KATATONIA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- longinus696
- zahartowany metalizator
Serio?
Po dwóch tak wyśmienitych longach spodziewam się, że mogą trochę obniżyć loty.
Ale nie ma co gdybać. Posłuchamy, zobaczymy.
Po dwóch tak wyśmienitych longach spodziewam się, że mogą trochę obniżyć loty.
Ale nie ma co gdybać. Posłuchamy, zobaczymy.
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel
http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Raagoon
- weteran forumowych bitew
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
- Skaut
[quote][i]Wysłane przez passenger[/i]
" The Great Cod Distance''..mmm..co za wspaniała płyta. gęsta, połamana, świeża, świetnie wyprodukowana, w moim prywatnym rankingu poki co jedna z najlepszych premier tego roku. mam tylko jedne ale...odnośnie dwóch teledysków promujacych to wydawnictwo. są dośc pretensjonalne..no ale moze sie czepiam, ha,ha. w każdym razie - Katatonia nagrała naprawde zajebisty album. [/quote]
Nie ma startu do "Viva Emptiness", tam każdy kawalek mial swój niepowtarzalny klimat, Tutaj można wyróżnić:"Leaders", "Soil's Song", "Follower" ,"The Itch" i "In The White" - mogli wydać takie mini, bo reszta songów jest wg mnie pisana na silę. Ot takie 6/10.
" The Great Cod Distance''..mmm..co za wspaniała płyta. gęsta, połamana, świeża, świetnie wyprodukowana, w moim prywatnym rankingu poki co jedna z najlepszych premier tego roku. mam tylko jedne ale...odnośnie dwóch teledysków promujacych to wydawnictwo. są dośc pretensjonalne..no ale moze sie czepiam, ha,ha. w każdym razie - Katatonia nagrała naprawde zajebisty album. [/quote]
Nie ma startu do "Viva Emptiness", tam każdy kawalek mial swój niepowtarzalny klimat, Tutaj można wyróżnić:"Leaders", "Soil's Song", "Follower" ,"The Itch" i "In The White" - mogli wydać takie mini, bo reszta songów jest wg mnie pisana na silę. Ot takie 6/10.
Coś tam było! Człowiek!
- Skaut
Do "Viva..." przekonywalem się dlugo. Powiem więcej, podczas sluchania tamtego albumu mialem wrażenie, że czesto zahaczają o jakieś niumietalowe dźwieki, na szczeście szybko owo wrażenie ucieklo. Na "Viva..." podobnie jak na "Discouraged.." potrafili zabić prostotą. Na "The Great..." jak to slusznie zauważyleś jest więcej polamanych struktur, co raczej oceniam na minus, bo wczesniej nie bylo to potrzebne w ich muzyce. A tak teraz chlopaki powrzucali kilka zakrętasów, aby plyta wydawala się ciekawsza;)
Coś tam było! Człowiek!
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Triceratops
- Triceratops
Wytłumaczcie mi jedną zasadniczą rzecz. Dlaczego taka Parasolka, grająca gorzką i nastrojową muzyję zbiera baty od metalowców, a ta cała Katatonia, nie będąca niczym więcej jak smętnym pitoleniem na temat dawania dupy przez dziewczyny wynoszona jest na ołtarze przez kudłatych brutalistów? Gdzie tu rozum?
- Block69
- zahartowany metalizator
- Skaut