BETRAYER (POL)
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Xapapote
- weteran forumowych bitew
- Kingu
Re: reaktywacja BETRAYER
Berial dogra tylko wokale, czy także bas?
Dziwny pomysł, że najpierw inny zespół skomponował album, a dopiero potem zdecydowano, że wyjdzie jako kolejny Betrayer. Materiał na wywiad w Masterfulu.
Z drugiej strony lepiej jako Betrayer, niż jako debiutancki i zarazem jubileuszowy album na okrągłą 22 rocznicę powstania Sickness :)
Dziwny pomysł, że najpierw inny zespół skomponował album, a dopiero potem zdecydowano, że wyjdzie jako kolejny Betrayer. Materiał na wywiad w Masterfulu.
Z drugiej strony lepiej jako Betrayer, niż jako debiutancki i zarazem jubileuszowy album na okrągłą 22 rocznicę powstania Sickness :)
Ostatnio zmieniony 21-01-2012, 20:44 przez Kingu, łącznie zmieniany 1 raz.
- Morbid Marcin
zarowno demo, jak i cd to piekna karta w historii polskiego death metalu. mam nadzieje, ze jej nie zszargaja.
http://www.discogs.com/seller/morbidmarcin?limit=50 NOWE RARY SIĘ CZAJĄ....
-
- świeżak
Nie wiem czy także bas.Kingu pisze:Berial dogra tylko wokale, czy także bas?
Ostatnio zmieniony 25-12-2012, 10:29 przez DareK, łącznie zmieniany 1 raz.
- Najprzewielebniejszy
- zahartowany metalizator
no dobra, a jest jakies oficjalne info? Bo jak na razie opieramy sie na mrzonkach i gdybaniu.
-
- świeżak
Informacje mam od gitarzysty ex-SICKNESS, a obecnie reaktywowanego BETRAYER.
- metalized
Nic polezę może kiedys do Inferno cafe i zapytam sie imć B. co i jak :D
P.J.E.C.
-
- zaczyna szaleć
a to niezłe PSYCHO!kregozmyk pisze:Jeszcze w TYM roku reaktywuje się HAZAEL.
Jeżeli Twoja płyta CD wydana przed rockiem 1994 posiada matrixy z IFPI...to wiedz, że coś się dzieje... Jeżeli na płytach wydanych przez NUCLEAR BLAST przed 1993 rockiem jest adres o pięciocyfrowym kodzie pocztowym...to wiedz, że bardzo źle się dzieje...
- Realista
Te wszystkie reaktywacje jakoś dziwnie wyglądają, co może zaprezentować zespół który nie istnieje od ponad 10-15 lat co będzie zarówno kontynuacją ostatniego materiału i na tyle świeże i dobre żeby zainteresowało dzisiejszych słuchaczy? Trzymam kciuki i mam nadzieje że to będzie zabijający matex tak jak Calamity...
- aginsiak
- w mackach Zła
Mam nadzieję,że płyta ukaże sie pod szyldem SICKNESS.Mam nadzieje ,że Berial nie reaktywuje BETRAYER.Mam nadzieje na ostateczny rozkład ARMAGEDON .
- Czesław
- rasowy masterfulowicz
Wiadomo czemu zespoły decydują się na takie reaktywacje: łatwiej jest zagrać koncert i wydać płytę, pod szyldem który jest już znany. Oczywiście nie miałbym nic przeciwko gdyby Betrayer się reaktywował żeby np. zagrać parę koncertów ze starymi kawałkami czy coś w tym stylu, w studiu wątpię żeby nagrali coś, co faktycznie zabrzmi jak ten zespół i to z dość prozaicznej przyczyny: kapele które grają nieprzerwanie od tych 15 czy 20 lat i tak w mniejszym lub większym stopniu zmieniają styl i mniej lub bardziej świadomie dostosowują się do nowych czasów.
- Paysage d'Hiver
- w mackach Zła
pożyjemy, zobaczymy jak to będzie z tą reaktywacją
- lucass
Mimo, ze zyczyłbym sobie chłosty jak na Calamity to też mocno powątpiewam w taki obrót sprawy.Czesław pisze:w studiu wątpię żeby nagrali coś, co faktycznie zabrzmi jak ten zespół
LEGALISE DRUGS & MURDER
- ultravox
W zasadzie nie miałbym nic przeciwko temu, żeby posłuchać na koncercie starych numerów Betrayer, a czy nowy materiał wyjdzie pod tym szyldem czy pod innym, to już właściwie bez znaczenia. Ważne są konkretne nagrania i płyty, a nie szyldy i legendy.
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: BETRAYER (POL)
A gdzie piękne logo zespołu?
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Lykantrop
- mistrz forumowej ceremonii
Dobra tam, chuj z logiem, ja się pytam czy nie wyciekła już może jakaś tracklista?
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- moonfire
Tracklista jest too extreme.
A kto wyda tego Betrayera?
A kto wyda tego Betrayera?
- Jaro 71
- zaczyna szaleć
po co to komu?!kregozmyk pisze:No i reaktywowali się!
Okładka nadchodzącej płyty o roboczym tytule "Betrayer"
przyjaciel to ten który na słowa: zabiłem człowieka!
odpowie: gdzie go zakopiemy?
odpowie: gdzie go zakopiemy?
- SOWIX666
- postuje jak opętany!
Mam nadzieję, że jakość grania będzie odwrotnie proporcjonalna do jakości tej kurwa w pizdę chujowej okładki. Ma się rozumieć.