Coroner - Najlepszy Album
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- boroowa
- weteran forumowych bitew
[quote][i]Wysłane przez Bonny[/i]
gdzie są moje okulary? przeczytałem "Najlepszy Alice Cooper".... [/quote]
nie pij już więcej
gdzie są moje okulary? przeczytałem "Najlepszy Alice Cooper".... [/quote]
nie pij już więcej
I'll give you black sensations up and down your spine
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
-
- rasowy masterfulowicz
Jako, że nabyłem wreszcie "Punishment for Decadence" na właściwym formacie, dzieki czemu wreszcie uzupełniłem sobie kolekcję Szwajcarów, pora na wskrzeszenie tematu o tym zajebistym zespole. Akurat sporo na forum rozmów o thrashu, ewidentnie więc wątek na czasie.
Świetna kapela, mocno niedoceniana, z niesamowitym feelingiem, pomysłami, jednym pierdnięciem kasująca całe grono współczesnych "sław" onanizujących się na gryfach. W dobie plastikowych, muzycznych McDonaldow słuchanie takiego "Die by my Hand", "Dream Path" czy "Paralyzed, Mesmerized" to jak wciągnięcie zdrowego, trzydaniowego obiadu we włoskiej restauracji + popita
. Ciężko mi wybrać swojego faworyta, ale najbardziej równo kopią "Grin" i "No more Colour", i tak sobie myślę, że jeśli już miałbym swojego faworyta do reaktywacji to byliby właśnie oni. Zespół rollercoaster-za każdym zakrętem muzyki zajebista niespodzianka!! 
Świetna kapela, mocno niedoceniana, z niesamowitym feelingiem, pomysłami, jednym pierdnięciem kasująca całe grono współczesnych "sław" onanizujących się na gryfach. W dobie plastikowych, muzycznych McDonaldow słuchanie takiego "Die by my Hand", "Dream Path" czy "Paralyzed, Mesmerized" to jak wciągnięcie zdrowego, trzydaniowego obiadu we włoskiej restauracji + popita

- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
Maria Konopnicka pisze:Cholernie mi wstyd i sam nie wiem jak to się stało - kilkanaście lat maniakalnego słuchania muzyki metalowej, tysiące zakupionych płyt i nie znam takiego zespołu. Nie słyszałem ani nutki z Coroner - mimo, że ponoć kapela bardzo dobra. Wszystko przede mną
a hi hi hi

to co maria, nadrobiłeś już?

- twoja_stara_trotzky
o to to! dokładnie.Bonny pisze:głos na "Grin"
tak mi przypasił, że nie zamieniłbym go na żaden inny album, poza tym jest on z pewnością zwieńczeniem poszukiwań i eksperymentów jakie zaczęli podejmować na "Punishment...", z płyty na płytę coraz lepiej. Wyprzedzili innych o conajmniej kilka lat. Geniusz!
- twoja_stara_trotzky
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
-
- starszy świeżak
- angelique
- rozkręca się
- martyrdoom
- postuje jak opętany!
Re: Najlepszy Album Coroner
Trochę bym się bał słuchać nowej płyty Coroner, bądź co bądź, jednego z moich ulubionych zespołów. Ale nie obraziłbym się, gdyby przyjechali gdzieś w pobliże, żebym mógł sobie ich pooglądać na żywo. Natomiast najlepsza płyta Coroner to "No More Color". Reszta płyt oczywiście rewelacyjna, jedynie Mental Vortex mniej rewelacyjny. Jeśli by mieli jeszcze coś nagrać, to jak dla mnie mogłoby to być NMC 2, w miarę możliwości z podobnym brzmieniem, jak wtedy.
- Glene
Jakby mieli nagrywac jaka kolwiek plyte numre 2 to niech lepiej nic nie nagrywaja, bo wole wlaczyc pierwowzor a nie zbior najlepszych pomyslow z calej dzialanosci Coroner. Od takich zespolow trzeba oczekiwac odkrywania nowych horyzontow i wyprzedzania reszty o lata. Jesli by mieli cos nagrywac to plyta powinna byc rozwinieciem pomyslow z albumu Grin i to byloby najmądrzejsze posuniecie.
- martyrdoom
- postuje jak opętany!
Ja bym oczywiście wolał, żeby już nic nie nagrywali, za to żeby zagrali sporo koncertów. Mam obawy, że nowa płyta mogłaby się ukazać gówniana, a ja wolę zachować wizję Coroner jako kapeli bez słabego punktu, stąd takie asekuranckie życzenie NMC 2. W swoim czasie wyprzedzili wszystkich, rozwijając swoją stylistykę do takiego Grin i efekt jest powalający, ale nie wiem, co by z takiego wyprzedzania mogło być dzisiaj.Glene pisze:Jakby mieli nagrywac jaka kolwiek plyte numre 2 to niech lepiej nic nie nagrywaja, bo wole wlaczyc pierwowzor a nie zbior najlepszych pomyslow z calej dzialanosci Coroner. Od takich zespolow trzeba oczekiwac odkrywania nowych horyzontow i wyprzedzania reszty o lata. Jesli by mieli cos nagrywac to plyta powinna byc rozwinieciem pomyslow z albumu Grin i to byloby najmądrzejsze posuniecie.
- KreatoR
już to gdzieś kiedyś pisałem ale powtórzę.Glene pisze:Jakby mieli nagrywac jaka kolwiek plyte numre 2 to niech lepiej nic nie nagrywaja, bo wole wlaczyc pierwowzor a nie zbior najlepszych pomyslow z calej dzialanosci Coroner. Od takich zespolow trzeba oczekiwac odkrywania nowych horyzontow i wyprzedzania reszty o lata. Jesli by mieli cos nagrywac to plyta powinna byc rozwinieciem pomyslow z albumu Grin i to byloby najmądrzejsze posuniecie.
Celtic Frost powrócił z jedną płytą i w takim stylu, że ze świecą szukać podobnych przykładów na niby teoretyczne odświeżenie starych pomysłów, które jednak okazały się nowatorskie w swym wymiarze. wszak Coroner to obok CF najbardziej ponadczasowa i kreatywna muzyka jaką mieli Helweci!
- Bonny
- rasowy masterfulowicz
boję się sprawdzić. czar może prysnąć...
- Block69
- zahartowany metalizator
Nie poznałbym ich. A ten krótki filmik niczego nie wyjaśnia. Będą filmiki z koncertów to będzie coś więcej wiadomo w jakiej są formie.
PENIS METAL
- Harlequin
Grin >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> No more color > mental vortex > punishment > r.i.p.
- null
- starszy świeżak
Mental Vortex
Zimno i chirurgiczna precyzja. Coroner.
I ta solówka w Son of Lilith... Miałem kiedyś zjechaną kasetę taktu, która dodatkowo wykręcała jej i tak wykręcone brzmienie:) Przypadkowe usterkowanie, ale całkiem udane.
Grin muszę sobie przypomnieć, a jeśli chodzi o starsze płyty to na n.m.c odwalili niezły techno-thrash, ale jak na mnie trochę zbyt rozwlekły i w negatywnym sensie zbyt uporządkowany.
Zimno i chirurgiczna precyzja. Coroner.
I ta solówka w Son of Lilith... Miałem kiedyś zjechaną kasetę taktu, która dodatkowo wykręcała jej i tak wykręcone brzmienie:) Przypadkowe usterkowanie, ale całkiem udane.
Grin muszę sobie przypomnieć, a jeśli chodzi o starsze płyty to na n.m.c odwalili niezły techno-thrash, ale jak na mnie trochę zbyt rozwlekły i w negatywnym sensie zbyt uporządkowany.
- Deathless King
Mental Vortex i Grin, stawiam na rowni i kocham obydwie.
Only duzo tremolo na nietlumionych strunach is true!