EPHEL DUATH
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
[quote][i]Wysłane przez HydraHead9[/i]
Virus znam oczywiście. Wymieniąjac Voivod i VBE chodzi mi o klimat określone brzmienie gitar i zagrywek oraz koncepcji całości co słychac zdecydowanie bardziej na ostatnim ich albumie 'Pain Necessary To Know' niż na tym. [/quote]
ok
[quote]A co do same stylistyki "cut & paste" to tak naprawde u Zorna czasem nic z samej muzyki nie wynika i wlatuje to jednym ucham a drugim wylatuje. Z Ephel Duath jest odwrotnie ta muzyka co by nie pisać ma coś w sobie.[/quote]
mam na ten temat DOKŁADNIE ODWROTNE zdanie
ale luz
Zorn jest trudny, kilka wiosen minęło, zanim go doceniłem 
pogadamy za kilka lat, zobaczymy, kto komu rację przyzna, ewentualnie, zobaczymy, że nikt nikomu jej nie przyzna, ewentualnie w ogóle nie pogadamy
Virus znam oczywiście. Wymieniąjac Voivod i VBE chodzi mi o klimat określone brzmienie gitar i zagrywek oraz koncepcji całości co słychac zdecydowanie bardziej na ostatnim ich albumie 'Pain Necessary To Know' niż na tym. [/quote]
ok
[quote]A co do same stylistyki "cut & paste" to tak naprawde u Zorna czasem nic z samej muzyki nie wynika i wlatuje to jednym ucham a drugim wylatuje. Z Ephel Duath jest odwrotnie ta muzyka co by nie pisać ma coś w sobie.[/quote]
mam na ten temat DOKŁADNIE ODWROTNE zdanie

ale luz

pogadamy za kilka lat, zobaczymy, kto komu rację przyzna, ewentualnie, zobaczymy, że nikt nikomu jej nie przyzna, ewentualnie w ogóle nie pogadamy

- twoja_stara_trotzky
-
- zaczyna szaleć
- Kontakt:
- black_lava
- rasowy masterfulowicz
audiopain ma po części rację.O ile Painter's...była do przełknięcia i do przetrawienia,to ostatnie wydawnictwo to zagmatwane dźwieki zawieszone w aranżacyjnym chaosie.Rozumiem,że chłopaki posiadają niesamowitą technikę ale nagrywając coś tak odmiennego np od debiutu,mogliby zmienić nazwę a nie nabierają słuchacza.
- Skaut
Próbowalem kilka razy. Wariactwo owszem, ale czy genialne? Już wiecej duszy mają kapele (niektóre) prezentowane przez Max'a. Chociażby Canvas Solaris, Ion Dissonance czy taki Collapsar. Ephel Duath w mojej opini postepuje z muzyką tak, jak gotyckie zespoly z tekstami. Taki misz-masz bez wiekszego sensu.
Coś tam było! Człowiek!
-
- w mackach Zła
[quote][i]Wysłane przez Audiopain[/i]
ephel duath to przereklamowany syf [/quote]
W jaki sposób są oni przereklamowani, wytłumacz mi proszę ?! Zawsze z boku, zawsze tworzyli jakąś dziwną muzę dla nikogo w zasadzie - na początku symfoblakocośtam po linii Emperora, później coraz bardziej odpływali w progresywne klimaty, aż wreszcie nagrali "Pain Necessary To Know" i, co by se tam malkontenci oraz znawcy nie pierdolili, to jest genialny album ! Ja się nie znam może, ale tak czuję
ephel duath to przereklamowany syf [/quote]
W jaki sposób są oni przereklamowani, wytłumacz mi proszę ?! Zawsze z boku, zawsze tworzyli jakąś dziwną muzę dla nikogo w zasadzie - na początku symfoblakocośtam po linii Emperora, później coraz bardziej odpływali w progresywne klimaty, aż wreszcie nagrali "Pain Necessary To Know" i, co by se tam malkontenci oraz znawcy nie pierdolili, to jest genialny album ! Ja się nie znam może, ale tak czuję

-
- zaczyna szaleć
- Kontakt:
-
- w mackach Zła
- black_lava
- rasowy masterfulowicz
- Rattlehead
- zahartowany metalizator
Re: EPHEL DUATH
Jest!!! Zakurwili w końcu genialnym kawałkiem. Wracają chuje z nową płytą, a oto przedsmak
http://www.myspace.com/ephelduath
http://www.myspace.com/ephelduath
support music, not rumors
- Scaarph
- zahartowany metalizator
raz mi sie zdarzyło widzieć ich na żywo, straszna sraka i nudy do porzygania.
-
- w mackach Zła
Jakiś taki niewyraźny ten wałek, czekamy na całość.