ASTRAL TOMB

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
est
mistrz forumowej ceremonii

Re: ASTRAL TOMB

10-07-2023, 10:15

Moja recenzja będzie w punktach, z których każdy będzie zawierał jakiś skrót:
- grunge sprzed ery MTV
- prog bez KWD
- świadomy trip, kontrolowane OOBE
- poser resistant, zgniata orędowników metalowego NWO
- ten punkt zostawię sobie żeby go przy jakiejś okazji rozwinąć, a będzie dotyczył zespół z USA
Awatar użytkownika
SODOMOUSE

10-07-2023, 10:24

est pisze:
- grunge sprzed ery MTV
- prog bez KWD
- ten punkt zostawię sobie żeby go przy jakiejś okazji rozwinąć, a będzie dotyczył zespół z USA
- wydanie DIGI
dopisałem znaczący punkt
Awatar użytkownika
Sybir

10-07-2023, 10:25

Otóż nie.
A recenzja kol. esta lepsza od mojej wymęczonej opinii.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Awatar użytkownika
SODOMOUSE

10-07-2023, 10:33

Sybir pisze:
10-07-2023, 10:25
Otóż nie.
faktycznie było " Na pewno jewel case - padło już o to pytanie, a zaraz za nim poszła odpowiedź. "
est

10-07-2023, 10:35

SODOMOUSE pisze:
10-07-2023, 10:24
est pisze:
- grunge sprzed ery MTV
- prog bez KWD
- wydanie DIGI
dopisałem znaczący punkt
Digi to nie skrót

pls
Awatar użytkownika
SODOMOUSE

10-07-2023, 11:48

suchar prowadzącego Karola: nigger słuchający black m z digi? - digger :cry:
Awatar użytkownika
Harlequin

10-07-2023, 11:54

Tak swoją rogą - wczoraj trochę posłuchałem i kompletnie sie z ozobem nie zgadzam. Totalnie nieszablonowe granie, duzo niegłupich eksperyentów, troche jam sesson, ale jakby z innymi składowymi. Mi się tu słyszy sporo Incubator z pogranicza McGillroy/Hirnnektar. Mają kurwa łeb Ci goście. jedyny minus jaki słysze, ze troche mniej jebnięcia niż na debiucie przez o debiut ciut bardziej mi sie podoba. Ale zdecydowanie metalowa topka tego roku, może i najlepsza rzecz zaraz za Halucynate, które totalnie mnie zachwyca - zarowno kompozytorsko jaki i feelingiem.

No i pałker gra krzywo, a werbe zacny więc musi byc dobrze :D
est

10-07-2023, 12:59

Idźcie już wszyscy do doktora z tym brakiem jebnięcia.
Pacjent
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

10-07-2023, 13:08

Harlequin pisze:
10-07-2023, 11:54
Tak swoją rogą - wczoraj trochę posłuchałem i kompletnie sie z ozobem nie zgadzam. Totalnie nieszablonowe granie, duzo niegłupich eksperyentów, troche jam sesson, ale jakby z innymi składowymi. Mi się tu słyszy sporo Incubator z pogranicza McGillroy/Hirnnektar. Mają kurwa łeb Ci goście. jedyny minus jaki słysze, ze troche mniej jebnięcia niż na debiucie przez o debiut ciut bardziej mi sie podoba. Ale zdecydowanie metalowa topka tego roku, może i najlepsza rzecz zaraz za Halucynate, które totalnie mnie zachwyca - zarowno kompozytorsko jaki i feelingiem.

No i pałker gra krzywo, a werbe zacny więc musi byc dobrze :D
Zareklamowałeś z tym Incubatorem. Muszę sprawdzić.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
Sybir

10-07-2023, 20:59

knaar pisze:Zanim będziesz zamawiał, dopytaj lepiej czy to nie jest przypadkiem cd-r w jakimś digisleeve.
Ustaliłem, że to normalne kompakty.
est pisze:Idźcie już wszyscy do doktora z tym brakiem jebnięcia.
Zapraszam. :V

Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Awatar użytkownika
Sybir

10-07-2023, 22:55

Koledzy, nici ze wspólnego zamówienia - koszty wysyłki rosną progresywnie do liczby zamówionych płyt, a zespół nie sprzedaje poza Bandcampem. Przy siedmiu sztukach kwota za transfer jest prawie dwukrotnie wyższa od wartości kompaktów.
Awatar użytkownika
ozob
zahartowany metalizator

11-07-2023, 00:26

Że w ogóle komuś do głowy przyszło wywalać na to pieniądze. XD
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
est

14-07-2023, 21:58

Napisał typ, który swoje niespójne pierdolenie na jakiekolwiek temat przeplata mądrościami o tym, że ważne jest żeby słuchać tego co się podoba XD
Awatar użytkownika
ozob
zahartowany metalizator

15-07-2023, 00:31

To jest ważne, ale jednocześnie nie odmawia prawa do krytyki czegos co się nie podoba. Proste jak budowa cepa. No, ale ze nie ogarniesz pewnych oczywizmow to więcej niż pewne. Dowodów dałeś aż nadto w 20-22. (:
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
est

15-07-2023, 00:41

To przedstaw mi proszę budowę cepa w przeciągu trzech następnych minut. Bo z konstruktywnością krytyki na pewno sobie nie poradzisz.
Awatar użytkownika
ozob
zahartowany metalizator

15-07-2023, 09:00

Przedstawię w w trzech słowach. Spójrz w lustro. (:
est

15-07-2023, 11:21

Spoko ozob. Przy najmniejszym spięciu nt. wyrażanych opinii wjeżdżasz od razu na poziom osobistych przytyków oddalając się od clou poruszanych kwestii. Fajnie jest się kłócić, nie zgadzać, różnić się i sobie dogadywać, bo to jest czymś normalnym i w mojej opinii zdrowym, ale robiąc to bez odpowiedniego zaplecza i wyczucia, rzucając hasła bez możliwości ich logicznego obronienia, w dodatku w tonie pretensjonalnego nibyznawcy potykającego się o własne nogi, jest zwyczajnie męczące.

Zdrowia życzę i udanego weekendu.
Awatar użytkownika
ozob
zahartowany metalizator

15-07-2023, 11:29

To samo tyczy się spustów zamkniętych w "Bardzo dobra"? Bo mam wrażenie, że twoje żale skierowana są tylko w jedną stronę. (:
est

15-07-2023, 11:52

Masz wrażenie? To już jakiś postęp. Gartuluję. Teraz mogę dodać cię do friendsów.
Awatar użytkownika
Bolt
weteran forumowych bitew

17-07-2023, 16:02

Po wstępnych odsłuchach raczej zawód po interesującym debiucie. Na pewno jeszcze kilka razy wrócę i dam kolejne szanse, ze względu na kredyt zaufania po "Soulgazerze" właśnie, ale na razie słyszę niezłą płytę i tylko niezłą. A chwilami drażniącą.

Zaczyna to się ładnym intrem/kawałkiem, by przejść do "Cathedral", gdzie pierwsza połowa nie trafia do mnie z nazwijmy to "mikroriffowaniem", a druga ma, na szczęście krótki, pasaż rodem z pikającego tech deathu, który to nie jest zdecydowanie moim preferowanym typem muzyki. "All Black 'Vette" cierpi na początku na ten sam problem, co zamykacz, a więc sprawia wrażenia odrzutu z płyt panny C. Wolfe z okresu "Abyss" i "Hiss Spun". Później jednak na gitarach dzieją się ciekawe rzeczy i rozgrywa mój zdecydowanie ulubiony fragment na płycie. "Coward" jest przyzwoity, nawet mimo praktycznie splagiatowanego "spokojnego" motywu z "Living with Pain" Bodychoke. "Soulgaze" to wpierw średniej klasy ambient, a potem utwór podpier... mocno inspirowany na moje ucho "At the Nightside of Eden" dISEMBOWELMENT. "Funeral of Self" bawi się sprawnie w budowanie napięcia, ale ostatecznie po paru okrążeniach dalej nie potrafię wskazać w nim chociażby zalążka wyróżniającego się czymś riffu. Outro - patrz punkt "All Black'Vette".

Niewykluczone, że w tej płycie jest coś wyjątkowego i świetnego. Sęk w tym, że na ten moment nie jestem tego w stanie wyłapać.
I was born in this town
Live here my whole life
Probably come to die in this town
Live here my whole life
Never anything to do in this town
ODPOWIEDZ