Ale zebys nie byl zle zrozumiany: finsko melodyjny wkurw :) czyli jak najbardziej na plus.Nasum pisze:Czyli jak to określiłeś : jeden z najbardziej melodyjno-smutnych wkurwów na tej planecie.Rattlehead pisze:Jebani złośliwcy ;). Nie wiem sam, wszystko kurwa chcę i do tego z 5 razy Fury ;)
NASUM
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- zahartowany metalizator
Re: NASUM
- Rattlehead
egzakli dac rajt
A Welcome Breeze of Stinking Air - tak to chce kurwa na żywca
A Welcome Breeze of Stinking Air - tak to chce kurwa na żywca
support music, not rumors
- Rattlehead
a może jakieś DVD zakurwią po tej trasie, byłoby miło chociaż szkoda, że bez głównego dowódcy
support music, not rumors
- Xapapote
- weteran forumowych bitew
Na stadionach to raczej grać nie będą. :)Nasum pisze:Najlepiej w jakimś małym klubie, gdzie kontakt na linii zespół -fani jest bliższy, kurwa, to byłoby coś!Xapapote pisze:ja bym był rozjebany setlistą z Doombringera
jeszcze żeby tak zagrali, na takiej kurwie. to już w ogóle
...:::jeśli mają jakąś czarną listę, chcę na niej być:::..
-
- starszy świeżak
Tools of Trade z coverów również ładnie napierdala po uszach. Z takiego bogactwa utworów można przebierać i układać sety, a i tak czegoś zabraknie. Nie wiem czy cieszyć się z reaktywacji, dziwnie będzie się tego słuchało. No i czy nie mogliby działać pod innym szyldem?
- Xapapote
jeśli trzymać się faktów to Mieszko nie był założycielem Nasum. oczywiście to on w znacznym (nawet bardzo) stopniu stworzył brzmienie tego zespołu w 2 połowie lat 90, ale przecież Anders Jakobson był/jest równie ważnym muzykiem Nasum i jeśli coś skłoniło go żeby wskrzesić ten bend to ma do tego pełne prawo, bo to on go współtworzył z Rickardem Alrikssonem. i nikt nie powinien wymagać od niego żeby zmieniał nazwę.
byłem sceptyczny, ale posłuchałem 'Doombringera' i uważam, że to może być dobra sprawa. będzie brakowało Mieszka, ale to jak sobie z tym poradzą to jest wyzwanie i dla kapeli i dla fanów.
byłem sceptyczny, ale posłuchałem 'Doombringera' i uważam, że to może być dobra sprawa. będzie brakowało Mieszka, ale to jak sobie z tym poradzą to jest wyzwanie i dla kapeli i dla fanów.
- Xapapote
Każdy z muzyków Nasum, tych z czasów Mieszka i obecnych, grał w dobrych, albo bardzo dobrych kapelach. niektóre z nich miałem okazję widzieć na żywo i wierzę, że panowie nie dadzą dupy. Presja oczekiwań jest ogromna, ale też doświadczenie tych ludzi daje podstawy, że sobie z nią poradzą.
- dr Kill
- postuje jak opętany!
http://loudnow.net/aktualnosci/nasum-zagra-w-krakowie/
Trochę słaba ta data, ale kto wie. Ktoś się wybiera?
Trochę słaba ta data, ale kto wie. Ktoś się wybiera?
- Blackwinged
- postuje jak opętany!
- Kontakt:
Akurat uważam ,ze `Doombringer` to słabiutkie koncertowe wydanie,jesli idzie o brzmienie z koncertu.Kiedyś ze strony Nasum ściągnąłem sobie naprawdę klawy koncert z 2004r. bodajże z Monachium kiedy promowali `Shift`.
Destroy your life for Noisecore!
- night_goat
- zaczyna szaleć
Doombringer faktycznie nie jest rewelacyjny brzmieniowo ale i tak daje radę, zwłaszcza jak się puści w odpowiedniej głośności ;)
Ostatnio przeleciał parę razy split ze Skitsystem - MASAKRA
Ostatnio przeleciał parę razy split ze Skitsystem - MASAKRA
Hide behind your crosses
Throw your holy water
Recite your senseless verses
Let the darkness hour turn
When witches burn
Throw your holy water
Recite your senseless verses
Let the darkness hour turn
When witches burn
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Można już zacząć odliczanie do koncertu - oczekiwania ogromne, zawodu nie przewiduję, zobaczymy jaka będzie set lista, bo jakby na to nie patrzeć mają z czego wybierać i przebierać, będzie się działo, Panowie - zbliża się nuklearne tsunami!
- megawat
Ja nie wiem. Oglądalem kilka kawałków z YT tego "reaktywowanego" zespołu i się zastanawiam, czy ten pozer na co dzień czapeczkę taką nosi. Pewnie, kurwa, śpi w niej. Wiadomo, Anders może sobie robić co chce ze swoim zespołem, ale jak dla mnie to całkowicie niepotrzebna akcja i kładzie się czarnym cieniem na historii Nasum.
"Funkcjonariusze po wstępnych oględzinach poćwiartowanych i nagich zwłok stwierdzili, że morderca musiał być szczególnym zboczeńcem".
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Ja podchodzę do tego inaczej - dla mnie to jedyna okazja by zobaczyć ten zespół na żywo, po raz pierwszy i ostatni zarazem. Po śmierci Mieszka Anders skupił się na Coldworker, wydali pod szyldem Nasum jeszcze koncertówkę, ale nie grali żadnych koncertów. To że reaktywowali się po takim czasie by zagrać te kilka pożegnalnych gigów nie uważam za coś nagannego, tym bardziej że na takiej muzyce kokosów raczej nie zbiją. Jeśli dotrzymają słowa i rozdział pod tytułem Nasum zostanie zamknięty na zawsze, nie wydadzą żadnego okolicznościowego dvd z tej trasy czy innej koncertówki, to moim zdaniem ok.