Zespoły metalowe, które najbardziej się zeszmaciły

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Bloodcult
mistrz forumowej ceremonii

Re: Zespoły metalowe, które najbardziej się zeszmaciły

04-04-2018, 00:14

PETE HELMKAMP
bo się w wywiadzie wstydził przyznać że głosował na Trumpa

DARKTHRONE
za cokolwiek po "The Cult Is Alive"

LAIBACH
za koncert w Korei Północnej

PLASTEK
bo przestał nas - brudasów - orać swoją inteligencją i formalnym wykształceniem
Grzegorz Braun to ruski agent

http://allegro.pl/uzytkownik/bloodcult
Awatar użytkownika
hcpig

04-04-2018, 04:58

dzik pisze: Nie zgadzam się w kwestii Darkthrone
Spoko nic się nie bój, wg Trockiego CtW to najlepszy Darkthrone od czasów TH.
Yare Yare Daze
byrgh
zahartowany metalizator

04-04-2018, 06:34

Karkasonne pisze:
Ogre pisze:Keep of Kallessin - po "Reclaim" to już zupełnie inny zespół, tylko nazwa została ta sama.
Nawet nie wiedziałem, że oni się zaczęli.
Nie jesteryzuj
Karkasonne

04-04-2018, 07:24

byrgh pisze: Nie jesteryzuj
Nie miałem z nimi żadnego kontaktu chyba jeśli chodzi o płyty. Zacząłem słuchać ekstremalnego metalu w okolicach 2003 właśnie i wtedy już wszyscy się z nich śmiali, a ja przez to widziałem tylko teledysk do ,,Ascendant" i z tego co pamiętam to był raczej kiepski nie miał wiele wspólnego z black metalem.
Awatar użytkownika
vicek
zahartowany metalizator

04-04-2018, 07:57

destrukszyn
Awatar użytkownika
ramonoth
rasowy masterfulowicz

04-04-2018, 08:53

Nasum pisze: Morgoth - Feel sorry for the fanatic

Nein, nein, nein. Może pod inną nazwą miało by to walory estetyczne które by do mnie w jakiś sposób przemówiły, ale nie pod szyldem Morgoth.
Jesteś u pani.
Awatar użytkownika
Medard

04-04-2018, 09:54

Nikt jeszcze nie dodał
Kat od Mind Cannibals
Kat & Roman całość
Nostromo
w mackach Zła

04-04-2018, 10:15

Brakuje mi tutaj IN FLAMES. Chyba, że moje stare oczy nie dopatrzyły i ktoś wymienił.
byrgh
zahartowany metalizator

04-04-2018, 10:21

ramonoth pisze:
Nasum pisze: Morgoth - Feel sorry for the fanatic

Nein, nein, nein. Może pod inną nazwą miało by to walory estetyczne które by do mnie w jakiś sposób przemówiły, ale nie pod szyldem Morgoth.
Jesteś u pani.
Morgoth zawsze grał na tyle nietuzinkowy metal, że ta płyta ani, ani nie odstaje od reszty.
Awatar użytkownika
Mental
weteran forumowych bitew

04-04-2018, 12:08

Medard pisze:
Mastodon (płyty wydane po Crack the skye)

hehe, dopiero wtedy ten zespół zaczął mnie interesować.
You may raise your chalice of nothing
And salute the leech that you are
Awatar użytkownika
dzik
zahartowany metalizator

04-04-2018, 13:10

Nostromo pisze:Brakuje mi tutaj IN FLAMES. Chyba, że moje stare oczy nie dopatrzyły i ktoś wymienił.
Bardzo dobry typ. Doskonale tu pasuje.
dobry kościół to kościół spalony
Heretyk

04-04-2018, 15:06

nie chce marudzić, ale zdaje się, ze taki lub podobny temat już był. tylko nie mam czasu szukać

po drugie, jeszcze nim tu wszedłem, już wiedziałem co będzie wymieniane i dlaczego. ogólnie zieeeew
Karkasonne

04-04-2018, 15:15

Jakiś czas temu to zauważyłem
Czarne koszulki na białe zmieniłeś
A miałem Cię kiedyś, za swojego brata
Słuchaliśmy razem Maidenów i KATa

Obciąłeś włosy
Nie nosisz glanów
Stałeś się dla mnie
Zdrajcą Metalu

Kurtkę skórzaną
Kupioną na raty
Bez żalu oddałeś
Matce na szmaty

Zdrajca Metalu!
Pacjent
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

04-04-2018, 16:59

Chwilę człowieka nie ma, a już przylecieli Cyganie i zabrudzili temat zespołami niemetalowymi.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
wolff
rasowy masterfulowicz

04-04-2018, 18:16

pr0metheus pisze:morbid angel
Dla mnie akurat Kingdoms Disdained to jednak odbicie się od dna po dwóch wyjątkowo syficznych poprzedniczkach.
Oczywiście jest to mocna bieda jak na mozliwości tego bandu nie zmienia to jednak faktu, że coś ruszyło do przodu.
Jebać żuli.
Nasum

04-04-2018, 18:24

No właśnie, trzeba by było uściślić definicję zeszmacenia. Morbid Angel na "illud..." popełnił spora gafę, te eksperymentalne "piosenki" były o chuja roztrzasnąć, te bardziej klasyczne jakoś jeszcze się broniły, ale w całości.... zresztą każdy wie. Nowa mimo wszystko podniosła nadszarpniętą reputację i obonie co by ludzie gadali, jest to jednak krok do przodu.

O zeszmaceniu się możemy mówić w przypadku gdy zespół dla pieniędzy - no bo nie oszukujmy się o co - pod wpływem wytwórni odcina się od swojej twórczości coraz bardziej rozmiękczając swoją muzykę, wprowadzając coraz bardziej chwytliwe elementy, nazywając to wszystko progresem, rozwojem, poszukiwaniem nowych form wyrazu. Do jednych to trafia, niektórzy krzywią się w grymasie obrzydzenia...

Tak więc może poszukujmy kapel które w ten właśnie sposób zszargały swoje dobre imię,.
Pacjent

04-04-2018, 18:32

Nacisk kładłbym na zespoły, które zeszły do szamba i tam dobrze się czują, a nie takie, którym przytrafiły się pojedyncze wpadki, eksperymenty itp. Wspomniany tu KATAKLYSM ma pełną świadomość tego, że nagrał dwie wybitne płyty i jak one brzmią, a mimo tego pakuje się z pełną premedytacją w niszę totalnie plastikowego melodyjnego death metalu.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
wolff
rasowy masterfulowicz

04-04-2018, 18:36

Nasum pisze:No właśnie, trzeba by było uściślić definicję zeszmacenia. Morbid Angel na "illud..." popełnił spora gafę, te eksperymentalne "piosenki" były o chuja roztrzasnąć, te bardziej klasyczne jakoś jeszcze się broniły, ale w całości.... zresztą każdy wie. Nowa mimo wszystko podniosła nadszarpniętą reputację i obonie co by ludzie gadali, jest to jednak krok do przodu.

O zeszmaceniu się możemy mówić w przypadku gdy zespół dla pieniędzy - no bo nie oszukujmy się o co - pod wpływem wytwórni odcina się od swojej twórczości coraz bardziej rozmiękczając swoją muzykę, wprowadzając coraz bardziej chwytliwe elementy, nazywając to wszystko progresem, rozwojem, poszukiwaniem nowych form wyrazu. Do jednych to trafia, niektórzy krzywią się w grymasie obrzydzenia...

Tak więc może poszukujmy kapel które w ten właśnie sposób zszargały swoje dobre imię,.

Wytwórnie to raz lecz pamiętajmy, że liderzy kapel nie mają obowiązku napierdalać garażowy łomot, coś mi sie wydaje, że w przypadku MA Trey po prostu miał dość death metalu więc popełnił Illud Divinum Insanus co spotkało się z raczej negatywnym odzewem, czy jednak musiał się z tego tłumaczyć, przepraszać czy było mu przykro i zamknął się w sobie?
Dla jednych to zeszmacenie dla innych zaczerpnięcie swierzego powietrza. Ja ten band dawno zlałem choć szacun za stare dokonania pozostaje, jest w chuj wybornego death metalu.

W mojej opinii Hypocrisy to przykład kapeli która po wysmienitym starcie dość mocno przyjebała w muł ( po Abducted)
A może to był progres :)
Jebać żuli.
Awatar użytkownika
Medard

04-04-2018, 19:45

Pacjent pisze:Nacisk kładłbym na zespoły, które zeszły do szamba i tam dobrze się czują, a nie takie, którym przytrafiły się pojedyncze wpadki, eksperymenty itp. Wspomniany tu KATAKLYSM ma pełną świadomość tego, że nagrał dwie wybitne płyty i jak one brzmią, a mimo tego pakuje się z pełną premedytacją w niszę totalnie plastikowego melodyjnego death metalu.
Te, które wymieniłem dobrze się czują w szambie, oczywiście to różny rodzaj szamba. Każdy zespół można osobno omówić, ale to już było robione na tym forum i po co się powtarzać.
choloKAŁst
zaczyna szaleć

04-04-2018, 21:12

Nasum pisze:No właśnie, trzeba by było uściślić definicję zeszmacenia. Morbid Angel na "illud..." popełnił spora gafę, te eksperymentalne "piosenki" były o chuja roztrzasnąć, te bardziej klasyczne jakoś jeszcze się broniły, ale w całości.... zresztą każdy wie. Nowa mimo wszystko podniosła nadszarpniętą reputację i obonie co by ludzie gadali, jest to jednak krok do przodu.

Czy tu pasuje Infernal War ?
Antysemityzm jest nie do zaakceptowania. Duchowo wszyscy jesteśmy Semitami. - Pius XI
ODPOWIEDZ