MURDER SQUAD
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Revenant
- postuje jak opętany!
[quote][i]Wysłane przez jesterSS[/i]
Ja mówiłem, że Murder Squad może podskoczyć a Ty mi tu takie;) [/quote]
Chłe chłe chłe, cóż w ramach wybicia sobie z głowy kosmatych myśli zadaje sobie pokutę w postaci słuchania przez cały dzisiejszy dzień Murder Squad ;] Tylko muszę uważać z wczuwaniem się, żebym przez przypadek dziś wieczorem zamiast pocałować dziewczynę jej nie porąbał i nie zjadł ;]
Ja mówiłem, że Murder Squad może podskoczyć a Ty mi tu takie;) [/quote]
Chłe chłe chłe, cóż w ramach wybicia sobie z głowy kosmatych myśli zadaje sobie pokutę w postaci słuchania przez cały dzisiejszy dzień Murder Squad ;] Tylko muszę uważać z wczuwaniem się, żebym przez przypadek dziś wieczorem zamiast pocałować dziewczynę jej nie porąbał i nie zjadł ;]
- Gore_Obsessed
- zahartowany metalizator
[quote][i]Wysłane przez Revenant[/i]
"Preachers and their followers
Crusading for the light
My stomach twists and tightens up
The feeling is so vile
They're trying to brainwash me
But I am not a fool
Each one shall taste my defecation
As dark becomes the rule "
Jak pierwszy raz usłyszałem Krzysia wyrzygującego ten tekst do z miejsca się w nim zakochałem. I tak jest do dziś. Żeby nie było wokale Matti Karkiego też lubię, niemniej jest on dla mnie w tyle za Krzysiem R.[/quote]
Excellent choice. Jeden z kilku najlepszych utworów deathmetalowych.
"Preachers and their followers
Crusading for the light
My stomach twists and tightens up
The feeling is so vile
They're trying to brainwash me
But I am not a fool
Each one shall taste my defecation
As dark becomes the rule "
Jak pierwszy raz usłyszałem Krzysia wyrzygującego ten tekst do z miejsca się w nim zakochałem. I tak jest do dziś. Żeby nie było wokale Matti Karkiego też lubię, niemniej jest on dla mnie w tyle za Krzysiem R.[/quote]
Excellent choice. Jeden z kilku najlepszych utworów deathmetalowych.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
- Revenant
- postuje jak opętany!
- Revenant
- postuje jak opętany!
- Gore_Obsessed
- Revenant
- postuje jak opętany!
- Gore_Obsessed
- Revenant
- postuje jak opętany!
- Rattlehead
[quote][i]Wysłane przez Revenant[/i]
Pomimo mojej całej miłości do starego Entombed to jednak muszę stwierdzić, że
Autopsy > Entombed [/quote]
tu się zgadzam z Tobą w 100%. Prawdę powiedziawszy Entombed to dla mnie dwa pierwsze krążki, później niestety spadek formy. Nie wiem jak ostatni album, bo narazie nie było dane mi go usłyszeć i jakoś nie ciągnie mnie do niego, mimo iż słyszałem różni się nieco od ostatnich ich dokonań
Pomimo mojej całej miłości do starego Entombed to jednak muszę stwierdzić, że
Autopsy > Entombed [/quote]
tu się zgadzam z Tobą w 100%. Prawdę powiedziawszy Entombed to dla mnie dwa pierwsze krążki, później niestety spadek formy. Nie wiem jak ostatni album, bo narazie nie było dane mi go usłyszeć i jakoś nie ciągnie mnie do niego, mimo iż słyszałem różni się nieco od ostatnich ich dokonań
support music, not rumors
- Revenant
- postuje jak opętany!
Ja uwielbiam dwa pierwsze Entombed, na ich "Wolverine Blues" nie powiem złego słowa, ale kolejnych ich płyt po prostu nie słucham - nie podchodzą mi, nie moja półka.
Autopsy to Autopsy, pieprzeni mordercy.
W sumie ciężko mi porównywać te dwa zespoły, albowiem oba darzę olbrzymią estymą( w przypadku Entombed chodzi mi o pierwsze 2 płyty), niemniej biorąc pod uwagę całokształt tych kapel, Autopsy stawiam NIEWIELE wyżej.
Autopsy to Autopsy, pieprzeni mordercy.
W sumie ciężko mi porównywać te dwa zespoły, albowiem oba darzę olbrzymią estymą( w przypadku Entombed chodzi mi o pierwsze 2 płyty), niemniej biorąc pod uwagę całokształt tych kapel, Autopsy stawiam NIEWIELE wyżej.
Wczoraj nadrobiłem Inferno (digipack jebany kupiłem, a pierwsze wydanie leżało obok tylko było droższe kurwa kurwa KURWA!). Gdybym nie słyszał SS to by mnie rozdupcyło, ale po tym, czym okazał się ostatni Entombed Inferno to jest jedynie b. dobre, produkcja jest rewelacyjny, ale największy szkopół w tym , iż im dalej w las, tym bardziej nuży. Do TRSSAST jeszcze trochę brakuje.
Żeby nie było tak cukierkowo odnośnie SS to łyżeczka dziegciu: jebany Killjoy w drugim kawałku.
Żeby nie było tak cukierkowo odnośnie SS to łyżeczka dziegciu: jebany Killjoy w drugim kawałku.
-
- postuje jak opętany!
- Gore_Obsessed
[quote][i]Wysłane przez boroowa[/i]
Jedynka dość często pojawia się na allegro, można to kupić za grosze (ja dostałem za mniej niż 15).
Zdecydowanie wolę "Ravenous, Murderous" \m/, cały czas słychać wpływy Autopsy i wczesnego Death, ale riffy nie są już kalką w/w. [/quote]
"Ravenous..." wczoraj kupiłem. Riffy nie są już kalką w takim stopniu jak na debiucie, ale kilka zerżniętych motywów nadal wychwyciłem. Wpływy nadal słychać; zgadza się. Zdecydowanie nie wolę, obie podobają mi się mniej więcej tak samo (bardzo).
Wydaje mi się, że to kolejny ignorowany zespół - za obie płyty łącznie, dałem 37 złotych. Obie leżały długie miesiące w jednym z warszawskich sklepów, zlewane przez potencjalnych klientów. Najwidoczniej [i]gupki[/i] myślą, że Metal zaczyna się i kończy na VADER, BEHEMOTH, BLACK SABBATH, METALLICA, OPETH, CRADLE OF FILTH, IRON MAIDEN i ANATHEMA.
Jedynka dość często pojawia się na allegro, można to kupić za grosze (ja dostałem za mniej niż 15).
Zdecydowanie wolę "Ravenous, Murderous" \m/, cały czas słychać wpływy Autopsy i wczesnego Death, ale riffy nie są już kalką w/w. [/quote]
"Ravenous..." wczoraj kupiłem. Riffy nie są już kalką w takim stopniu jak na debiucie, ale kilka zerżniętych motywów nadal wychwyciłem. Wpływy nadal słychać; zgadza się. Zdecydowanie nie wolę, obie podobają mi się mniej więcej tak samo (bardzo).
Wydaje mi się, że to kolejny ignorowany zespół - za obie płyty łącznie, dałem 37 złotych. Obie leżały długie miesiące w jednym z warszawskich sklepów, zlewane przez potencjalnych klientów. Najwidoczniej [i]gupki[/i] myślą, że Metal zaczyna się i kończy na VADER, BEHEMOTH, BLACK SABBATH, METALLICA, OPETH, CRADLE OF FILTH, IRON MAIDEN i ANATHEMA.
Only SŁUCHANIE płyt is real!