ESOTERIC
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Bonny
- rasowy masterfulowicz
Re: ESOTERIC
szkoda że się na Asymmetry nie zjawiłeś. grali 2,5 h dla jakiś 25 osób.
- Morbid Marcin
- weteran forumowych bitew
bardzo zaluje, ale obowiazki ojcowskie byly niestety wazniejsze :(
http://www.discogs.com/seller/morbidmarcin?limit=50 NOWE RARY SIĘ CZAJĄ....
- Self
- rasowy masterfulowicz
Zawsze miałem jakiś problem z Esoteric. Maniacal Vale oczywiście bardzo dobra płyta (a nawet dwie), określenie "kolos" chyba do żadnego albumu tak dobrze nie pasuje jak do tego. Słyszałem jeszcze Metamorphogenesis (wieki temu, chyba sobie odświeżę w jakąś chłodniejszą noc) i bodajże drugą płytę (tę z tym improwizowanym utworem w każdym razie), która spodobała mi się już mniej. Ale mimo wszystko nie wracam za często i wolę innych przedstawicieli, Ea choćby, Evoken, Colosseum + kilka innych.
Za to koncert bym sobie zobaczył, np. Skepticism też aż tak nie lubię, a ich ledwie 40-50-minutowy występ na Brutalu zgasił ostatnią iskierkę nadzieji w mym sercu i pogrążył mnie w ogromnym bulu.
Za to koncert bym sobie zobaczył, np. Skepticism też aż tak nie lubię, a ich ledwie 40-50-minutowy występ na Brutalu zgasił ostatnią iskierkę nadzieji w mym sercu i pogrążył mnie w ogromnym bulu.
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
porównywanie Esoteric z Evoken czy Skepticism jest nie na miejscu.
- Bonny
- rasowy masterfulowicz
W pewnym sensie masz rację, tylko jeszcze o tym nie wiesz. Jedyny zespół, który można postawić obok Esoteric to diSEMBOWELMENT.
-
- zaczyna szaleć
Jak trochę porozruszam obwody i pomyślę, to dochodzę do oczywistego wniosku, że pan wyżej ma rację absolutną. Esoteric mam wprawdzie jedynie dwa pierwsze wydawnictwa (tak się jakoś głupio złożyło), ale śmiem twierdzić, że tylko oni są godni zasiąść po prawicy tronu, na którym od lat niepodzielnie siedzi Wypatroszenie (rozjebane jak Popiełuszko w bagażniku - bo konkurencji nie było, nie ma i nie będzie). Kiedyś myślałem, że równie godne jest tego "The Second Ring of Power", ale trochę mi się przewartościował ten album, mimo, że nadal lubię.
Stawianie Evoken (które w zasadzie lubię), czy Skepticism w jednym szeregu z Esoteric, jest tak na miejscu jak głośny bąk na niedzielnym obiedzie u teściów.
Stawianie Evoken (które w zasadzie lubię), czy Skepticism w jednym szeregu z Esoteric, jest tak na miejscu jak głośny bąk na niedzielnym obiedzie u teściów.
Sarenka na mrozie nie może
Czeka na ciepły oddech
Leśniczy ją głaszcze po udzie
Niech się naje do syta
Czeka na ciepły oddech
Leśniczy ją głaszcze po udzie
Niech się naje do syta
- YNKE
- w mackach Zła
Esoteric jest jedyny w swoim rodzaju i ja bym nawet diSEMBOWELMENT koło nich nie stawiał.Bonny pisze:w pewnym sensie masz rację, tylko jeszcze o tym nie wiesz. jedyny zespół, który można postawić obok Esoteric to diSEMBOWELMENTtwoja_stara_trotzky pisze:porównywanie Esoteric z Evoken czy Skepticism jest nie na miejscu.
„Z delikatną ostrożnością pierdzę, żebym się nie zesrał”
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
No fakt, koło D. nikt nie stoi. Klasa sama dla siebie.
The madness and the damage done.
Genialny zespół. Co prawda swoją ocenę opieram tylko na dwóch pierwszych płytach, ale pewnie pokocham i resztę. Na razie wciąż męczę to co mam, bo to jednak muzyka na wiele posiedzeń, a nie zawsze mam czas i możliwości na uważne słuchanie takich kolosów.
- Self
- rasowy masterfulowicz
Czy ja cokolwiek porównywałem czy zestawiałem? Stwierdziłem jedynie, że do Esoteric wracam rzadziej niż do Evoken i paru innych.
- Morbid Marcin
o to to. byl baaardzo dobry. tak sie marzylo, zeby po zamykajacym fest eso, potem skept, w kolejnym roku byl unholy :)Self pisze:Za to koncert bym sobie zobaczył, np. Skepticism też aż tak nie lubię, a ich ledwie 40-50-minutowy występ na Brutalu zgasił ostatnią iskierkę nadzieji w mym sercu i pogrążył mnie w ogromnym bulu.
- Morbid Marcin
Oczywiscie ze jest. Wszystkie zespoly sa czolowka takiego grania w chwili obecnej. Zamowilem sobie tez wczoraj nowy Loss, spodziewam sie wielkiego pieknego ciosu.twoja_stara_trotzky pisze:porównywanie Esoteric z Evoken czy Skepticism jest nie na miejscu.
- twoja_stara_trotzky
To jak byś zestawił Manowar z Helloween. ;)
- twoja_stara_trotzky
poniekąd masz rację ;)Bonny pisze:w pewnym sensie masz rację, tylko jeszcze o tym nie wiesz. jedyny zespół, który można postawić obok Esoteric to diSEMBOWELMENTtwoja_stara_trotzky pisze:porównywanie Esoteric z Evoken czy Skepticism jest nie na miejscu.
chociaż dISEMBOWELMENT zawsze był dla mnie zespołem dość groteskowo przegiętym... chociaż Esotreic też w sumie...
btw, SPRZEDAM DEBIUT dISEMBOWELMENT - ktoś chętny? ;)
- Bonny
- rasowy masterfulowicz
pierwsze wydanie? ile?
- twoja_stara_trotzky
a były jakieś inne? pierwsze europejskie (Nuclear Blast) - 80 zł
- Bonny
- rasowy masterfulowicz
pfffffffffffffffff
- twoja_stara_trotzky
co, za tanio? ;)
- Bonny
- rasowy masterfulowicz
no. za 80 zł to nie może być wartościowa płyta ;)
- twoja_stara_trotzky
bierzesz czy nie? :D