NAPALM DEATH - Najlepsza płyta
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Bonny
- rasowy masterfulowicz
[quote][i]Wysłane przez Kingu[/i]
HARMONY CORRUPTION - w zasadzie płyta doskonała i jedyna w takim stylu w ich dyskografii. Rzeczywiście obok Utopia... najbardziej death metalowa. Suffer the Children należy do mojego prywatnego panteonu najlepszych utworów metalowych w ogóle. [/quote]
Nie zgodzę się do końca. Wydana rok wcześniej epka "Menatlly Murdered" choć nagrana w starym jeszcze składzie, muzycznie jest ogromnym krokiem w kierunku tego, co nagrali na Harmony. Chociaż muzyka na obu materiałach się od siebie różni to "Mentally..." jest wyraźnym przejściem od grania tego, co na 2 pierwszych płytach w strone tego, co nagrali później.
HARMONY CORRUPTION - w zasadzie płyta doskonała i jedyna w takim stylu w ich dyskografii. Rzeczywiście obok Utopia... najbardziej death metalowa. Suffer the Children należy do mojego prywatnego panteonu najlepszych utworów metalowych w ogóle. [/quote]
Nie zgodzę się do końca. Wydana rok wcześniej epka "Menatlly Murdered" choć nagrana w starym jeszcze składzie, muzycznie jest ogromnym krokiem w kierunku tego, co nagrali na Harmony. Chociaż muzyka na obu materiałach się od siebie różni to "Mentally..." jest wyraźnym przejściem od grania tego, co na 2 pierwszych płytach w strone tego, co nagrali później.
- Gore_Obsessed
- zahartowany metalizator
- Aron
- postuje jak opętany!
-
Stygmat
- zaczyna szaleć
ja pierwszy raz zetknąłem się z ND po przesłuchaniu Diatribes i pamiętam, że mnie wgniotło w fotel i długo tam trzymało, dlategoż zagłosowałem właśnie na ten album, choć wybór nie był łatwy, wachałem się między Diatribes, Scum, "nówką" i Bootlegged In Japan, bo to jedna z lepszych koncertówek jakie dane mi było słyszeć w brutalnych klimacikach.
- Fazi
- rozkręca się
- Kontakt:
- Bonny
- rasowy masterfulowicz
Temat podupadł, więc proponuję:
-Wasz ulubiony song Napalmów?
-Wasz ulubiony tekst?
-Wasze ulubione EP/singiel?
-Wasz ulubiony koncerty ND na jakim byliście? (Na to pytanie liczę najbardziej - kto bawił się przy Pride Assassin, Upward And Uninterested, I Abstain czy Dementia Access?? Ktoś był na koncercie w Koszalinie????)
-Wasz ulubiony song Napalmów?
-Wasz ulubiony tekst?
-Wasze ulubione EP/singiel?
-Wasz ulubiony koncerty ND na jakim byliście? (Na to pytanie liczę najbardziej - kto bawił się przy Pride Assassin, Upward And Uninterested, I Abstain czy Dementia Access?? Ktoś był na koncercie w Koszalinie????)
- Gore_Obsessed
[quote][i]Wysłane przez Bonny[/i]
Wasz ulubiony song Napalmów?[/quote]
"Suffer The Children".
Wasz ulubiony tekst? [/quote]
"Pójdziemy do mnie?"
A tak na serio: niestety nie wskażę. Nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem. Cud, że miałem czas, żeby w tym temacie w ogóle coś napisać.
Wasze ulubione EP/singiel?[/quote]
Yyy?!? Ja nie z tych. Ja na kasetach poznawał.
Wasz ulubiony koncerty ND na jakim byliście? (Na to pytanie liczę najbardziej - kto bawił się przy Pride Assassin, Upward And Uninterested, I Abstain czy Dementia Access?? Ktoś był na koncercie w Koszalinie????) [/quote]
Nie byłem, ale zaliczyłem kiedyś koncert HEKATOMBY!
Wasz ulubiony song Napalmów?[/quote]
"Suffer The Children".
Wasz ulubiony tekst? [/quote]
"Pójdziemy do mnie?"
A tak na serio: niestety nie wskażę. Nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem. Cud, że miałem czas, żeby w tym temacie w ogóle coś napisać.
Wasz ulubiony koncerty ND na jakim byliście? (Na to pytanie liczę najbardziej - kto bawił się przy Pride Assassin, Upward And Uninterested, I Abstain czy Dementia Access?? Ktoś był na koncercie w Koszalinie????) [/quote]
Nie byłem, ale zaliczyłem kiedyś koncert HEKATOMBY!
Only SŁUCHANIE płyt is real!
-
necro333
- starszy świeżak
- "Neccesary Evil"....
- "Judicial Slime":
"taste me,
you made me what i am,
mind polluting worthless fuck,
am i the mental feast,
bruised and scarred,
the underdog
(...)
breed,
take my pride - that`s all you can,
hatred surges burning me
(...)"
))))))))))
- "Suffer The Children" - ulubiona bo jedyna przesłuchana przeze mnie:)
- nie zaliczyłem...ich koncertu.
- "Judicial Slime":
"taste me,
you made me what i am,
mind polluting worthless fuck,
am i the mental feast,
bruised and scarred,
the underdog
(...)
breed,
take my pride - that`s all you can,
hatred surges burning me
(...)"
- "Suffer The Children" - ulubiona bo jedyna przesłuchana przeze mnie:)
- nie zaliczyłem...ich koncertu.
- Bonny
- rasowy masterfulowicz
[quote][i]Wysłane przez Gore_Obsessed[/i]
[/quote]
Maniuś a słyszałeś kiedyś o czymś takim jak "3 Mlp" wydanym przez MG albo "Death By Manipulation" na licencji Carnage Cmiołka? Wszystko wyszło na kasetkach, a to przecież skladaki ich epek. Poza tym jak ktoś ma na kasecie z MG Defecation "Purity Dilution" to wie, że jako bonus jest tam epka "Mentaly Murdered" Napalmów.
Słowem - pora odkurzyć swe taśmy:)
[/quote]
Maniuś a słyszałeś kiedyś o czymś takim jak "3 Mlp" wydanym przez MG albo "Death By Manipulation" na licencji Carnage Cmiołka? Wszystko wyszło na kasetkach, a to przecież skladaki ich epek. Poza tym jak ktoś ma na kasecie z MG Defecation "Purity Dilution" to wie, że jako bonus jest tam epka "Mentaly Murdered" Napalmów.
Słowem - pora odkurzyć swe taśmy:)
- pajonk
- w mackach Zła
- Kontakt:
- Gore_Obsessed
Słowem - pora odkurzyć swe taśmy:) [/quote]
"Death By Manipulation" miałem. Nie wiem co tam było w sensie części dyskografii, natomiast jeśli chodzi o utwory, to największe wrażenie robiły na mnie "Mass Appeal Madness" i "Pride Assassin".
Słowem - pora odkurzyć swe taśmy:) [/quote]
"Death By Manipulation" miałem. Nie wiem co tam było w sensie części dyskografii, natomiast jeśli chodzi o utwory, to największe wrażenie robiły na mnie "Mass Appeal Madness" i "Pride Assassin".
Only SŁUCHANIE płyt is real!
-
Mucia
- starszy świeżak
NAPALM DEATH-Smear Campaign
Co sądzicie o nowej płycie?Dla mnie miodzio.Powrót do starego,dobrego
ND...
ND...
- Morph
- mistrz forumowej ceremonii
- Kontakt:
- Bonny
- rasowy masterfulowicz
- Pigvomit
- świeżak
"Smear Campaign" rozdmuchuje! dla mnie miazga i zniszcczenie. Nie spodziewałem się tak prędko nowego materiału po wybornym "the code is red...", a tu prosze, płyta, która nawet ośmieliłbym się stwierdzić, przewyższa poprzedniczkę. prędkość, moc, bezkompromisowość. Jednym słowem Napalm Death. Też czekam na premierę, wiem że warto.
and the dead will...........MOSH!!!
- Xapapote
- weteran forumowych bitew
a czy oni w ogóle kiedyś odeszli od swoich korzeni? [/quote]
muzycznie odeszli już na "Utopia Banished" ... "ideowo" nie odeszli ... teraz wracają do starych brzmień ... "SC" jest jeszcze bardziej punkowa (nawet crustowa) niż "The Code..." ... zajebista płyta... jak dla mnie zaraz po "FETO" i "Peel Sessions"
muzycznie odeszli już na "Utopia Banished" ... "ideowo" nie odeszli ... teraz wracają do starych brzmień ... "SC" jest jeszcze bardziej punkowa (nawet crustowa) niż "The Code..." ... zajebista płyta... jak dla mnie zaraz po "FETO" i "Peel Sessions"
...:::jeśli mają jakąś czarną listę, chcę na niej być:::..
- Pigvomit
- świeżak
[quote][i]Wysłane przez Xapapote[/i]
muzycznie odeszli już na "Utopia Banished" ... "ideowo" nie odeszli ... teraz wracają do starych brzmień ... "SC" jest jeszcze bardziej punkowa (nawet crustowa) niż "The Code..." ... zajebista płyta... jak dla mnie zaraz po "FETO" i "Peel Sessions" [/quote]
dla mnie harmony corruption to już jest odejście muzyczne od grindcora bardziej w stronę death metalu.
muzycznie odeszli już na "Utopia Banished" ... "ideowo" nie odeszli ... teraz wracają do starych brzmień ... "SC" jest jeszcze bardziej punkowa (nawet crustowa) niż "The Code..." ... zajebista płyta... jak dla mnie zaraz po "FETO" i "Peel Sessions" [/quote]
dla mnie harmony corruption to już jest odejście muzyczne od grindcora bardziej w stronę death metalu.
and the dead will...........MOSH!!!
- O.D.I.N.
- zaczyna szaleć