Mówisz? W którym miejscu?maciek z klanu pisze:Tak czytam posty w tym temacie i niektórzy widzą w mgle jakąś nową odmianę bm
UADA - Devoid Of Light (2016)
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- WaszJudasz
- zahartowany metalizator
Re: UADA - Devoid Of Light (2016)
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
-
A w metalu jakiś nadgatunek rodem z Zaratustry. Właśnie, popierdoliło?maciek z klanu pisze:Tak czytam posty w tym temacie i niektórzy widzą w mgle jakąś nową odmianę bm, jakieś wizjonerstwo. Czy was popierdolilo koledzy?
- maciek z klanu
- mistrz forumowej ceremonii
Co drugi post że czerpią z mgły, ach och mgła :)
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- WaszJudasz
Nie czerpią, tylko rżną. Ale pytanie było: jak wywnioskowałeś, żemaciek z klanu pisze:Co drugi post że czerpią z mgły, ach och mgła :)
?niektórzy widzą w mgle jakąś nową odmianę bm
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
- maciek z klanu
Z kontekstow postów. Czemu nikt nie pisze z czego rznie mgła itd?
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
Jak słyszysz ze zespół rznie z Venom to piszesz ze rznie z Venom, czy z Motorhead?
- WaszJudasz
Aha, czyli nikt nic takiego tu nie napisał, tylko sobie dośpiewałeś. :)maciek z klanu pisze:Z kontekstow postów.
Bo nie rżnie z niczego. Serio nie słyszysz róznicy między zepsołem w oczywisty sposób inspirowanym innymi badnami i kontynuującym to, co tamte zaczęły, ale robiącym to po swojemu, z wyrazistym własnym charakterem, a ordynarnym rżnięciem? Przecież te ofermy nie tylk ocytują na żywca, ale i skopiowały nawet stronę wizualną:maciek z klanu pisze:Czemu nikt nie pisze z czego rznie mgła itd?
Mgła 2015

UADA 2016

:D
- hcpig
Mgła jest niczym Forgotten Woods Maćku, to chyba oczywiste. Mało jest takich zespołów tyle że w tym przypadku wielka popularność bardzo niszowego grania wprawia metalowców w konsternację, nie wiedzą już jak atakować więc w konsternacji wymyślają na poczekaniu jakieś zarzuty z dupy. Trochę to rozumiem bo w czasach megahajpów, teaserów trailerów i wiecznego pompowania balona mało komu chce się wierzyć że coś furorę bo jest po prostu DOBRE.
Yare Yare Daze
Tak na dobrą sprawę, ile utworów w tym stylu ma Burzum? Tak, żeby bez wątpienia powiedzieć, że to tym właśnie inspirowała się Mgła? Słabo znam teren, przychodzi mi do głowy dosłownie jeden (Hvis Lyset Tar Oss).
-
A Filosofem to pies, czy może nie znasz?Karkasonne pisze:Tak na dobrą sprawę, ile utworów w tym stylu ma Burzum? Tak, żeby bez wątpienia powiedzieć, że to tym właśnie inspirowała się Mgła? Słabo znam teren, przychodzi mi do głowy dosłownie jeden (Hvis Lyset Tar Oss).
No ale nie wypada w jednym rzędzie pisać o tych dwóch zespołach, przy całej pogardzie dla autora Burzum.
Nie myślałem o tym w ten sposób, posłucham dzisiaj pod tym kątem
-
To ja też, ale Hvis..., bo to moze ja czegoś nie pamiętam i przez tę niepamięć nie chwyciłem Twojej myśli przewodniej ;)
No właśnie Hvis mi się zawsze kojarzyło jako taki typowy kawałek który mógłby być kawałkiem Mgły, a Filosofem kojarzył mi się z ambientem, jak Rundtgaing np. No ale posłucham jeszcze i poszukam tej Mgły tam.
-
No tak, ale w połowie masz tam jednak rytmiczny black metal, przynajmniej numerycznie ;)
Słucham i już słyszę że masz rację, np w Jesus Tod, po prostu ma to tak niewiarygodnie złe brzmienie w porównaniu do Mgły, że nie wyłapałem tego ale tak, zagrywki są te same.
- COFFIN
Dobrze was dziewczyny poczytać. Naprawdę:D
'Come the Blessed Madness'
-
- weteran forumowych bitew
Ja pierdole... Mgła, Burzum, a wszystko w kontekście deskorolkowego Uada... Panowie, o ile można was tak nazwać... Pora abyście dostali raka, albo przynajmniej żeby ktoś was zabił. Najlepiej śmiechem.
- pr0metheus
burzum to gral kowery mgly jeszcze na weselu moich starych.
dobry watek. bede obserwowal.
dobry watek. bede obserwowal.
niech to miejsce niebawem zniknie
Pewnie to było wtedy, gdy widziałem Vikernesa w Krakowie na starym dworcu pks przy Bosackiej. Pakował się do Syreny bosto z jakimiś cymbałami.pr0metheus pisze:burzum to gral kowery mgly jeszcze na weselu moich starych.