ANGELCORPSE

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
Bonny
rasowy masterfulowicz

20-08-2006, 11:39

[quote][i]Wysłane przez przystojniak[/i]
Mogli się reaktywować pół roku wcześniej, zagraliby od razu triumfalny koncert na Wacken, ku uciesze nowopowstałych 15-letnich fanów, którzy nagle odkryją kult tej kapeli. Dobrze, że jakoś nigdy nie szalałem za tą kapelą, bo teraz wstyd by mi było. [/quote]

co za bełkot. kto mi przetłumaczy?
Awatar użytkownika
Wieczor
zaczyna szaleć

20-08-2006, 12:10

[quote][i]Wysłane przez Audiopain[/i]
A

EDIT:
podobno reaktywowal sie takze Master's Hammer, ale nie znalazlem potwierdzenia nigdzie [/quote]

No ta informacja jeszcze bardziej mnie cieszy. Tylko, żeby znaleźć gdzies potwierdzenie, bo z tego co wiem, to nikt z ekupy MH nie myślał o reaktywacji. Przynajmniej jeszcze rok temu tak twierdzili.
"Jak długo będziesz po stronie tej stał? Jak długo będziesz w obronę brał krzyż? Jak długo będziesz nawracał do zła? Jak długo możesz oszustwem tym żyć?"
remington
starszy świeżak

20-08-2006, 14:30

Ja nie szalałem, ale bardzo lubię to, co z ich dorobku słyszałem. A "Wolflust" jest w moim prywatnym rankingu megahitem ;p
Chętnie obczaję nowy album.
Awatar użytkownika
Bonny
rasowy masterfulowicz

20-08-2006, 14:48

Ja też nie szaleje - ja mam autentycznego pierdolca na punkcie tego zespołu i podobnie jak dla Marii rozpad Angelcorpse był dla mnie dotkliwą stratą. Pocieszałem się jedynie tym, że udało mi się jeszcze ich zobaczyć na ich ostatniej (jak się później okazało) trasie - '99 w Mega Clubie. Z perspektywy kilku lat nie mam chyba wątpliwości - byli najlepszą kapelą metalową, która powstała w latach 90-tych.
Bardzo się cieszę, że będzie nowy materiał i jak na ogół podchodzę bardzo sceptycznie do reaktywacji kultowych kapel to tym razem jestem bardzo spokojny - Helmkamp ma to do siebie, że słabego materiału nie nagrywa i teraz nie będzie inaczej!
jax1982
zaczyna szaleć
Kontakt:

20-08-2006, 14:52

oczywiscie mam mieszane uczucia w zwiazku z ta reaktywacja, z jednej strony trudno sie nie cieszyc, gdy powraca jeden z moich ulubionych bandow, a z drugiej popada w watpliwosc szczerosc takiego powrotu, zwlaszcza na fali milardow innych re-unionow... no ale jak przypierdolą plytka na poziomie exterminate to pojade im osobiscie zrobic lache ( tudziez minete ), a jak nagraja cos na poziomie nowej produkcji terrorizera, to wyjebie ich stare plyty przez okno....
Awatar użytkownika
EM
zaczyna szaleć

20-08-2006, 18:26

[quote][i]Wysłane przez Audiopain[/i]
[quote][i]Wysłane przez Wieczor[/i]
No ta informacja jeszcze bardziej mnie cieszy. Tylko, żeby znaleźć gdzies potwierdzenie, bo z tego co wiem, to nikt z ekupy MH nie myślał o reaktywacji. Przynajmniej jeszcze rok temu tak twierdzili. [/quote]

udalo mi sie znalezc tylko tyle:
Well, i have the info from the brand new interview with Frantisek Storm (singer/guitarist). He said it will not be Ritual No.2 but rather slow melancholic rock with lots of keyboards. He also stated that he made story of Jilemnicky Okultista into an animated movie and is in negotiations with Osmose to release it as dvd. Should be out at the end of this year. Rereleasing of the old demos was put to ice. [/quote]

Storm i Voral sp. z o. o. juz wiele razy robily ludzi w balona i im sie to dosc podobalo. Niespelna 10 lat temu uparcie podsycali pogloski, ze poza Slagry nagrali/nagrywaja we dwojke tez nastepce Ritual.
Awatar użytkownika
EM
zaczyna szaleć

20-08-2006, 18:32

[quote][i]Wysłane przez Bonny[/i]
Ja też nie szaleje - ja mam autentycznego pierdolca na punkcie tego zespołu i podobnie jak dla Marii rozpad Angelcorpse był dla mnie dotkliwą stratą. Pocieszałem się jedynie tym, że udało mi się jeszcze ich zobaczyć na ich ostatniej (jak się później okazało) trasie - '99 w Mega Clubie. Z perspektywy kilku lat nie mam chyba wątpliwości - byli najlepszą kapelą metalową, która powstała w latach 90-tych.
Bardzo się cieszę, że będzie nowy materiał i jak na ogół podchodzę bardzo sceptycznie do reaktywacji kultowych kapel to tym razem jestem bardzo spokojny - Helmkamp ma to do siebie, że słabego materiału nie nagrywa i teraz nie będzie inaczej! [/quote]

Kiedys zarzekal sie, ze Angelcorpse to sprawa przeszlosci a do tej nie warto wracac. Teraz zmienia opinie, do czego ma prawo, ale co z tego wyjdzie tez nie wiadomo. Kiedy AC wchodzilo na szersze wody, to byl to swego rodzaju fenomen. Zespol, ktory potrafil zespolic w jednym bestialska energie kapel typu Sarcofago z amerykanska precyzja i profesionalizmem w wykonaniu. Wtedy byli w pewnym senie oryginalni (chociaz Keller wiecznie im dogadywal, ze sa tylko takim innym klonem Morbid Angel) Ze Helmkamp nie nagrywa slabego materialu mija sie raczej ze stanem rzeczy- zarowno Terror Organ jak i Feldgrau to projekty, mowiac delikatnie, niezbyt udane. Chyba, ze sie tobie podobaja.
Vitriol
weteran forumowych bitew

20-08-2006, 20:45

ja tam lubie feldgrau, ael terror organ kompletnie mnie nie rusza
https://www.facebook.com/kontaminationvvv" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
boroowa
weteran forumowych bitew

20-08-2006, 21:13

[quote][i]Wysłane przez przystojniak[/i]
Mogli się reaktywować pół roku wcześniej, zagraliby od razu triumfalny koncert na Wacken, ku uciesze nowopowstałych 15-letnich fanów, którzy nagle odkryją kult tej kapeli. Dobrze, że jakoś nigdy nie szalałem za tą kapelą, bo teraz wstyd by mi było. [/quote]
Twój stary mógłby się reaktywować pół roku wcześniej...

Jak dla mnie news roku, chyba tylko abdykacja Kaczora L. i przegrana PiS w przedterminowych nowych wyborach sprawiłyby mi większą radochę.
I'll give you black sensations up and down your spine
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
Awatar użytkownika
Bonny
rasowy masterfulowicz

20-08-2006, 21:18

[quote][i]Wysłane przez EM[/i]
byli w pewnym senie oryginalni (chociaz Keller wiecznie im dogadywal, ze sa tylko takim innym klonem Morbid Angel) [/quote]

Tej wypowiedzi akurat nie znałem, ale pamiętam jak jeszcze przed premierą "Hammer Of Gods" w Morbid Noizz była taka reklamówka na pół strony, że Angelcorpse to nowa kapelka nawiązująca do Morbid Angel:)

[quote][i]Wysłane przez EM[/i]
Ze Helmkamp nie nagrywa slabego materialu mija sie raczej ze stanem rzeczy- zarowno Terror Organ jak i Feldgrau to projekty, mowiac delikatnie, niezbyt udane. Chyba, ze sie tobie podobaja. [/quote]

Jak sam zauważyłeś - projekty. Poza tym, zwłaszcza Terror Organ, eksperymentalne. Podobają mi się, ale raczej jako muzyczna ciekawostka, a nie rzecz, której słucham regularnie.
Mi raczej chodziło o OFC i samo Angelcorpse, ewentualnie Revenge, czyli nazwijmy to 'tradycyjną jatkę'.
Awatar użytkownika
lordfekal
zaczyna szaleć

20-08-2006, 22:18

A ja z wielką ochotą i przyjemnością oglądne sobie, kolejny koncert w ich wykonaniu. Co jest akurat WIELKIM pozytywem [img]http://img460.imageshack.us/img460/5774/lalalana4jf.gif[/img]
BRING ME THE HEAD OF FUCKEN JESUS CHRIST!!!!!!

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

Obrazek

Obrazek
necro333
starszy świeżak

20-08-2006, 22:40

...kurwa nie narzekacje..wyjdzie nowa płyta którą i tak przesłuchacie;))...ja siem cieszem...
Awatar użytkownika
Set
postuje jak opętany!

21-08-2006, 00:55

ja sie zajebiscie ciesze. Angelcorpse to dla mnie scisla czolowka napierdalania od pierwszej plyty. siedze na gwozdziach i czekam na nowa plyte a z glosnikow "hammer of gods". ciekawe tylko co ta laska pokaze? mniemam, ze napierdalac potrafi skoro dostala angaż
NECRO SKINS SOCIETY
Awatar użytkownika
Duban
weteran forumowych bitew

21-08-2006, 07:08

ja przejawiam umiarkowany optymizm, ale wierzę, że nie dadzą ciała, że jeszcze mają coś do powiedzenia i pokażą gówniarzerii jak się powinno grać. A jeśli dadzą dupy, to trudno... nie będę płakał z tego powodu.
If you believe the western sun
is falling down on everyone.
You're breaking free and the morning's come.
If you would know your time has come.
Awatar użytkownika
roman
zaczyna szaleć

21-08-2006, 12:55

Jestem na nie. Gdzie te 3 plyty i koniec?
Awatar użytkownika
Ulfr
zaczyna szaleć

21-08-2006, 15:27

O reaktywacji Angelcorpse nie mam zdania, az nie uslysze nowych albumow.
Co do Master's Hammer - ogromnie bym sie cieszyl, ale jak maja nagrac podobnego knota jak "Slagry" to ja chyba podziekuje. Nie bardzo w taka reaktywacje zreszta wierze, a sama wiadomosc wyglada mi na fake'a - ciezko mi uwierzyc w film animowany na podstawie jilemnickiego okultysty (jesli to prawda to sie mocno zdziwie). Jedna z legend otaczajacych ich ostatni album mowila poza tym, ze byli skloceni z Osmose i album ten mial byc jaki byl li i jedynie po to by zrobic na zlosc wytworni. A teraz raptem jakies DVD (no chyba ze ta legenda to bzdura, co jest calkiem prawdopodobne). ;)
VIVA MEGALOMANIA
Awatar użytkownika
MinT
weteran forumowych bitew
Kontakt:

22-08-2006, 00:34

dla mnie gut, good i git
*poznański Goldman Sachsman metalu*
LEFT HAND SOUNDS - http://facebook.com/lefthandsoundsorg
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

22-08-2006, 01:32

Jebać taki reunion.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
Awatar użytkownika
MinT
weteran forumowych bitew
Kontakt:

22-08-2006, 01:44

chociaż niech trochę koncertów pograją :)
*poznański Goldman Sachsman metalu*
LEFT HAND SOUNDS - http://facebook.com/lefthandsoundsorg
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

22-08-2006, 01:46

Ale nie z babą.

Ni chuja mi się to nie podoba. Uwielbiam wszystkie trzy płyty, ale powrót mi cuchnie, a powrót w takim składzie w szczególności. Nawet ewentualne koncerty nie zrekompensują nadszarpniętego właśnie wizerunku.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
ODPOWIEDZ