Który zespół najbardziej się zeszmacił? ANKIETA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Skaut
- mistrz forumowej ceremonii
Re: Który zespół najbardziej się zeszmacił? ANKIETA
Temat, gdzie wszyscy mogą głównie poklepać się po pleckach bo będzie nakurwianie na podobne zespoły. O wiele ciekawszym wydaje mi się znalezienie takiego zespołu, który grał gówno i nagle zaczął wydawać złote jaja.
A w temacie: brakuje Opeth, który udaje, że umie w lata 70
A w temacie: brakuje Opeth, który udaje, że umie w lata 70
Coś tam było! Człowiek!
- vicek
- zahartowany metalizator
Skaut pisze:O wiele ciekawszym wydaje mi się znalezienie takiego zespołu, który grał gówno i nagle zaczął wydawać złote jaja.
A
Będzie ciężko , zazwyczaj pierwsze płyty najlepsze.
-
Chyba nie ruchales dawno.Skaut pisze:A w temacie: brakuje Opeth, który udaje, że umie w lata 70
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
DEATHSPELL OMEGA i BLUT AUS NORD.Skaut pisze:Temat, gdzie wszyscy mogą głównie poklepać się po pleckach bo będzie nakurwianie na podobne zespoły. O wiele ciekawszym wydaje mi się znalezienie takiego zespołu, który grał gówno i nagle zaczął wydawać złote jaja.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- vicek
DSO ma zajebiste pierwsze materiały .Pacjent pisze:DEATHSPELL OMEGA i BLUT AUS NORD.Skaut pisze:Temat, gdzie wszyscy mogą głównie poklepać się po pleckach bo będzie nakurwianie na podobne zespoły. O wiele ciekawszym wydaje mi się znalezienie takiego zespołu, który grał gówno i nagle zaczął wydawać złote jaja.
To proste. Voivod. Oni podobno w ogóle nie potrafili grać, ledwo trzymali instrumenty, a R... to niezrozumiała i bełkotliwa kakofonia nieudolnie nagrana za dwieście dolców , nadająca się jedynie do spuszczenia w sraczu. Niewiarygodne, że ta sama kapela po zaledwie trzech latach, nagrywa Nothingface...
- vicek
a ja uważam rrröööaaarrr za najlepszy materiał .535 pisze:To proste. Voivod. Oni podobno w ogóle nie potrafili grać, ledwo trzymali instrumenty, a R... to niezrozumiała i bełkotliwa kakofonia nieudolnie nagrana za dwieście dolców , nadająca się jedynie do spuszczenia w sraczu. Niewiarygodne, że ta sama kapela po zaledwie trzech latach, nagrywa Nothingface...
Kolejny przykład to Slayer. Najpierw nieudolna kopia, potem jakieś przebitki z pogłosami, następnie mocno przereklamowana, głównie przez dzisiejszych trzydziestolatków trójka i eksplozja geniuszu w 1988. Bez problemu można znaleźć takie kapele. Weźmy przykładowo Metallikę. Chyba nie muszę pisać , że zaczynali od łomotu i przypominać który album jest złotym jajem?
- Deathhammer66
- w mackach Zła
Nie znam wczesnego DsO, ale w drugim przypadku - totalna bzdura. Co prawda najlepszym materiałem BaN jest "The Work Which Transforms God", ale debiut i dwójka są tuż za nim. W szczególności pierwsza "Memoria Vetusta" to genialny album, przecież to kapitalny mix BATHORY i wczesnego IMMORTAL, z nutą(dość sporą) własnego charakteru. Wspaniałe są melodie na tej płycie, ale i nie brakuje jej wkurwu i pazura.Pacjent pisze:DEATHSPELL OMEGA i BLUT AUS NORD.Skaut pisze:Temat, gdzie wszyscy mogą głównie poklepać się po pleckach bo będzie nakurwianie na podobne zespoły. O wiele ciekawszym wydaje mi się znalezienie takiego zespołu, który grał gówno i nagle zaczął wydawać złote jaja.
Debiut zaś to jedna z najlepszych fuzji ambientu z bm, w zasadzie ustępująca chyba tylko dziełom Varga. No i co ma jeszcze tak perfekcyjny zimowy klimat? Chyba tylko Paysage d'hiver.
-
- postuje jak opętany!
Pantera mi przychodzi do głowy.vicek pisze:Skaut pisze:O wiele ciekawszym wydaje mi się znalezienie takiego zespołu, który grał gówno i nagle zaczął wydawać złote jaja.
A
heykvísl og ofn
- iGrinder
- postuje jak opętany!
Każdy z wymienionych zespołów poszedł własną drogą i najczęściej nie są to najlepsze wybory. Zabrakło mi tu "Pomorskiej Bestii", której liderowi chemioterapia ewidentnie nie posłużyła.
Those who don't wear the Devil's Mark shall burn in Crematories of Eternal Hell
- uglak
faktycznie pomorska bestia marketingu nadaje sie tutaj duzo lepiej niz Tiamat, ktory mial slabsze plyty, ale zadna z nich sie nie zeszmacil.
do listy moge dorzucic jeszcze In Flames.
do listy moge dorzucic jeszcze In Flames.
Guilty of being right
- dzik
Tak, In Flames to bardzo dobry typ.
dobry kościół to kościół spalony
- trup
Chodzi o zespół, który zeszmacił się muzycznie czy komercyjnie?
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
- uglak
chyba muzycznie. co nas obchodzi czy plyty dobrze sie sprzedaja?
Guilty of being right
- ozob
Bezdyskusyjnie Samael. To byl taki zacny zespol w latach 90-tych i nagle wszystko jeblo.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
-
Napisane jest, a poza tym jest to jasne dla wszystkich.trup pisze:Chodzi o zespół, który zeszmacił się muzycznie czy komercyjnie?
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Jeżeli w ogóle.[V] pisze:Chyba nie ruchales dawno.Skaut pisze:A w temacie: brakuje Opeth, który udaje, że umie w lata 70
- Harlequin
Scorn pisze:Pantera mi przychodzi do głowy.vicek pisze:Skaut pisze:O wiele ciekawszym wydaje mi się znalezienie takiego zespołu, który grał gówno i nagle zaczął wydawać złote jaja.
A
^^ This.
Z tym zeszmaceniem to podsunąłbym typ Cryptopsy, który w zasadzie po "Once Was Not" jest cieniem siebie.
- Mol
z listy to chyba jednak Samael, spoza - Kataklysm.