To tragedia! Jak tu żyć?Morph pisze:długopisyyyyyyyyyy pisze:
A Laureano gra(ł) we wszystkim, od Dimmu Borgir po Angelcorpse i Black Dahlia Murder, .
MORGOTH
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Morph
- mistrz forumowej ceremonii
- Kontakt:
- Gore_Obsessed
- zahartowany metalizator
-
- zaczyna szaleć
Re: MORGOTH
Ma ktoś może jakieś info odnośnie wznowienia "ODIUM" przez Century Media?
- Rattlehead
kryste panie, a ostatnio w wielu Twoich stwierdzeniach się zgadzałem. Wybacz, ale tym razem muszę orzec kategoryczne NIE!
support music, not rumors
-
- zaczyna szaleć
- AroHien
- rasowy masterfulowicz
Ostatnie napisane w tym równaniu słowo idealnie je opisujeDrone pisze:Chciałem z niekłamaną radością donieść wszystkim forumowiczom, że po 14 latach wnikliwych badań udało mi się wreszcie opracować ostateczne rozwiązanie zagadki:
Feel Sorry For The Fanatic => Odium > Cursed > Eternal Fall => Resurrection Absurd

- Melepeta
- w mackach Zła
Strach pomyśleć jakie teorie pojawią się po 20 letnim stażu. Rada moja taka - posłuchaj "Urm The Mad" kup maszynkę Protector i zacznij się zastanawiać czy twój BYT jest słuszny.
Six o clock.
- Lykantrop
Srały muchy, idzie wiosna.Drone pisze:Panowie, przesłuchajcie dokładnie "Feel Sorry For The Fanatic" - ta płyta nawet na dzisiejszy dzień wyprzedza swój czas
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Rattlehead
To było mało profesjonalne z Pana strony doktorze. Jestem zniesmaczonyDrone pisze:Ja pierdolę, jakie betony
-
To jest serio Twoje zdanie? Czy może kolejny raz czynnik obiektywny zmusił Cię do wystukania takich słów na klawiaturze 
Dodam, że FSFTF spodobała mi się od razu.

Dodam, że FSFTF spodobała mi się od razu.
- Rattlehead
No bądźmy poważni, żeby doktorowi trzeba było podpowiadać?!Drone pisze:...trudno mi powiedzieć, która jest lepsza.
- Lykantrop
To chyba profesor. Nie wiem którego uniwersytetu, ale zaraz zacznę wspierać parytet wiejski na czele z Długopisem i żądać powrotu koalicji z LPR. Intelektualizm, dosłownie, wzięty z krowiej dupy. Dominacja 2óch "uczonych" na tym forum dyktuje prawa na tyle, że co 2gi post jest pod dyktando ichniego gustu. Paranoja...
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Edinazzu
- weteran forumowych bitew
Cała dyskografie MORGOTH traktuje jako jeden wielki postęp. Każda ich płyta jest inna, kazda na swój unikatowy sposób doskonała na inny sposób.
-"Cursed" to bardzo fajny, ciekawy Death Metal, mało to odkrywcze ,ale jednoczesnie bardzo dopracowane. Jedyny album MORGOTH z czystym jak "sumienie Św Franciszka" Death Metalem 9/10
-"Odium"- wiecej brudu, wiecej industrialnym wpływów, ale wciąż intensywnie, ba chyba nawet bardziej intensywnie niz na "Cursed"- tylko że w innym sensie 10/10
-"Feel Sorry..." Najbardziej ich kontrowersyjna płyta, najbardziej odważna. w 3 czy 4 kawałku trochę przesadzili z tym trywialnym techno (jakos sztucznie to brzmi)ale poza tym GENIALNE. Na razie przegrywa z "Odium" .ale ta płyta jest jak wino...Brzmienie może nie drażni,ale typowe dla kapel z Century Media 9/9
-"Cursed" to bardzo fajny, ciekawy Death Metal, mało to odkrywcze ,ale jednoczesnie bardzo dopracowane. Jedyny album MORGOTH z czystym jak "sumienie Św Franciszka" Death Metalem 9/10
-"Odium"- wiecej brudu, wiecej industrialnym wpływów, ale wciąż intensywnie, ba chyba nawet bardziej intensywnie niz na "Cursed"- tylko że w innym sensie 10/10
-"Feel Sorry..." Najbardziej ich kontrowersyjna płyta, najbardziej odważna. w 3 czy 4 kawałku trochę przesadzili z tym trywialnym techno (jakos sztucznie to brzmi)ale poza tym GENIALNE. Na razie przegrywa z "Odium" .ale ta płyta jest jak wino...Brzmienie może nie drażni,ale typowe dla kapel z Century Media 9/9
"Volenti non fit iniuria" - Chcącemu nie dzieje się krzywda
- Edinazzu
- weteran forumowych bitew
No właśnie. Ja całą dyskografię MORGOTH poznałem w miarę niedawno, mam więc z jednej strony pewien dystans z drugiej brak jakichkolwiek oczekiwań. A podejrzewam, że Ci którzy pokochali "Odium" mieli podobne oczekiwania wobec "Feel Sorry.."co np fani Tiamat po "Wildhoney" w stosunku do "Deeper Kind Of Slumber". Tak patrzę na to z perpektywy lat
"Volenti non fit iniuria" - Chcącemu nie dzieje się krzywda
- AroHien
- rasowy masterfulowicz
Raczej nie 'wybijają' co różnią się od wcześniejszych dokonań. Tylko, że Odium się broni a Feel... nie. Czego byś tam sobie o tej płycie nie wymyślał, to była ona kolejnym przykładem próby( i kolejnej nie udanej-tak dodam) ucywilizowania death metalu.Drone pisze: Zawsze wiedziałem, że "Odium" i "Feel Sorry For The Fanatic" wybijają się ponad resztę
- twoja_stara_trotzky
Odium masa, Feel mniej
- Herezjarcha
- w mackach Zła
Ja nie pochwalę. Tak jak w ogóle mi nie weszła kiedyś ta płyta, tak nie sądzę żebym teraz zmienił zdanie. I nie to żebym był uprzedzony do eksperymentowania przez death metalowe kapele ale Morgoth to "Cursed" - arcydzieło. I naprawdę wielka szkoda, że nie trzymali się dalej takiego grania bo mogło być zajebiście.Maria Konopnicka pisze:hehehe! zabawne, że dziś tak dużo osób chwali "Feel Sorry..." -