SPAWN OF POSSESSION "Noctambulant"
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: SPAWN OF POSSESSION
Okładka nadchodzącej płyty;

Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Przesłucham. Nic już nie pamiętam z poprzednich płyt, bo słyszałem je kawał czasu temu, ale pamiętam, że naprawdę mi się podobało. Nawet licytowałem na allegro ich płyty, ale przegrałem. :)
PS. Podobał mi się ten zespół również w warstwie pozamuzycznej.
PS. Podobał mi się ten zespół również w warstwie pozamuzycznej.
- ultravox
- zahartowany metalizator
- Self
- rasowy masterfulowicz
Z kwestii pozamuzycznych jedyne co mnie ciekawiło w ich przypadku, że 3/4 czy tam 3/5 składu to Jonasy. ;)Conflagrator pisze:PS. Podobał mi się ten zespół również w warstwie pozamuzycznej.
- Mol
- Gore_Obsessed
-
- rasowy masterfulowicz
- Kraft
- weteran forumowych bitew
Cabinet dobrze się słuchało - dużo wczesnego Suffo, tyle że bardziej kompleksowo. Noctambulant już nieco przekombinowany i nówka pewnie pogłębi ten kierunek, co by wskazywała obecność na sesji Christiana Muenznera.
-
- rasowy masterfulowicz
nowy kawalek:
http://www.roadrunnerrecords.com/blabbe ... mID=168417
zmiekli chlopaki, wypiescili brzmienie, dolozyli melodii i techniki, gdzies tam mozna wylapac echa swietnego debiutu ale dla mnie to za malo
http://www.roadrunnerrecords.com/blabbe ... mID=168417
zmiekli chlopaki, wypiescili brzmienie, dolozyli melodii i techniki, gdzies tam mozna wylapac echa swietnego debiutu ale dla mnie to za malo
I AM MORBID
- Grindead
- postuje jak opętany!
Nowy kawalek jak stary Psycroptic, tylko nie az tak fajnie.
some additional disfigurement... some additional disfigurement... some additional disfigurement...
- AroHien
- rasowy masterfulowicz
Oczekiwałem po nich mocniejszego uderzenia. Zle nie jest ale jednak pewien niedosyt mam. Może jak już położę łapy na cd to mi minie, oby.
- Self
- rasowy masterfulowicz
Mię tam się podoba, choć oczekiwałem wiekszego napierdolu, itd. Drugiego Cabinet i tak nie nagrają, więc bez spiny przyjmuję nowy numer na klatę. Oby cała płyta też była wporzo.
A okładka chujowa - nie dość, że to taki randomowy technical/brutal obrazek, to jeszcze z nowym Wolfensteinem mi się kojarzy. :D
A okładka chujowa - nie dość, że to taki randomowy technical/brutal obrazek, to jeszcze z nowym Wolfensteinem mi się kojarzy. :D
-
- rasowy masterfulowicz
ziomek sie przecwiczyl:
http://www.roadrunnerrecords.com/blabbe ... mID=168592
http://www.roadrunnerrecords.com/blabbe ... mID=168592
I AM MORBID
- Self
- rasowy masterfulowicz
Po pierwszym odsłuchu podoba mnie się ten nowy płytex. Wyczuwalny progres, sporo fajnych nawiązań i różnorakich smaczków - trochę (lub nawet więcej w ostatnim utworze) symfonii, trochę matematyki, zapożyczenia z innych stylów. Technicznie zarzucić temu albumowi za wiele nie można. Monotonii nie stwierdzono, choć płyta trwa ponad 50 minut.
Aha - miejsce na napierdol też się znajdzie, nie bójta żaby.
Aha - miejsce na napierdol też się znajdzie, nie bójta żaby.
Przesłuchałem jeden kawałek i przy okazji ostatnich zakupów w Mysticu zdecydowałem się nie wrzucać tej płyty do koszyka. Dla mnie z takiej muzyki niewiele wynika.
-
- mistrz forumowej ceremonii
Ta płyta jest (tzn. będzie;)) średnia nawet dla kogoś kto się w takich wygibasach lubuje.
- Self
- rasowy masterfulowicz
Ja tam jestem na tak. Choć niewykluczone, że po paru kolejnych odsłuchach mi się znudzi, ten typ często tak ma.
-
- mistrz forumowej ceremonii
A może być też tak, że mi się spodoba bardziej. Jednak jak na razie to jest właśnie średnio.
-
- rasowy masterfulowicz
Na nowej plycie poszli niemodna tutaj droga miliona riffow i technicznych sztuczek. Troche wymiekli, ale sa jeszcze szybsi i bardziej precyzyjni niz na Cabinet. Nawet niezla ta plyta ale czekam az Disgorge i Deeds of Flesh przypomna reszcie jak nalezy grac brutalny death metal.
I AM MORBID
o tym regularnie przypomina Cannibal Corpse :) Taka brutalność mi zdecydowanie bardziej leży