SINISTER
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- barthez669
- zaczyna szaleć
[quote][i]Wysłane przez Gore_Obsessed[/i]
[quote][i]Wysłane przez Kingu[/i]
wokale Erica[/quote]
Według mnie Mike był wokalistą zdecydowanie bardziej charyzmatycznym. [/quote]
co prawda,to prawda. a ostatnią płytą,jakiej dało się bez ziewania słuchać była "Hate". sad but true...
poza tym tęsknię i skrycie po nocach ronię łzy w poduszkę po nieodżałowanym Houwitser...
[quote][i]Wysłane przez Kingu[/i]
wokale Erica[/quote]
Według mnie Mike był wokalistą zdecydowanie bardziej charyzmatycznym. [/quote]
co prawda,to prawda. a ostatnią płytą,jakiej dało się bez ziewania słuchać była "Hate". sad but true...
poza tym tęsknię i skrycie po nocach ronię łzy w poduszkę po nieodżałowanym Houwitser...
- Gore_Obsessed
- zahartowany metalizator
- barthez669
- zaczyna szaleć
- KAKAESIAK
- rasowy masterfulowicz
- KAKAESIAK
- rasowy masterfulowicz
Raczej to drugie, ja osobiście spodziewałem się podtrzymania poziomu poprzednich dwóch płyt, tym bardziej że następwały ciągłe zmiany w ich składzie i nie wyglądało to najlepiej.Mimo wszystko po przesłuchaniu "Afterburner" byłem pozytywnie zaskoczony i cały czas jestem, zaczęli bardziej eksponować w swojej muzyce melodyjne partie, całkiem fajnie im to wychodzi.
In a world of compromise...some don't
- antigod
- w mackach Zła
- Kontakt:
- COFFIN
- mistrz forumowej ceremonii
-
- zaczyna szaleć
"Diabolical Summoning" to płyta, która ma naprawdę ten diaboliczny i "złowieszczy" klimat, to jest esencja death metalu przez jaki byli rozpoznawani i uwielbieni, to także ciągle "Cross...", ale bardziej dopieszczona i poddana większej dawce brutalnośći...grafiki i wszystko na tej płycie, wraz z teledyskiem, jest genialne.......
- Gore_Obsessed
- zahartowany metalizator
Re: SINISTER
Dzisiaj kupiłem (za 19,99 zł - takie ceny to ja rozumiem!) "Afterburner" i nie mam wątpliwości, że ich powrót miał sens. Płyta jest naprawdę świetna. Doskonale mi się tego słucha, przywodzi mi na myśl pierwszą połowę lat 90. kiedy SINISTER był dla mnie religią. Gdzieniegdzie słyszę wibracje kojarzące mi się z najgenialniejszym, moim zdaniem, "Diabolical Summoning". Ci goście w ciągu ostatnich kilkunastu lat nagrali chyba kilkanaście płyt deathmetalowych i "Afterburner" to najlepsza z nich. Może jeszcze tylko debiut HOUWITZER (ale moim zdaniem to nie jest czysty Death Metal) wytrzymuje konkurencję. Sam SINISTER nie nagrał czegoś równie dobrego od "Hate", a momentami mam nawet wrażenie (z pewną taką dozą nieśmiałości, że tak powiem, się ono pojawia), że ta płyta przebija nawet ową słynną poprzedniczkę sprzed trzynastu lat. Gdyby nie "Awaiting The Absu" nie miałbym chyba wątpliwości. Najniższy stopień podium? Kto wie...Bonny pisze:No proszę - zima pewno niebawem się skończy i wylezie ze swoich nor wszelkie robactwo. Nawet nam matula natura podaruje odkurzonego trupa Sinistera. Ciekaw jestem tylko po jakiego wała.
Momentami słyszę AZARATH...
"Presage Of The Mindless" - cóż to jest za utwór...
Only SŁUCHANIE płyt is real!
- Revenant
- postuje jak opętany!
Jak dla mnie "Agressive Measures" nie ma startu do ich ostatniej płyty. "Afterburner" jest bardzo git - ciężko, szybko, z charakterystycznym "groove". Dobra płyta, odkupili się po słabych latach. Niemniej mimo wszystko pierwsze ich 3 płyty reprezentują poziom niedościgniony, z tym, że w przeciwieństwie do Gore_Obssessed za ich najlepsze dzieło uważam "Cross The Styx". Bądźmy szczerzy - dzieła na takim poziomie już nigdy nie nagrają, niemniej dobrze, że dalej walczą. Choć dziwnie mi się słucha "Afterburner" wiedząc, że kolo, który drze japę, na starych, kultowych płytach stukał w bębny...
- Revenant
- postuje jak opętany!
Pamiętasz, jak było z Benediction? Daj im szansę.Czesław pisze:Sinister nigdy mnie nie przekonał, mam pierwszą płytę, gryzłem wiele razy, i mimo iż solidne granie, to jednak nie chce mi się zwyczajnie do tego wracać. Jak dla mnie końcówka peletonu z Holandii
Jak dla mnie żadna końcówka. Jest to jedna z 3 najlepszych holenderskich kapel.
Asphyx = Sinister = Pestilence.
Tuż za nimi Phlebotomized, Gorefest, God Dethroned (z okresu debiutu) i parę innych.
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii