MISERY INDEX
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- postuje jak opętany!
Re: MISERY INDEX
Dissent jest mega, ale nie polecam, bo tam strasznie dużo HC, a to pewnie nie w klimatach Warcrimera ;]
Dobry hardcore nie jest złySome serious shit? pisze:Dissent jest mega, ale nie polecam, bo tam strasznie dużo HC, a to pewnie nie w klimatach Warcrimera ;]

EDIT: Chyba zaraz znajdę i posłucham, bo mam dziś pierwszy raz od niepamiętnych czasów smak na takie granie.
EDIT: "Dissent" też mocarny. Takie wpływy hc w brutalnym death metalu jak w "Multiply by Fire" są czasami wręcz pożądane

- Mol
- zahartowany metalizator
Warcrimer pisze:Dobry hardcore nie jest złySome serious shit? pisze:Dissent jest mega, ale nie polecam, bo tam strasznie dużo HC, a to pewnie nie w klimatach Warcrimera ;]Nawet zdecydowanie wolę agresywny, dobrze brzmiący hc niż większość brutal death metalu.
EDIT: Chyba zaraz znajdę i posłucham, bo mam dziś pierwszy raz od niepamiętnych czasów smak na takie granie.
EDIT: "Dissent" też mocarny. Takie wpływy hc w brutalnym death metalu jak w "Multiply by Fire" są czasami wręcz pożądane
A ten jaki szybki

Rozejrzyj sie jeszcze za Overthrow, tam "wkurwienie" siega zenitu. A na deser "Dead Shall Rise" wiadomo kogo.

-
- postuje jak opętany!
wiadomo, Talley robił robotę
koncertowe wersje chyba jeszcze bardziej mną poniewierają
War, zaskakujesz mnie
ale in plus oczywiście

- Block69
Trza posłuchać bo "Discordia" rozdupcała. Wątpie, że przebiją tą plyte ale zobaczymy.
PENIS METAL
- AroHien
- rasowy masterfulowicz
Z kazdym kolejnym przesluchaniem plyta wchodzi mi lepiej. O ile na poczatku bardzo brakowalo mi tych najszybszych partii, to teraz zaczynam sie do tego przyzwyczajac.Jednak, na razie, nie trzyma poziomu poprzedniczki.
-
- starszy świeżak
dobra plytka i tyle. jedna z tych kapel, ktora na epkach rozpierdala, a na dlugograjach wypada tylko przyzwoicie
- Mental
- weteran forumowych bitew
"Dissent" to prawdopodobnie jedyna godna uwagi rzecz, ktora zarejestrowal ten zespol.
You may raise your chalice of nothing
And salute the leech that you are
And salute the leech that you are
- Dr.Mengele
- świeżak
-
- postuje jak opętany!
Maria, to samo, co do Warcrimera, sprawdź pierwszą epkę i ogólnie zwróć uwage na ich 'krótkie' materiałyMaria Konopnicka pisze:Zapoznałem się wreszcie z Traitors i jestem na kolanach! No może na jednym! Zajebista płyta, bardzo pozytywnie mnie chłopaki zaskoczyli.
- H-K44
Misery Index - uwielbiam ten zespół! Piszcie co chcecie jak dla mnie Netherton i co. niszczą! Lubię wszystkie wydawnictwa tego zespołu, nie słyszałem jedynie splitów z Bathtub Shitter i szwajcarskim Mumakil. A "Traitors" kompletnie zgniata. Chyba najlepszy ich album do tej pory. Utwory takie jak "Theocracy", "American Idolatry", tytułowy czy "Ruling Class Cancelled" (z gościnnym, zajebistym udziałem Tompy Lindberg'a) miażdżą!
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you... Stranger
- H-K44
Drugiego stycznia panowie z Misery Index rozpoczęli nagrania nowego albumu "Heirs To Thievery".
Do kręcenia gałami w studio, został wybrany Steve Wright.
Premiera krążka zapowiedziana jest na maj, oczywiście za pośrednictwem Relapse Records.
Może kogoś to zainteresuje. Dla mnie osobiście to świetna wiadomość, bo jak napisałem wyżej - uwielbiam ten zespół.
Do kręcenia gałami w studio, został wybrany Steve Wright.
Premiera krążka zapowiedziana jest na maj, oczywiście za pośrednictwem Relapse Records.
Może kogoś to zainteresuje. Dla mnie osobiście to świetna wiadomość, bo jak napisałem wyżej - uwielbiam ten zespół.
- Mol
- H-K44
Właśnie wyczytałem, że panowie z Misery Index wydali we własnej "stajni" kompilację "Pulling Out The Nails", zawierającą wszystkie numery z ich EPek, splitów itp.
W zasadzie oprócz splitu z Bathtub Shitter, znam całą twórczość tego zespołu, ale za niewielkie pieniądze nabyłbym i tę kompilację.
W zasadzie oprócz splitu z Bathtub Shitter, znam całą twórczość tego zespołu, ale za niewielkie pieniądze nabyłbym i tę kompilację.
- Najprzewielebniejszy
- Mol
- H-K44
Dzięki Panowie za info.
- AroHien
- rasowy masterfulowicz
Dzięki. Już zakupione. Cieszę się,że wcześniej tych 'małych' płytek Misery Index nie kupowałemAnalripper pisze:voila:
http://www.indiemerchstore.com/item/7749/

-
- mistrz forumowej ceremonii
- Mol