SCEPTIC

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
Wachu
rozkręca się

07-10-2006, 20:54

dredy śmedy
Awatar użytkownika
antigod
w mackach Zła
Kontakt:

07-10-2006, 21:07

[quote][i]Wysłane przez valmir[/i]
paskudna. w dodatku włosy nie myte [/quote]

Folklor woodstockowy. Nawet na koncertach death metalowych już jest ten sielski klimat - wszyscy braćmi, wpierdul nie dostaniesz, każdy się poklepie po plecach.
THE ARMY - THE WEAPON - THE MACHINERY OF WAR - EXTERMINATION OF ALL MAN!
Awatar użytkownika
Wachu
rozkręca się

07-10-2006, 21:46

i dobrze
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

08-10-2006, 00:32

Aaaa.... co tu się dzieje?
To temat o tej kapeli, której uznanie wybiegał wokalista (bo przecież nie zawdzięczają go muzyce)?
Podziękować...
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel

http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Edinazzu
weteran forumowych bitew

08-10-2006, 01:17

Koncertowo uważam, że są świetną kapelą ,a to ,że nie są oryginalni to nie stanowi dla mnie problemu.
Death, Cynic, Atheist, Pestilence, Nocturnus, Coroner- tych kapel juz nie ma , jest za to Sceptic kapela która dosyc wiernie wskrzesza(stara się) ducha wyżej wymienionych. Jedno jest pewne, że trzeba mieć ku temu umiejętności. Te docenili muzycy Trauma, Hate, Vader, bo Hiro to jeden z lepszych wioślarzy ("solówkarzy") w tym kraju. Jeżeli chodzi o same płyty to najbardziej lubię "Blind Existence".
Co do Very to polecam aktualny numer "Polityki" jest tam artykuł o Totem/Delight. Wachu się na pewno spuści.
"Volenti non fit iniuria" - Chcącemu nie dzieje się krzywda
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

08-10-2006, 01:30

[quote][i]Wysłane przez Edinazzu[/i]
Death, Cynic, Atheist, Pestilence, Nocturnus, Coroner- tych kapel juz nie ma , jest za to Sceptic kapela która dosyc wiernie wskrzesza(stara się) ducha wyżej wymienionych.[/quote]
Strasznie to brzmi przy tych nazwach, które wymieniłeś. Sceptic to bida z nędzą w porównaniu z tymi klasykami. Wtórny kloc, ciosany dość grubo (bo bez polotu charakterystycznego dla mistrzów). A Coronera to ja już tam w ogóle nie słyszę.
Jeśli jednak ktoś celując do mnie z "tetetki", kazałby mi wybrać najlepszą płytę tych gości, to wskazałbym "Blind Existence".

Awatar użytkownika
Edinazzu
weteran forumowych bitew

08-10-2006, 01:48

Ależ ja nie mówię ,że oni im dorównują kompozytorsko ,a co najwyżej warsztatowo.
Komunikat Sceptica nie jest oryginalny tj widać ,że pomimo iż uczeń (tj Sceptic) nie przerósł mistrza (a raczej mistrzów) to przynajmniej przypomina jego(a raczej ich) nauki w sposób dosć scisły. Napewno zżynając z Deatha czy innego Atheista trzeba się bardziej napocić niż w przypadku np zżynania z Darkthrone czy Bathory.
"Volenti non fit iniuria" - Chcącemu nie dzieje się krzywda
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky
mistrz forumowej ceremonii

08-10-2006, 09:51

Coronera to tam słychać... pośrednio ;)
Awatar użytkownika
rob
w mackach Zła

08-10-2006, 10:33

Koncertowo uważam, że są świetną kapelą ,a to ,że nie są oryginalni to nie stanowi dla mnie problemu.
Death, Cynic, Atheist, Pestilence, Nocturnus, Coroner- tych kapel juz nie ma , jest za to Sceptic kapela która dosyc wiernie wskrzesza(stara się) ducha wyżej wymienionych. Jedno jest pewne, że trzeba mieć ku temu umiejętności. Te docenili muzycy Trauma, Hate, Vader, bo Hiro to jeden z lepszych wioślarzy ("solówkarzy") w tym kraju. Jeżeli chodzi o same płyty to najbardziej lubię "Blind Existence".
Co do Very to polecam aktualny numer "Polityki" jest tam artykuł o Totem/Delight. Wachu się na pewno spuści. [/quote]
fakt, warsztatowo to jest nie wiele kapel w tym kraju które mogą im podskoczyc ... , co do Wacha to myślę ,że już sie spuścił hehe , Anti zapodaj linka do jakiegoś kawałka swojej kapeli chciałbym porównac tą chujowizne z waszymi wypocinami ok?
jebać frajerów
esq
postuje jak opętany!

08-10-2006, 10:39

[quote][i]Wysłane przez rob[/i]
warsztatowo to jest nie wiele kapel w tym kraju które mogą im podskoczyc ... [/quote]
warsztatowo to chyba nie ma kapeli tego pokroju, która by im podskoczyła, bo jak wytłumaczyć to że na ich koncerty przychodzi tylu muzyków, a po wszystkiemu wychodzą z kwaśną miną i biegną na salkę szlifować umiejętności..
Trzeba wezwać pomoc, nadamy sygnał H-U-J alfabetem Downa !
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

08-10-2006, 10:51

Napewno zżynając z Deatha czy innego Atheista trzeba się bardziej napocić niż w przypadku np zżynania z Darkthrone czy Bathory. [/quote]
To się nazywa manieryzm i nie jest niczym fajnym.

Awatar użytkownika
Block69
zahartowany metalizator

08-10-2006, 12:34

Blind Existence była kiedyś całkiem niezła ale po co komu odgrzewany kotlet i to drugiej świeżości. Lepiej by było jakby Hiro został na stałe w Decapitated bo w Sceptic się tylko marnuje a mało kto w Polsce może mu podskoczyć.
Najlepiej jakby zwerbował jeszcze Marka Pająka i razem stworzyli jakiś ambitny projekt na miare swoich możliwości w którym napierdalaliby się na solówki.
PENIS METAL
esq
postuje jak opętany!

08-10-2006, 12:43

[quote][i]Wysłane przez Block69[/i]
Najlepiej jakby zwerbował jeszcze Marka Pająka i razem stworzyli jakiś ambitny projekt na miare swoich możliwości w którym napierdalaliby się na solówki. [/quote]
o! i to jest myśl, dwóch największych kozaków z naszego podwórka technicznego DM, boje się myśleć co by wyszło z takiego połączenia :o
Trzeba wezwać pomoc, nadamy sygnał H-U-J alfabetem Downa !
Awatar użytkownika
antigod
w mackach Zła
Kontakt:

08-10-2006, 16:35

[quote][i]Wysłane przez Wachu[/i]
i dobrze [/quote]

Dajesz grosik na wielką orkiestrę?
THE ARMY - THE WEAPON - THE MACHINERY OF WAR - EXTERMINATION OF ALL MAN!
Awatar użytkownika
Wachu
rozkręca się

08-10-2006, 23:05

nihuja, nie lubie tego łudstokowego syfu,muj znajomy muwil na nich-parchy,zgadzam sie z nim,chodzi mi o to ze nie powinno sie dostawac w ryj na koncertach
Awatar użytkownika
Wachu
rozkręca się

08-10-2006, 23:06

Wachu się na pewno spuści. [/quote]

Spuści?!kurwa gdzie wasz romantyzm??!więcej uczuć panowie
Awatar użytkownika
Morph
Kontakt:

09-10-2006, 06:48

[quote][i]Wysłane przez Wachu[/i]
chodzi mi o to ze nie powinno sie dostawac w ryj na koncertach [/quote]

a co, dostałeś kiedyś?
Give birth to something dead
Give birth to something old
Awatar użytkownika
Duban
weteran forumowych bitew

09-10-2006, 07:01

Wczoraj we Wrocku na Sceptic doczekali się tylko najbardziej wytrwali onaniści gitarowi... Koło 23:30 byłem w chałupce. Chwilę potem dostałem sms-a od kumpla, że 'Hiro dopiero dotarł'. Właśnie dlatego nie warto zwracać uwagi na ten zespół. Niech spierdalają. A Wera to chyba jest zaskoczona swoim wzięciem u dzieci pokroju Wachu, bo jak spierdoliła przed 20, tak jej już później nie było widać. Może szukała towarzysza W. zachwycona jego uczuciem?

A co do koncertu - Morior Axis (grlai w zasadzie zamiast Virgin Snatch) nieźle, ale czegoś im jeszcze na deskach brakuje; Rasta - nudno: Katatonia przepuszczona przez metal core'owy filtr (gdyby nie to, że są z Białorusi, to udałbym się na piwo); Thy Disease - na pewno lepiej niż Samael we Wrocławiu, ale też bez większych uniesień. Na Sceptic, jak większość, wyłożyłem tęgi chuj.
If you believe the western sun
is falling down on everyone.
You're breaking free and the morning's come.
If you would know your time has come.
Awatar użytkownika
Morph
Kontakt:

09-10-2006, 07:02

[quote][i]Wysłane przez Duban[/i]
Rasta[/quote]

że co?!?!
Give birth to something dead
Give birth to something old
Awatar użytkownika
Duban
weteran forumowych bitew

09-10-2006, 07:04

no - Rasta się kurwa nazywają :) dzieciarnia bawiłą się po chuju fest - żałuj, że tego nie widziałeś. Obiektywnie mogło się podobać. SUbiektywnie - nuda, groch z kapustą, wtórność itd. itp.
If you believe the western sun
is falling down on everyone.
You're breaking free and the morning's come.
If you would know your time has come.
ODPOWIEDZ