NILE

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
pajonk
w mackach Zła
Kontakt:

09-03-2007, 18:14

[quote][i]Wysłane przez metanoll[/i]
chyba gdyby zrezygnowalizz tej otoczki to juz mogliby przestac nazywac sie Nile. [/quote]
w takim razie Death powinno bylo zmienic nazwe w okolicach "Human"
You can either focus on being right, or doing right; in the case of Christianity and Islam, you do neither.
Awatar użytkownika
north
zaczyna szaleć

09-03-2007, 18:19

[quote][i]Wysłane przez pajonk[/i]
w takim razie Death powinno bylo zmienic nazwe w okolicach "Human" [/quote]
dobry żart...
Obrazek
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky
mistrz forumowej ceremonii

09-03-2007, 19:40

przecież Death zmieniło nazwę od razu po debiucie, na Autopsy, nie? ;)
Awatar użytkownika
P.
postuje jak opętany!

09-03-2007, 20:00

[quote][i]Wysłane przez Mol[/i]
przy czym jesli nastepna plyta bedzie zawierala cala te egipska otoczke to bedzie juz przegiecie - 5 plyt o tym samym, temat juz troche wyeksploatowany... [/quote]
W końcu nazywają się Nile... Otoczka jest tylko otoczką. Nile się zmienia, ale jednocześnie powiedziałbym, że już jest wyeksploatowanym zespolem . Piąta plyta i to dla NB (niestety!!), czyli należy spodziewać się czegoś bardziej wygładzonego. Będzie melodyjniej i wolniej. Już ostatni album był zwiastunem tej drogi (chociaż wydany dla normalnej wytwórni).
Dla mnie zespół, który nagrał do tej pory same bardzo dobre plyty. W koncu muszą zacząć nagrywać słabsze plyty.
never again
Awatar użytkownika
Husar
weteran forumowych bitew

10-03-2007, 00:05

wcale nie sa zespoly ktore do tej pory nagrywaja same dobre plyty np Marduk:) no moze la grand... bylo troche slabsze
Live is Thrash! Thrash of the Dead!
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

10-03-2007, 03:28

[quote][i]Wysłane przez Husar[/i]
mi sie zdaje ze tematyka w death metalu odchodzi troche na drugi plan a bardziej chodzi o muzyke. [/quote]
Dla mnie teksty są równie ważne.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
Mort
rasowy masterfulowicz

10-03-2007, 09:06

a dla mnie nie sa wazne, bo nie mozna ich traktowac powaznie, teksty Death z pozniejszych okresu tworczosci Schulidnera, choc nie nazwalzbym ich madrymi, cos w sobie mialy. Ale teksty takich zespolow jak Deicide czy Cannibal Corpse to pustoslowie
I AM MORBID
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

10-03-2007, 09:16

[i]Open the door, jehovah you whore [/i] !!

:)
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
Husar
weteran forumowych bitew

10-03-2007, 10:30

[quote][i]Wysłane przez Gore_Obsessed[/i]
[quote][i]Wysłane przez Husar[/i]
mi sie zdaje ze tematyka w death metalu odchodzi troche na drugi plan a bardziej chodzi o muzyke. [/quote]
Dla mnie teksty są równie ważne. [/quote]

no wlasnie w zespolach typu nile teksty sa rownie wazne bo sa ciekawe mozna sie zainteresowac co tam plumkaja a ty chcesz ich tego pozbawic zeby spiewali o urywaniu glowy i rzyganiu do srodka. dla mnie wokal moglby byc bez tekstow tylko uznany jako instrument tak jak np w sublime cadaveric decomposition
Awatar użytkownika
Mol
zahartowany metalizator

10-03-2007, 10:51

[quote][i]Wysłane przez P.[/i]
W końcu nazywają się Nile... Otoczka jest tylko otoczką. Nile się zmienia, ale jednocześnie powiedziałbym, że już jest wyeksploatowanym zespolem . Piąta plyta i to dla NB (niestety!!), czyli należy spodziewać się czegoś bardziej wygładzonego. Będzie melodyjniej i wolniej. Już ostatni album był zwiastunem tej drogi (chociaż wydany dla normalnej wytwórni).
Dla mnie zespół, który nagrał do tej pory same bardzo dobre plyty. W koncu muszą zacząć nagrywać słabsze plyty. [/quote]

Nie wiadomo, moze nie bedzie az tak slodko, moze byc tak, ze NB zwerbowali ich bo nie maja u siebie juz zadnego zespolu grajacego brutalny DM, cos na wzor sciagniecia Cryptopsy przez Century Media te kilka lat temu (prawie 10 juz w sumie). A ostatni album, wydaje mi sie wrecz odwrotnie, byl brutalniejszy, dla mnie to wlasnie "In their..." bylo rozwleczone, troche zmiekczone itd.

No i nie mowie, zeby calkowicie zrezygnowali z tematyki egipskiej, zatraciliby wowczas tozsamosc co byloby zdecydowanie zle w kontekscie masy zespolow nie rozniacej sie praktycznie niczym.
W stosunku do trojki, na "Annihilation..." mniej jest egipskiego plumkania, plyta jest bardziej do przodu imo, taka wlasnie tendencje powinni utrzymac.
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

10-03-2007, 12:09

Wysłane przez Mort
a dla mnie nie sa wazne, bo nie mozna ich traktowac powaznie
Ale mogą się podobać lub nie. Ja wolę kiedy mi się podobają. Zdecydowanie. Mam kilka swoich ulubionych tematów, ale potrafię docenić też inne rzeczy jeśli tylko są ciekawe od strony formalnej. Konkludując: zaglądam do książeczki żeby zobaczyć co tam jest "nabazgrane". Jeśli nie spodoba mi się to co przeczytam płyta dużo u mnie traci.
Wysłane przez Mort
teksty Death z pozniejszych okresu tworczosci Schulidnera, choc nie nazwalzbym ich madrymi, cos w sobie mialy. Ale teksty takich zespolow jak Deicide czy Cannibal Corpse to pustoslowie
Akurat wolę teksty tych dwóch ostatnich zespołów - nie szukam życiowych mądrości tylko klimatu współgrającego z muzyką/potęgującego jej efekt. Sama muzyka mi nie wystarcza - każdemu według potrzeb.
Wysłane przez Husar
wlasnie w zespolach typu nile teksty sa rownie wazne bo sa ciekawe mozna sie zainteresowac co tam plumkaja
"Plumkają" powiadasz...

Mnie po prostu nie interesuje tematyka starożytnego Egiptu i tyle.
Wysłane przez Husar
ty chcesz ich tego pozbawic zeby spiewali o urywaniu glowy i rzyganiu do srodka.
Że co?

Poza tym mała uwaga: mam wrażenie, że teksty o tematyce gore są lekceważone. Moim zdaniem niesłusznie.
Awatar użytkownika
Husar
weteran forumowych bitew

10-03-2007, 12:28

to zalerzy np krzysiu z cannibala pisal wg mnie wysmienite teksty gore natomiast w nowym cannibalu chlopaki chca chyba tylko na sile podtrzymac klimat ktorego trzymaja sie od poczatku...swoja droga to ci nei przeszkadza ze oni graja ktoras tam kolejna plyte o tym samym?;)
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

10-03-2007, 12:50

Wysłane przez Husar
to zalerzy np krzysiu z cannibala pisal wg mnie wysmienite teksty gore natomiast w nowym cannibalu chlopaki chca chyba tylko na sile podtrzymac klimat ktorego trzymaja sie od poczatku...
Akurat parę tekstów z nowszych płyt (jak choćby "Hatched To The Head", "Pit Of Zombies" czy "When Death Replaces Life") uważam za jedne z ich najlepszych rzeczy. Nie podzielam zdania, że jakościowo spuścili z tonu.
Wysłane przez Husar
swoja droga to ci nei przeszkadza ze oni graja ktoras tam kolejna plyte o tym samym?;)
Absolutnie nie. Ludzkie ciało można zmasakrować na tyle sposobów... ;)

Proponuję powrócić do tematu.
Awatar użytkownika
Husar
weteran forumowych bitew

10-03-2007, 13:08

[quote][i]Wysłane przez Gore_Obsessed[/i]
Absolutnie nie. Ludzkie ciało można zmasakrować na tyle sposobów... ;)[/quote]
W takim razie dlaczego uwazasz ze kolejna plyta nile w ich klimatach nie powinna istniec? jest jeszcze w koncu tyle sarkofagow mumii i innych pazuzow. :)
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

10-03-2007, 14:55

Wysłane przez Husar
W takim razie dlaczego uwazasz ze kolejna plyta nile w ich klimatach nie powinna istniec?

To nie ja, to Mol. Przyjrzyj się uważnie. :)
Awatar użytkownika
Husar
weteran forumowych bitew

10-03-2007, 17:08

To nie ja, to Mol. Przyjrzyj się uważnie. :) [/quote]

no zeczywiscie to nie do ciebie akurat za to powinienem sie dopierdalac pojebalo mi sie ach te dziury w mozgu;]
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

10-03-2007, 18:38

[quote][i]Wysłane przez pajonk[/i]
[quote][i]Wysłane przez metanoll[/i]
chyba gdyby zrezygnowalizz tej otoczki to juz mogliby przestac nazywac sie Nile. [/quote]
w takim razie Death powinno bylo zmienic nazwe w okolicach "Human" [/quote]

Raczej "Spiritual Healing", jeżeli chodziło Ci o tematykę tekstów.
Awatar użytkownika
pajonk
w mackach Zła
Kontakt:

10-03-2007, 19:18

nie znam SP wiec wolalem rzucic wiekszy margines
You can either focus on being right, or doing right; in the case of Christianity and Islam, you do neither.
Awatar użytkownika
Menel
postuje jak opętany!
Kontakt:

19-03-2007, 17:10

Kurna , leci 'In Their Darkened Shrines' i uszy znów mi płoną :)
Awatar użytkownika
witchmaster
zaczyna szaleć

21-03-2007, 14:25

Amongst the Catacombs of......zwala mnie na ryja, a uszy mają orgazm......uuuuuu
ODPOWIEDZ