THORNS
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- ultravox
- zahartowany metalizator
Re: THORNS
To tak jakbyś napisał, że zamiast zimnego piwa wolisz resztki moczu z pisuaru 

- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
- ultravox
Nie wiem, nie pamiętam już jak to brzmiało, nie zostały mi w głowie te dźwięki. Zresztą to zespół jednego kawałka (choć nie w takim sensie jak 4 Non Blondes czy Spin Doctors) więc za bardzo nie ma o czym dyskutować 

- hcpig
Nie jednego tylko dwóch, poza tym mieli ponoć gotową płytę. No ale utopili ją w kiblu, więc przepadło.
Yare Yare Daze
- Skaut
- ultravox
Dwóch? Jeden był na Moonfog 2000, a drugi gdzie?
- hcpig
E?? Dla mnie taki MSJ to wypadkowa nowszych Darkthrone i przede wszystkim Satyricon. W sumie to brzmi trochę jak odpad z Rebel Extravaganza.
Drugi track był na oficjalnej stronie Moonfog.
Drugi track był na oficjalnej stronie Moonfog.
Yare Yare Daze
- Skaut
łap tutaj dwa :ultravox pisze:Dwóch? Jeden był na Moonfog 2000, a drugi gdzie?
http://www.moonfog.no/artists.asp?id=63&art=12
Edyta: kurnasz, chiba linki są nieaktualne. No, ale były dwa kawałki - ten "tba" mam nawet na dysku

@jester: no przeca wiem (choć w sumie Darkthrone tam mało), myślałem że nie muszę tego dodawać, bo to zrozumiałe

Coś tam było! Człowiek!
- ultravox
O, dzięki. A co do Thorns, to ja akurat chętnie bym tej nowej płyty posłuchał, tym bardziej że tym razem wszystkie wokale robi Aldrahn.
- TORTURER
- w mackach Zła
I bardzo dobrze,że tym razem bez Satyra na wokalach,nie będzie skojarzeń z Satyricon,chyba....a tak w ogóle,to wiadomo ,spod kogo ręki wyszła częsc zajebistych riffów na "De Mysteris",więc mogliby zaprosic Atille na wokale,Hellhammer juz mają i nagrać kontynuacje "De Mysteriis.." 

Death Dwells in Love
-
- rasowy masterfulowicz
Itojestzajebistynjus!grot pisze:We are in the process of recording our second album now. We are working in Oera Studio here in Trondheim with Jostein Ansnes and a couple of other good technicians. We started recording drums on September 1. and will start recording guitars and bass the coming week. Vocals will be recorded in a separate session later this fall, and we will use some time with additional instruments and recordings to accompany the basic instrumentation. We hope to deliver the master to Moonfog before Christmas and that the album will be out first quarter of 2009.
We are proud to say that we have 10 great songs written by myself and Jon Wesseltoft. Lyrics are mainly written by Aldrahn. The material on this album is mostly harder, darker and more energetic than on the 2001 album. Gratification guarantied!!
Trondheim, September 13. 2008
Snorre Ruch
- Wujek Lucyferiusz
- postuje jak opętany!
Co ja widzę za wiadomość! Będzie druga płyta THORNS.
Pierwszy tytuł, na który zaczynam czekać niecierpliwie w tym roku...
Oryginalną pierwszą płytkę wynudziłem od znajomej i było tak: Jako ziomuś przyswajający z blacku właściwie tylko Immortal, Burzum, Taake, Mayhem, Darkthrone, Marduk i tego typu oldschoolowców z lasu to właśnie THORNS było kopem w ryj otwierającym horyzonty. Pamiętam jak po kilkukrotnym przesłuchaniu tego albumu pod rząd stwierdziłem, że jak dla mnie nowoczesny black powinien iść w takim kierunku - bezkompromisowości, wyszukanego industrialu, odrealnienia. Shifting channels i Vortex nie zestarzały się ani trochę i co szukam powiewu takiej świeżości w nowej fali bm to znaleźć nie umiem.
Ten kolektyw ma swój styl i już nie mogę się doczekać drugiego dowodu na tę tezę.
P.S. widzę, że split z Emperorem niezbyt się udał. Nie interesowałem się bo najpierw zapoznałem się z długograjem a Emperor zawsze był mi obojętny. Widocznie niewiele straciłem.

Oryginalną pierwszą płytkę wynudziłem od znajomej i było tak: Jako ziomuś przyswajający z blacku właściwie tylko Immortal, Burzum, Taake, Mayhem, Darkthrone, Marduk i tego typu oldschoolowców z lasu to właśnie THORNS było kopem w ryj otwierającym horyzonty. Pamiętam jak po kilkukrotnym przesłuchaniu tego albumu pod rząd stwierdziłem, że jak dla mnie nowoczesny black powinien iść w takim kierunku - bezkompromisowości, wyszukanego industrialu, odrealnienia. Shifting channels i Vortex nie zestarzały się ani trochę i co szukam powiewu takiej świeżości w nowej fali bm to znaleźć nie umiem.

P.S. widzę, że split z Emperorem niezbyt się udał. Nie interesowałem się bo najpierw zapoznałem się z długograjem a Emperor zawsze był mi obojętny. Widocznie niewiele straciłem.

A gdzie kotuś widzisz głupotę? W teorii ekonomicznej szkoły austriackiej? Mam cię zabić?
Kel'Thuz - młot na parchów
t(-_-t) Hvert norske ord høres ut som en gammel skog og krig i helvete!
- Menel
- postuje jak opętany!
- Kontakt:
O ! Bardzo dobre wieści !
- Kingu
- weteran forumowych bitew
Wiadomość nie nowa, bo o tym że jest materiał na nowy album i "tylko" musi go jeszcze do kupy poskładać, srali już ze 2 lata temu. Zdążyłem się przyzwyczaić do myśli, że koleś ma wszystko w dupie.Twój Wujek pisze:Co ja widzę za wiadomość! Będzie druga płyta THORNS.Pierwszy tytuł, na który zaczynam czekać niecierpliwie w tym roku...
- Wujek Lucyferiusz
- postuje jak opętany!
Po przeczytaniu wywiadu z nim kiedyśtam&gdzieśtam zrozumiałem, że Snorre lubi robić z siebie artystę pełną gębą i mesjasza gatunku. Mi to nie przeszkadza, poczekam... ale niech no tylko coś zjebie...Kingu pisze:Wiadomość nie nowa, bo o tym że jest materiał na nowy album i "tylko" musi go jeszcze do kupy poskładać, srali już ze 2 lata temu. Zdążyłem się przyzwyczaić do myśli, że koleś ma wszystko w dupie.

A gdzie kotuś widzisz głupotę? W teorii ekonomicznej szkoły austriackiej? Mam cię zabić?
- hcpig
Teledysk do zamykającego debiut THORNS "Vortex", zdobywca nagrody Norwegian Animation Awards sprzed paru lat. Tak w ramach oczekiwania na drugi masterpiece, nagrany ponoć z kompletem muzyków jazzowych (wedle pewnego "newsa" zapodanego kilka lat temu przez Terrorizer). Enjoy!
Yare Yare Daze
- Blackwinged
- postuje jak opętany!
- Kontakt:
Ja mogę polecić 2lp Void `Void` ( po `Posthuman` lp ) z Duplicate Records w międzyczasie , jeśli czekacie z wypiekami na nowe produkcje Thorns i Mysticum tak jak ja:) A Thorns na splicie z Emperor i debiutanckim lp jest dla mnie genialny,minimalnie nawet go wyżej cenię niż `In The Streams Of Inferno`.No w szranki to może jeszcze iść ten debiut Anaal Nathrakh `The Codex Necro` i wszystko spod znaku The Axis Of Perdition.
Destroy your life for Noisecore!
- beastov23
Tutaj wszyscy znają wszystkich, to ktoś może mi wyjaśni.
Czy dwójka Thorns = Duke Nukem Forever?
Włączyłem sobie dzisiaj debiut i jak zwykle jestem pozamiatany.
Czy dwójka Thorns = Duke Nukem Forever?
Włączyłem sobie dzisiaj debiut i jak zwykle jestem pozamiatany.
maximum walrus yields maximum walrus
:3
:3
Ostatnio był widziany w tych okolicach, nieznany wydawca z zawiniątkiem za pazuchą (prawdobodobnie była to taśma matka).

- Kingu
Ale trolle go zjadły...
Jeszcze trochę wody upłynie i będzie mógł to wydać jako debiut.
Jeszcze trochę wody upłynie i będzie mógł to wydać jako debiut.