam poczytać Rothbarda
Pacjent

24-06-2017, 10:04

Pelson pisze:Pewnie taki miał być zamysł, bo sporo tu punkowej energii i brudu i takiego nicowanego na prymitywizm perkusyjnego łupania.
Też zwróciłem uwagę na zaletę tego krążka w postaci jego punkowości. Powinien to przeanalizować kol. Plastek i wydać ostateczny werdykt.
Awatar użytkownika
smooker
w mackach Zła

26-06-2017, 16:23

Nowy krążek to mój pierwszy kontakt z zespołem, bom przeważnie ciekaw na co tym razem się zdecydował Karol. I jak na razie to jestem mile zaskoczony. A jak poczytałem wasze reakcje nt. poprzednich wydawnictw to na pewno będę je sprawdzał.
Awatar użytkownika
Harlequin

01-07-2017, 13:17

Pelson pisze:Trochę inaczej niż na poprzedniczce. Mniej zapadających w pamięć motywów, mniej oczywistych widocznych ozdobników. A może inaczej... Raczej są one schowane pod bardziej skomasowanym brzmieniem i nie wychodzą tak bardzo na pierwszy plan. Ot taki "Imagination is Future history"- jak się słucha bez nalezytego skupienia to kawałek przelatuje przez głowę, jak się przysiada do słuchania to nadal mozna wyłowić smakowite riffy i aranże.
Pewnie taki miał być zamysł, bo sporo tu punkowej energii i brudu i takiego nicowanego na prymitywizm perkusyjnego łupania.
Ciekaw jestem, jak brzmiałby cały album z bardziej deathmetalowym brzmieniem i mniejszą liczbą linii wokalnych.
Na dzień dzisiejszy, bo za mną tylko kilka odsłuchów, album minimalnie gorszy niż poprzedni i z pewnością trudniejszy, bo nie tak oczywisty. Ale o żadnym rozczarowaniu nie ma mowy.
W sumie to napisałeś dokładnie to co myśle o tym wydawnictwie na ten moment, choc z CD poleciało dopiero raz. Płyta będzie słuchana, bo na pewno jest to materiał wymagający.
Awatar użytkownika
Harlequin

03-11-2017, 10:44

Nie macie z deka niedosytu po tym wydawnictwie? Bo mi za chiny nie chce się do niego wracać w przeciwieńtwie do poprzedniego albumu. Z perspektywy czasu czuje lekkie rozczarowanie Impossible Orbits. brakuje tu magii, choc album sam w sobie przynosi dobra a nawet bardzo dobrą muzykę.
bartwa

03-11-2017, 10:58

Harlequin pisze:Nie macie z deka niedosytu po tym wydawnictwie? Bo mi za chiny nie chce się do niego wracać w przeciwieńtwie do poprzedniego albumu. Z perspektywy czasu czuje lekkie rozczarowanie Impossible Orbits. brakuje tu magii, choc album sam w sobie przynosi dobra a nawet bardzo dobrą muzykę.
Nie mam, bo nie słuchałem. I nie zamierzam - Axiom wystarcza mi w zupełności.
Pacjent

03-11-2017, 17:44

Harlequin pisze:Nie macie z deka niedosytu po tym wydawnictwie? Bo mi za chiny nie chce się do niego wracać w przeciwieńtwie do poprzedniego albumu. Z perspektywy czasu czuje lekkie rozczarowanie Impossible Orbits. brakuje tu magii, choc album sam w sobie przynosi dobra a nawet bardzo dobrą muzykę.
Nie mam mowy o rozczarowaniu. Jedynym minusem tej płyty jej jej marny czas trwania. Wracam do niej często, ale muszę uznać fakt, że "dwójka" jest płytą lepszą.
Pacjent

26-12-2017, 20:29

Takie wieści:
"New, fourth album recorded!
As some of you already know, we hit once again Unreal Studio this summer to record our fourth full-length album. We are very excited as this is the first one recorded with a dedicated rhythm section, thanks to our new bass player Kostas Ragiadakos! It will have a different atmosphere than "Impossible Orbits" and we are aiming for a 2018 release."
Pacjent

15-04-2020, 20:36

Nowy album "Sublimation" nadchodzi.
Na razie tylko szkic okładki:
Obrazek
ODPOWIEDZ